Now Reading
Από το μαιευτήριο στο σπίτι!

Από το μαιευτήριο στο σπίτι!

Τι να θυμάστε για τον πρώτο μήνα με το μωρό

Ήταν κάτι το οποίο το ονειρευόσασταν. Το προσπαθήσατε και τώρα είστε ευτυχισμένη που το κρατάτε στα χέρια σας! Το πρώτο διάστημα ωστόσο στο σπίτι με το μωρό στην αρχή ίσως να μη μοιάζει ακριβώς με αυτό που είχατε πλάσει στη φαντασία και στο όνειρό σας. Ψυχραιμία, μετά τον πρώτο μήνα όλα μοιάζουν… και είναι πιο εύκολα! Αλλά ας έχετε μερικά δεδομένα στο νου σας και να είστε προετοιμασμένη να τα αντιμετωπίσετε:

 

Ύπνος

Όσο κι αν λένε ότι τα μωρά κοιμούνται πολύ το πρώτο διάστημα της ζωής τους δεν ισχύει το ίδιο και για τις μαμάδες τους (ενίοτε και για τους μπαμπάδες)! Καθώς τα μωρά κοιμούνται διακοπτόμενα, και το δικό τους ξυπνητήρι έχει να κάνει με το πότε πεινάνε ή αν χρειάζονται άλλαγμα… και αυτές οι ανάγκες τους είναι κυρίως εσείς που τις καλύπτετε! Θα κοιμάστε, αλλά προετοιμαστείτε για μη συνεχόμενο ύπνο. Κάποιες φορές θα συγχρονίζεστε με το μωρό και θα κοιμάστε τις ώρες που κοιμάται, άλλες φορές θα χρησιμοποιείτε το χρόνο που το μωρό κοιμάται για να κάνετε μερικές από τις αγαπημένες σας συνήθειες με ησυχία (να διαβάσετε ή να δείτε μια σειρά) ή και για να απολαύσετε ένα μπάνιο χωρίς άγχος!

 

Γκαρνταρόμπα

Θα ησυχάσετε από το δίλημμα «σήμερα τι να φορέσω;». Η στιλιστική σας απάντηση αυτό το διάστημα θα είναι «φόρμες», «πιτζάμες», και πάλι «φόρμες». Μην ανησυχείτε σύντομα θα μπορείτε να επιστρέψετε στην ντουλάπα και στα ρούχα σας!

 

Προσωπική περιποίηση

Είναι σημαντικό όσο καλά φροντίζετε και προσέχετε το μωρό σας άλλο τόσο να φροντίζετε τον εαυτό σας. Μικρές κούρες ομορφιάς, ένα τηλεφώνημα χαλαρό σε φίλες, ή ασκήσεις γιόγκα την ώρα που το μωρό κοιμάται ή το προσέχει ο σύντροφός σας θα σας προσφέρουν διαλείμματα ξεκούρασης.

Δείτε Επίσης

Φροντίδα του μωρού

Στην αρχή θα νιώθετε σαν αυτόματη μηχανή γάλακτος – ειδικά αν θηλάζετε. Ναι, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό χρειάζεται περισσότερο τώρα το μωρό σας και είστε εσείς που θα του το προσφέρετε. Δεν υπάρχει συμβουλή. Να το ταΐζετε όποτε το έχει ανάγκη. Κανένα μωρό δεν έπαθε ποτέ κάτι από υπερβολικό θηλασμό!

 

Η καθημερινότητα τον πρώτο μήνα μοιάζει με: ύπνος, κλάμα, φαγητό-θηλασμός-τάισμα-ρέψιμο, ύπνος, κλάμα, αλλαγή πάνας, φαγητό, ύπνος, κλάμα… Πάρτε ανάσα και επαναλάβετε!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top