Now Reading
5 τρόποι για να βοηθήσετε το μωρό σας να φτάσει σε αναπτυξιακά ορόσημα, σύμφωνα με μια παιδοφυσιοθεραπεύτρια

5 τρόποι για να βοηθήσετε το μωρό σας να φτάσει σε αναπτυξιακά ορόσημα, σύμφωνα με μια παιδοφυσιοθεραπεύτρια

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, ακολουθήστε το μωρό σας και ακούστε τους ειδικούς

Όταν πρόκειται να προσπαθήσετε να βοηθήσετε το μωρό σας να φτάσει σε ορόσημα, όπως το να γυρίζει, να κάθεται, να μπουσουλάει και να περπατά, οι συμβουλές που λαμβάνετε μπορεί να είναι συγκεχυμένες και αντιφατικές. Ωστόσο, αγοράσατε τον εξοπλισμό, κατεβάσατε τις εφαρμογές και περιηγηθήκατε σε αμέτρητες ομάδες στο Facebook προσπαθώντας να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μωρό σας να πετύχει αυτούς τους στόχους. Κάνεις καταπληκτική δουλειά, μαμά, αλλά ήρθε η ώρα να καθαρίσεις τον θόρυβο και να εμπιστευτείς το ένστικτό σου.

Στην πρακτική της στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία, η Dr Marissa Aron όπως εμπιστεύεται στο motherly.com έχει δει τόσα πολλά βρέφη να έρχονται με επίπεδα κεφάλια, προτιμήσεις που γυρίζουν το κεφάλι και αδέξια μοτίβα κίνησης. Αυτό που παρατηρεί όλο και περισσότερο είναι ότι ο παιδικός εξοπλισμός, οι μη χρήσιμες εφαρμογές και οι συμβουλές κοινωνικών μέσων είναι στην πραγματικότητα μεγάλο μέρος του προβλήματος. Ως λύση, μοιράζεται πέντε απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το μωρό σας να ευδοκιμήσει όσον αφορά τα ορόσημα της κίνησης — και όλες έχουν να κάνουν με την επιστροφή στα βασικά. Εδώ είναι οι νέες συνήθειες που προτείνει για να υποστηρίξετε την υγιή ανάπτυξη και ανάπτυξη του μικρού σας.

5 συμβουλές για το πώς να βοηθήσετε το μωρό να φτάσει σε ορόσημα

Χρησιμοποιήστε τον παιδικό εξοπλισμό με φειδώ

Θα το πει ωμά: Τίποτα από αυτά δεν είναι ωφέλιμο. Οι κούνιες, οι αναπηδήσεις, οι ορθοστάτες, οι άλτες… υπάρχουν για να βοηθήσουν εσάς, όχι το μωρό σας. Και το καταλαβαίνω απόλυτα – όταν πρέπει να μαγειρέψετε ή να κάνετε ντους, κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε! Αλλά όταν είναι δυνατόν, επιλέξτε επίπεδες επιφάνειες όπως το πάτωμα ή ένα μαλακό χαλάκι.

Αλλάξτε τη θέση του μωρού σας όταν το τοποθετείτε κάτω για λίγα λεπτά, όπως στην πλάτη, στο πλάι και στην κοιλιά του. Το Babywearing είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική που βοηθά στον έλεγχο του κεφαλιού και του κορμού, ενώ σας αφήνει με ελεύθερα χέρια.

Δείξτε στο μωρό σας πώς

Σκεφτείτε το ως εξής: Το μωρό σας δεν ξέρει καν ότι υπάρχει κύλιση, πόσο μάλλον πώς να το κάνει. Προσπαθήστε να κυλήσετε σωματικά το μωρό σας όταν το μετακινείτε από την πλάτη στην κοιλιά ή το αντίστροφο (αντί να το σηκώνετε και να το βάζετε πίσω).

Το ίδιο ισχύει και για το να σηκώσουν σωματικά το χέρι τους για να φτάσουν κάτι. Όταν το μικρό σας είναι έτοιμο για αυτήν την επόμενη δεξιότητα, δοκιμάστε το μερικές φορές και παρακολουθήστε πόσο γρήγορα το πιάνει.

Προσοχή στη συμμετρία

Όταν το μωρό σας πετυχαίνει ένα νέο ορόσημο (συγχαρητήρια!), προσπαθήστε να παρατηρήσετε αν το κάνει και στη δεξιά και στην αριστερή πλευρά. Εάν παρατηρήσετε μια έντονη προτίμηση για τη μία πλευρά, υπάρχει λόγος για αυτό (και δεν είναι ότι απλώς του αρέσει αυτή η πλευρά περισσότερο). Τοποθετήστε σκόπιμα τα παιχνίδια στην αντίθετη κατεύθυνση για να ενθαρρύνετε τη συμμετρία.

Αυτό θα βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου, του συντονισμού, της ισορροπίας και της σταθερότητας. Εάν η ασυμμετρία δεν βελτιωθεί μετά από μερικές εβδομάδες, συμβουλευτείτε έναν παιδοφυσιοθεραπευτή για να μάθετε ακριβώς τι συμβαίνει και πώς να βοηθήσετε καλύτερα το μικρό σας. Αυτές οι ασυμμετρίες συνήθως δεν εξαφανίζονται από μόνες τους.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Εάν κάτι σας αφορά, αλλά συνεχίζετε να ακούτε συμβουλές όπως «απλώς περιμένετε να δείτε» ή «θα το κάνουν όταν είναι έτοιμοι», εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Συνεχίστε να αναζητάτε απαντήσεις και να υποστηρίζετε το μωρό σας.

Δείτε Επίσης

Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτα, θα νιώσετε πολύ καλύτερα μόλις το μάθετε. Και αν αποδειχθεί ότι είναι σημάδι για κάτι μεγαλύτερο, θα χαρείτε που το πιάσατε νωρίτερα παρά αργότερα, ώστε να μπορείτε να το αντιμετωπίσετε πιο εύκολα.

Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια

Εάν το μωρό σας δυσκολεύεται με κάτι, μην ντρέπεστε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή ή οποιουδήποτε άλλου ειδικευμένου επαγγελματία. Οι παιδίατροι δεν είναι συνήθως εκπαιδευμένοι στις ιδιαιτερότητες των ορόσημων της ακαθάριστης κινητικότητας και το να ζητάς περισσότερη βοήθεια δείχνει απλώς ότι θέλεις το καλύτερο για το μωρό σου.

Σημείωση για την επίτευξη αναπτυξιακών ορόσημων

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα του τι θεωρείται «φυσιολογικό» όταν πρόκειται για την ανάπτυξη του βρέφους. Αλλά νοοτροπίες όπως «το μωρό μου θα το κάνει όταν είναι έτοιμο» μπορεί να είναι κάπως περιοριστικές. Κάθε δεξιότητα συνδέεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας, του νευρικού συστήματος, του αισθητηριακού συστήματος, του συντονισμού, ακόμη και της ρύθμισης των συναισθημάτων και της προσοχής. Μιλήστε με έναν παιδοφυσιοθεραπευτή για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς τα πάει το μωρό σας με τα αναπτυξιακά ορόσημα και για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε ως γονέας για να το βοηθήσετε να επιτύχει αυτούς τους σημαντικούς στόχους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top