Now Reading
Το childit.gr προτείνει τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία που γράφτηκαν για μαμάδες!

Το childit.gr προτείνει τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία που γράφτηκαν για μαμάδες!

Γιατί οι μαμάδες γιορτάζουν και έχουν τα δικά τους βιβλία!

Μάνα, μητέρα, μαμά!

Το childit εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες και διαλέγει μερικά από τα πιο ωραία παιδικά βιβλία που γράφτηκαν γι’ αυτές!

Κείμενο-επιμέλεια: Αγγελική Λάλου

 

«Όταν η μαμά μου είπε ψέματα»

Συγγραφέας: Σοφία Δάρτζαλη

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις: Λιβάνη, 2016

Μια συνηθισμένη καθημερινή διαδρομή με λεωφορείο, που γίνεται πολύχρωμη και μαγική, μέσα από τα μάτια του μικρού αφηγητή της ιστορίας, μέχρι που ένα εισιτήριο, ένας ελεγκτής και το σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας θα φέρουν τη μαμά του ήρωα σε δύσκολη ή εύκολη θέση; Είναι καλό ή κακό να λέμε ψέματα; Υπάρχουν καλά και κακά ψέματα; Μπορούν τα παιδιά να καταλάβουν τη διαφορά; Τα παιδιά καταλαβαίνουν σήμερα πολύ περισσότερα απ’ ό,τι νομίζουμε καμιά φορά. Μια εξαιρετική ιστορία, σημερινή, καίρια, που θα αγαπήσετε μικροί και μεγάλοι αναγνώστες! Το βιβλίο τιμήθηκε με το Βραβείο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου» σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους για το 2017.

Σελίδες: 48

Ηλικία: 4+

 

«Η καλύτερη μαμά»

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφος: Σοφία Τουλιάτου

Εκδόσεις: Πατάκη, 2016

Ποια είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου και όλου του γαλαξία; Αυτό το ερώτημα έχει να απαντήσει ένας μικρός εξωγήινος για μια εργασία του σχολείου του και στις σελίδες του βιβλίου τον παρακολουθούμε να προσπαθεί να διαλέξει ποια μητέρα φαίνεται καλύτερη στα μάτια του. Αυτό που κάνει την ιστορία να ξεχωρίζει είναι η οπτική του μικρού ήρωα, τα κριτήρια με τα οποία θα πάρει την τελική του απόφαση. Γραμμένη με χιούμορ και πρωτότυπο τρόπο και ιδιαίτερη εικονογράφηση, η σχέση μαμά-παιδιού δίνεται με τρυφερότητα, ειλικρίνεια και αγάπη.

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5+

«Η μαμά μου μαγειρεύει παραμύθια στον ατμό»

Συγγραφέας: Όλγα Σεχίδου

Εκδόσεις: Βάρφη Εκδοτικός Οργανισμός, 2016

Η κυρία Μυρσίνη είναι μια μαμά που της αρέσει να μαγειρεύει και να φτιάχνει υπέροχα φαγητά και εκπληκτικά γλυκίσματα, αλλά με τη φαντασία της δεν ανακατεύει μόνο τα υλικά και τα συστατικά της την ώρα της ετοιμασίας αλλά και ήρωες και περιπέτειες και ιστορίες και σκαρώνει ταυτόχρονα τα πιο λαχταριστά παραμύθια… έτσι δεν ξέρεις να πεις αν φτιάχνει παραμυθένια φαγητά ή πεντανόστιμες ιστορίες…αλλά το σίγουρο είναι πως έχει μια μυστική συνταγή, για να την ανακαλύψετε θα πρέπει να ξεκοκαλίσετε τις σελίδες του θεσπέσιου αυτού βιβλίου.

Σελίδες: 112

Ηλικία: 9+

«Η μαμά πετάει»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Διάπλαση, 2016

Για τον μικρό ήρωα του βιβλίου η μαμά του είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου, όμως μερικές φορές είναι σαν να εξαφανίζεται, σαν να γίνεται αόρατη ή σαν να πετάει! Ένα διασκεδαστικό και υπέροχο βιβλίο, μέσα από τα μάτια των παιδιών και την ανάγκη των μαμάδων να κάνουν μερικά πράγματα μόνο για τον εαυτό τους – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσέχουν, ή δεν φροντίζουν ή δεν αγαπούν αρκετά το παιδί τους. Γιατί κάθε μαμά έχει πού και πού την ανάγκη να πετάξει για λίγο!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3+

«Η μαμά μου η μάγισσα»

Συγγραφέας: Λίνα Σωτηροπούλου

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2015

Όταν ο μικρός ήρωας της ιστορίας αυτής αρχίζει να κάνει μαγικά και να εξαφανίζει με μαγικό τρόπο τις εργασίες που έχει να ετοιμάσει για το σχολείο, η μαμά του «αναγκάζεται» να γίνει κι εκείνη μάγισσα και να απαντήσει με αντίστοιχο ταχυδακτυλουργικό τρόπο. Χιούμορ, φαντασία και τρυφερότητα, για το πώς οι μαμάδες καταφέρνουν να λύνουν με ψυχραιμία τα καθημερινά προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών και όχι μόνο!

Σελίδες: 64

Ηλικία: 6+

«Το χάρτινο καραβάκι της μαμάς»

Συγγραφέας: Ελένη Γεωργοστάθη

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2014

Ξέρουν όλοι να φτιάχνουν χάρτινα καραβάκια; Οι γονείς τα ξέρουν ή πρέπει να τα ξέρουν όλα; Πώς βλέπουν τα παιδιά τους γονείς τους – ως υπερήρωες ή ως αληθινούς ανθρώπους με αδυναμίες και ελαττώματα; Η παντογνωσία είναι πιο σημαντική από την ειλικρίνεια; Σε αυτά και άλλα πολλά καίρια ερωτήματα για τη σχέση των παιδιών με τους γονείς τους αλλά και τα στερεότυπα που βασανίζουν αυτή τη σχέση απαντά με χιούμορ, σεβασμό και τρυφερότητα αυτή η όμορφη και διασκεδαστική ιστορία.

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5+

 

«Μην τρως τη μαμά μου»

Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Δείτε Επίσης

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Παπδόπουλος, 2014

Μια τρυφερή ιστορία για το θαύμα του θηλασμού, της γέννησης, της μητρότητας, αλλά και την αδερφική σχέση, μέσα από τα μάτια της μικρής ηρωίδας που ανησυχεί για τη μαμά της επειδή το μωρό που μόλις ήρθε στο σπίτι είναι συνέχεια κολλημένο πάνω της. Ένα ιδανικό βιβλίο για να προετοιμάσει ένα παιδί για την απόκτηση νέου μέλους στην οικογένεια αλλά και για να εξηγήσει απορίες για το πώς λειτουργεί το γυναικείο σώμα αλλά και πώς τρεφόμαστε όταν είμαστε βρέφη.

 

«Ο Τζου Τζούκι ψάχνει τη μαμά του»

Συγγραφέας-Εικονογράφηση: Jannie Ho

Εκδόσεις: Ίκαρος, 2014

Επειδή η αγάπη για τα βιβλία καλλιεργείται από μικρή ηλικία, η πρώτη επαφή πρέπει να γίνεται με μικρά βιβλία έξυπνα και πρωτότυπα σαν παιχνίδια. Σε αυτή λογική ακούει το συγκεκριμένο παραμυθάκι με κρυμμένες εικόνες, φιλικό στα μικρά χεράκια και διαδραστικό, ώστε να ικανοποιήσει μία από τις πρώτες παιδικές ανάγκες όπως ή περιέργεια και η φαντασία. Όπου λοιπόν και βρίσκεται η μαμά του Τζου Τζούκι το σίγουρο είναι ότι θα χαρούν και διασκεδάσουν πολύ οι μικροί αναγνώστες μέχρι να ανακαλύψουν την κρυψώνα της!

Σελίδες: 6

Ηλικία: 1+

«Μια καρδιά»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Μαρίνα Γιώτη

Εκδόσεις: Διόπτρα, 2017

 Μια μαμά θα είναι πάντα μαμά και η καρδιά της θα χτυπάει για τα παιδιά της. Στο συγκεκριμένο βιβλίο η σχέση αναφέρεται κυρίως στη σχέση μαμάς κόρης, ένα δεσμό που περνάει μέσα από σαράντα κύματα αλλά η αγάπη το συντροφεύει από την πρώτη μέρα ως την τελευταία και η διαδρομή της συνεχίζει να είναι καλοτάξιδη ακόμα και όταν η φυσική ύπαρξη της μαμάς σταματάει αλλά ακόμα και όταν η κόρη γίνει με τη σειρά της μαμά. Ένα βιβλίο που θα κλέψει τις καρδιές μαμάδων και θυγατέρων!

Σελίδες: 48

Ηλικία: 4+

 

«Καρδιά μου»

Συγγραφέας: Isabel Inhos Martins

Εικονογράφηση: Βernardo Carvalho

Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2017

 Ένα πανέμορφο βιβλίο για την καρδιά της μαμάς και πώς νιώθει, πώς αλλάζει, τι αισθήματα βιώνει κάθε ώρα και στιγμή για το παιδί της. Πώς χαίρεται, πώς λυπάται, πώς αγωνιά, πώς θυμώνει, πώς ξεκουράζεται και κυρίως πώς αγαπά! Πανέξυπνο, ξεχωριστή εικονογράφηση, μια ιστορία που θα σας συναρπάσει με τη λιτότητα και την αφηγηματική της δύναμη!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3+

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top