Now Reading
Και τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, αφήστε τα παιδιά να βαρεθούν ελεύθερα

Και τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, αφήστε τα παιδιά να βαρεθούν ελεύθερα

Καιρός να ανακαλύψουν ξανά τη δημιουργικότητα και την περιέργειά τους χωρίς πρόγραμμα

Διακοπές σημαίνει να μην υπάρχουν σταθερές υποχρεώσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μέχρι να αρχίσουν οι κοινές οικογενειακές διακοπές κι αν τα παιδιά μετά το σχολείο μείνουν στο σπίτι, βοηθήστε τα να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν, να αποβάλουν το άγχος και την πίεση της σχολικής χρονιάς και να ξαναβρούν τη χαμένη περιέργεια και δημιουργικότητά τους.

  • Κλείστε το ξυπνητήρι

Διαμορφώστε τις ώρες ύπνου τους με βάση τα νέα δεδομένα, αρκεί να φροντίζετε να κοιμούνται κάθε μέρα αρκετά.

  • Αλλάξτε τη ρουτίνα

Χωρίς να υπάρχει οπωσδήποτε σταθερό πρόγραμμα μπορεί να υπάρχει μια συγκεκριμένη βάση για τις ασχολίες τους. Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και χόμπι,

  • Νέες ευθύνες

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο για να μάθουν να συμμετέχουν λίγο περισσότερο στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Στα παιδιά αρέσει να βοηθάνε, ειδικά όταν δείχνετε την εκτίμησή σας και όταν κάνετε τις δουλειές να μοιάζουν με παιχνίδι. Οι ασχολίες με κηπουρική, τα ψώνια και η μαγειρική είναι συνήθως από τα αγαπημένα τους.

  • Δώστε τους επιλογές

Βιβλία, σετ ζωγραφικής, σετ χειροτεχνίας, επιτραπέζια, κι ό,τι άλλο τους αρέσει. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξεχωρίσετε και να φτιάξετε μαζί τους τα παιχνίδια τους. Τι δεν τους αρέσει πια, τι είναι για την ηλικία τους. Ό,τι δεν τους χρειάζεται και είναι σε καλή κατάσταση δώστε το κάπου που θα πιάσει τόπο – από κοντινούς συγγενείς, γείτονες αλλά και ειδικά ιδρύματα.

  • Βάλτε αρκετές ώρες εκτός σπιτιού και όσο γίνεται στη φύση

Η επαφή με τη φύση οξύνει την παρατηρητικότητά τους και τα κάνει να γίνονται πιο περίεργα και ξυπνάει ο εξερευνητής μέσα τους. Από το κοντινό πάρκο μέχρι τις ώρες στη θάλασσα, αφήστε τα να μαζέψουν όση φύση γίνεται περισσότερο.

  • Περισσότερη άσκηση

Κλειστά σχολεία περισσότερη ενέργεια που πρέπει να εκτονώσουν, κάντε μαζί αθλητικές δραστηριότητες… ακόμα και μέσα στο σπίτι. Κι αν έξω κάνει ζέστη, διαμορφώστε το εσωτερικό σας γυμναστήριο – δεν χρειάζονται πολλά, ένα σχοινάκι, μικρές μπάλες και βάλτε τη φαντασία τους να δουλέψει.

  • Με μέτρο η επαφή με τις «οθόνες»

Διακοπές δεν σημαίνει ότι όλος ο ελεύθερος χρόνος θα διατεθεί στην τηλεόραση, στα βίντεο-παιχνίδια ή στα τάμπλετ… αυτό είναι ένα κομμάτι που θέλει προσοχή.

Δείτε Επίσης

  • Η γλυκιά απραξία

Να έχουν τη δυνατότητα να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Ένα διάστημα μέσα στη μέρα με απόλυτο δικό τους χρόνο ηρεμίας. Σε αυτά τα διαστήματα παύσεων δημιουργούνται τα αυριανά τους σχέδια και τα όνειρα.

  • Κάντε τουρισμό στην περιοχή σας

Ανακαλύψτε μέρη που δεν γνωρίζετε, γυρίστε την πόλη σας με ματιά και διάθεση επισκέπτη.

  • Αφήστε τα να βαρεθούν

Θα γίνουν πιο δημιουργικά, πιο αυτόνομα και θα βρουν τρόπους ή να απολαμβάνουν την ανία ή να τη διαχειρίζονται χωρίς να είναι δική σας ευθύνη.

  • Αφήστε τα να ξεκουραστούν

Οι ρυθμοί πέφτουν το καλοκαίρι, ας κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα από κάθε τι που τις πιέζει ή που είναι υποχρεωτικό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top