Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο
Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
Αυτή η συνταγή είναι η απόλυτη φθινοπωρινή απόλαυση όταν χρειάζεστε μια κοινή εκδοχή του κλασικού τραγανού μήλου. Με βάση μπισκότου από πλιγούρι βρόμης, πικάντικη γέμιση μήλου και επικάλυψη καραμέλας, αυτές οι μίνι λιχουδιές θα ευχαριστήσουν όλους στη φθινοπωρινή σας συγκέντρωση.
Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου: Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αντικολλητικό δίσκο για μάφιν για αυτή τη συνταγή για να αποφύγετε τυχόν κολλήματα. Δεύτερον, αν τα φτιάξετε εκ των προτέρων (που μπορείτε!), φροντίστε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα και τη γέμιση χωριστά για να αποφύγετε να υγραθούν υπερβολικά οι βάσεις. Είτε τα φτιάχνετε άμεσα είτε νωρίτερα, όταν τα σερβίρετε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τρώτε αυτά τα μπισκότα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
15 – 20 μερίδες
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
50 λεπτά
CAL/SERV:
353
Συστατικά
Σπρέι μαγειρικής
1 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο (συν περισσότερο για το μαγείρεμα των μήλων)
1 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη (μοιρασμένη)
3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη (διαιρεμένη)
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 3/4 φλ. νιφάδες βρόμης
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. κανέλα
1/2 κουτ. αλάτι
4 μήλα, καθαρισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 1/2 κουτ. κορν φλάουερ
1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. κανέλα
Σάλτσα καραμέλας, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Αλείφετε 2 φόρμες για μάφιν με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, προσθέστε το βούτυρο, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χρησιμοποιώντας μια μεσαία μεζούρα για μπισκότα, βάλτε τη ζύμη σε φόρμες για μάφιν και πιέστε για να πλατύνει. Ψήστε μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν, για 18 έως 20 λεπτά.
Όσο τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά, φτιάχνετε το σχήμα. Ψεκάστε το κάτω μέρος ενός μικρού ποτηριού με μαγειρικό σπρέι και πιέστε το σφηνάκι προς τα κάτω στο κέντρο κάθε μπισκότου για να δημιουργήσετε σχήμα φλιτζανιού. Αφήνετε να κρυώσουν στο σκεύος για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.
Εν τω μεταξύ, λιώστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μήλα και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Βάλτε τη γέμιση μήλου στην καμπύλη του μπισκότου. Περιχύστε με καραμέλα και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Διατροφικές Πληροφορίες
Ανά μερίδα (Μερίδες 20)
Θερμίδες 265
Λίπος 11 γρ
Κορεσμένο λίπος 6 γρ
Ακόρεστα λίπη 0 γρ
Χοληστερίνη 43 mg
Νάτριο 113 mg
Υδατάνθρακες 37 γρ
Ίνα 2 γρ
Ζάχαρη 20 γρ
Πρωτεΐνη 3 γρ
Βιταμίνη D 0mcg
Ασβέστιο 43 mg
Σίδερο 1 mg
Κάλιο 107 mg