7 σοβαροί λόγοι να οργανώσετε στο σπίτι ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής - Childit
Now Reading
7 σοβαροί λόγοι να οργανώσετε στο σπίτι ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής

7 σοβαροί λόγοι να οργανώσετε στο σπίτι ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής

Είναι πολλαπλά τα οφέλη αυτής της οικογενειακής δραστηριότητας και εγγυημένα γλυκό το αποτέλεσμα. Γιατί αξίζει να μετατρέψετε τα παιδιά σας σε μικρούς pastry chefs;

Τις ημέρες του καλοκαιριού που οι υψηλές θερμοκρασίες είναι απαγορευτικές για υπαίθριες δραστηριότητες και που η αναμονή για τις διακοπές μοιάζει βασανιστικά αργή, μια εύκολη, ανέξοδη και διασκεδαστική ιδέα είναι να στήσετε στο σπίτι ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για όλη την οικογένεια.

Μοιράστε καθήκοντα ακόμα και στα πολύ μικρά παιδιά (τα οποία, για παράδειγμα, μπορούν να διακοσμήσουν το γλυκό ή να ανακατέψουν τη ζύμη), αγκαλιάστε το δημιουργικό χάος που θα επικρατήσει αναπόφευκτα στην κουζίνα και, στο τέλος, απολαύστε οικογενειακώς τις δημιουργίες που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας. Γιατί το σπιτικό είναι… πάντα πιο γλυκό.

Για την ακρίβεια, έχετε τουλάχιστον 7 καλούς λόγους να μετατρέψετε τα παιδιά σας σε μικρούς pastry chefs:

Θα αναπτύξουν τις κινητικές δεξιότητές τους. Η ζαχαροπλαστική μπορεί να γίνει ένα σωστό «γυμναστήριο» για τα νήπια. Η αδρή κινητικότητα αναπτύσσεται μέσα από δραστηριότητες όπως το ζύμωμα και το πλάσιμο, ενώ η λεπτή κινητικότητα μέσα από τη διακόσμηση των γλυκών π.χ. με σαντιγί και κουφετάκια.

Θα εξελίξουν όλες τις αισθήσεις τους. Το λεγόμενο αισθητηριακό παιχνίδι (sensory play), που φέρνει σε επαφή το νήπιο με πολλαπλά ερεθίσματα βοηθώντας το να αναπτύξει όλες τις αισθήσεις του, απογειώνεται μέσα σε μια κουζίνα. Πώς; Αφήστε ένα πολύ μικρό παιδάκι να μυρίσει την κανέλα και τα άλλα γλυκά μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε, ενθαρρύνετέ το να νιώσει τη μαλακή υφή της ζύμης, ενθαρρύνετέ το να απολαύσει τη γεύση μίας κουταλιάς σπιτικού παγωτού.

Θα γίνουν δεκτικά σε μια πιο ευρεία γκάμα γεύσεων. Η μαγειρική αλλά και η ζαχαροπλαστική φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με μια ποικιλία από γεύσεις, αρώματα και υφές, μυώντας τα από πολύ μικρή ηλικία σε μια πλούσια γαστρονομική κουλτούρα. Μεγαλώνοντας, τα ίδια παιδιά θα είναι πιο δεκτικά σε διαφορετικές αλμυρές και γλυκές γεύσεις και θα είναι πιθανότερο να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη διατροφή.

Θα χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους. Δώστε σε ένα νήπιο την ευκαιρία να πλάσει κουλουράκια, και θα νιώσει σαν να φτιάχνει τον κόσμο ολόκληρο. Αφήστε ένα μεγαλύτερο παιδί να ψήσει ένα κέικ, και θα συζητάει για καιρό με τους φίλους του για το επίτευγμά του. Συμμετέχοντας στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική του σπιτιού, ένα παιδί αποκτάει αυτοπεποίθηση, η οποία μακροπρόθεσμα το βοηθάει να εξελιχθεί σε έναν ανεξάρτητο ενήλικα.

Θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους. Σε απλές συνταγές, όπως ένα σμούθι, ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να προτείνουν μικρές αποκλίσεις από τη συνταγή, οι οποίες ωστόσο θα απογειώσουν το αποτέλεσμα. Σε όλες τις γλυκές συνταγές, τα παιδιά κάθε ηλικίας μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους να μεγαλουργήσει στη διακόσμηση, επιστρατεύοντας σιρόπια, κουφετάκια, σαντιγί, ζαχαρόπαστα ή αμυγδαλόπαστα και άλλα υλικά που συνδυάζουν εμφάνιση και απόλαυση.

Θα μυηθούν στις επιστήμες με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο: Όταν ένα παιδί παρακολουθεί το νερό να εξατμίζεται από την κατσαρόλα, η φυσική γίνεται παιχνίδι. Όταν καλείται να υπολογίσει τις ποσότητες υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε ένα γλυκό, αρχίζει να παίζει την αριθμητική στα δάχτυλά του. Έτσι, τα παιδιά βλέπουν τους νόμους των επιστημών να εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή και τους κάνουν κτήμα τους, αντί να αγωνίζονται να τους κατανοήσουν μέσα από περίπλοκους ορισμούς και εξισώσεις.

See Also
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ζητάμε από τα παιδιά να κρατάνε μυστικά

Θα αποκτήσουν τις καλύτερες οικογενειακές αναμνήσεις. Ένα σπιτικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής μπορεί να γίνει «θεσμός», ώστε στην αρχή κάθε καλοκαιριού π.χ. να φτιάχνετε όλοι μαζί σπιτικό παγωτό, ενώ όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα να πλάθετε κουλουράκια. Μέσα από τέτοιες παραδόσεις η οικογένεια έρχεται πιο κοντά και τα παιδιά αποκτούν δυνατές και απολαυστικές αναμνήσεις, που θα τα συντροφεύουν γλυκά για μια ζωή.

Μια καλοκαιρινή ιδέα για ένα σπιτικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής

Τι καλύτερο τώρα το καλοκαίρι, από το να φτιάξετε οικογενειακώς σπιτικό παγωτό! Αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Αγοράζετε Μίγμα για παγωτό ΓΙΩΤΗΣ στη γεύση ή τις γεύσεις της επιλογής σας (Παγωτό Βανίλια με σιρόπι σοκολάτας, Σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτας, Καϊμάκι με σιρόπι βύσσινο, Παρφέ με Κουβερτούρα, Παρφέ Σοκολάτα, Cookies & Cream, Νέο Παγωτό με σιρόπι Φράουλα).
2. Ακολουθείτε τις οδηγίες χτυπώντας με κρύο γάλα και μέσα σε 10 λεπτά έχετε 2,5 λίτρα παγωτό για όλη την οικογένεια.
3. Αφήνετε τη φαντασία σας να μεγαλουργήσει, διακοσμώντας το σπιτικό σας παγωτό με με Τρούφα, Νιφάδες Κουβερτούρας, Party Décor (Έγχρωμη Τρούφα), Σταγόνες Λευκής και Γάλακτος Σοκολάτας, τις νέες Σταγόνες Σοκολάτας με γεύση Φράουλα, Τριμμένο Μπισκότο και Garni ΓΙΩΤΗΣ.
4. Αν θέλετε, το κάνετε ακόμα πιο απολαυστικό και εντυπωσιακό στην εμφάνιση προσθέτοντας σιρόπι που θα επιλέξετε ανάμεσα σε 6 γεύσεις: Φράουλα, Σοκολάτα, Καραμέλα, Βύσσινο και τo σιρόπι Praline Dream (Πραλίνα Κακάο με Μπισκότο). Επίσης υπάρχει το σιρόπι Magic Cracky, που δημιουργεί μια κρούστα παγωμένης, τραγανής σοκολάτας όταν έρχεται σε επαφή με παγωμένα επιδόρπια.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top