Now Reading
Το childit.gr διαλέγει υπέροχα παιδικά βιβλία για να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας

Το childit.gr διαλέγει υπέροχα παιδικά βιβλία για να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας

Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας μέσα απο υπέροχες ιστορίες

 

της Αγγελικής Λάλου

 

fenia

«Φένια, η αγαπημένη των ήχων»

Συγγραφέας: Γιώτα Αλεξάνδρου

Εικονογράφηση: Έφη Λαδά

Εκδόσεις: Πατάκη, 2015

 

Τα βιβλία της Γιώτας Αλεξάνδρου ξεχωρίζουν πάντα για την ευαισθησία τους, για το πώς παίρνει θέματα με κοινωνικούς προβληματισμούς και τους ενσωματώνει με τρυφερότητα στο κείμενό της, χαρίζοντάς πάντα ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Στο τελευταίο της βιβλίο, ηρωίδα είναι ένα κοριτσάκι η Φένια που βλέπει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τα άλλα παιδιά, αντικρύζει τη ζωή μέσω των ήχων. Οι άλλες της αισθήσεις και ιδίως η ακοή αναπληρώνουν την όραση. Όσο όμως κι αν η ίδια δεν αισθάνεται διαφορετική η ζωή της στο σχολείο και με τους άλλους δεν είναι πάντα εύκολη. Αφηγητής του βιβλίου είναι ο αδερφός της, εκείνος μας λέει την ιστορία της. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε κάτι και κάποιον αν δεν μπούμε στη θέση του, η δασκάλα της Φένιας βάζει τους συμμαθητές της να παίξουν με κλειστά μάτια, κι έτσι μπαίνουν για λίγο στον κόσμο της και παύουν να τον φοβούνται. Ένα βιβλίο με εξαιρετική εικονογράφηση, για τη διαφορετικότητα, τη φιλία, τον σεβασμό του άλλου, την ενσυναίσθηση.

Σελίδες: 32

Ηλικία: 5+

oneireuome

«Ονειρεύομαι με μάτια ανοιχτά»

Συγγραφέας: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2015

Σε αντίθεση με το παραπάνω βιβλίο, ο ήρωάς μας εδώ βλέπει μια χαρά, ωστόσο κι εκείνος προτιμά κάποιες φορές να χρησιμοποιεί μια διαφορετική «όραση» αυτή της φαντασίας. Ειδικά όποτε βαριέται ή δεν έχει κάτι ενδιαφέρον να κάνει ονειρεύεται με τα μάτια ανοιχτά και φτιάχνει ιστορίες με όλα όσα βλέπει γύρω του. Ώσπου θα εμφανιστεί στη ζωή του μια «ακατάδεχτη πριγκίπισσα», άραγε βλέπει κι εκείνη με τον ίδιο τρόπο και θα βρει έναν τρόπο για να την κατακτήσει; Ένα τρυφερό παραμύθι, γραμμένο με χιούμορ και ευαισθησία, που μιλάει για τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της φαντασίας, τη φιλία και την αποδοχή του άλλου.

Σελίδες: 32

Ηλικία: 4+

paparouna

«Η παπαρούνα της καρδιάς»

Συγγραφέας: Κατερίνα Τζαβάρα

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού

Εκδόσεις: Διάπλους, 2016

 

Όλα τα βιβλία της Κατερίνας Τζαβάρα είναι γραμμένα με ευαισθησία και μοναδική τρυφερότητα, εδώ καταθέτει ένα μεγάλο κομμάτι από το μεγαλείο της ψυχής της. Η ηρωίδα του βιβλίου μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο και είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, που περνάει πολλές ώρες μόνο του, μεγαλώνει παράλληλα με ένα σποράκι που την άνοιξη θα γίνει μια υπέροχη παπαρούνα. Ένα αγόρι θα προσπαθήσει να γίνει φίλος της κι εκείνη θα του εξομολογηθεί το όνειρό της. Το αγόρι θα προσπαθήσει να της κάνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο. Ένα βιβλίο για τη γλώσσα των παιδιών που καταφέρνουν να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν, για τη δύναμη της φιλίας, για την ελπίδα, για την πίστη στα όνειρα. Η υπέροχη εικονογράφηση βοηθάει στο να αγαπήσετε κι άλλο αυτό το εξαιρετικό βιβλίο.

Σελίδες: 30

Ηλικία: 5+

Cover-Oneiropagida-e1459101002657

«Ονειροπαγίδα»

Συγγραφέας: Νίνα Ζαφειρίου

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Εκδόσεις: Βάρφης, 2015

 

Το βιβλίο αυτό μας ταξιδεύει στον μυστηριώδες και συναρπαστικό κόσμο των Ινδιάνων. Δυο φυλές διαφορετικές βρίσκονται σε κόντρα! Τη συμφιλίωση θα τη φέρουν τα παιδιά…και η πίστη τους στα όνειρα. Μια κλεμμένη ονειροπαγίδα και το δώρο μιας καινούργιας θα λύσουν τα κακά μάγια και η ελπίδα θα γυρίσει στον τόπο τους. Ένα κορίτσι κι ένα αγόρι θα ζήσουν τις δικές τους περιπέτειες μέχρι να έρθουν κοντά και να γεφυρώσουν έναν κόσμο γεμάτο διαφορές. Ένα τρυφερό παραμύθι γραμμένο με χιούμορ, με πανέμορφη εικονογράφηση, θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών και μεγάλων αναγνωστών για τη δύναμη της αγάπης, της φιλίας, της αδελφοσύνης και της ειρήνης.

Σελίδες: 36

Ηλικία: 4+

gorgona

«Η τέταρτη γοργόνα»

Συγγραφέας: Βασίλης Κουτσιαρής

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2015

 

Το Γοργονοχώρι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που πήρε το όνομά του από έναν θρύλο που έλεγε ότι στην ακτή του ζούσαν παλιά τρεις γοργόνες αδερφές. Ο θρύλος έλεγε ακόμα ότι η μία δεν άκουσε τα λόγια των άλλων δύο και βγήκε στην ακτή και έγινε γυναίκα και ξέχασε τις αδερφές της. Όμως τα χρόνια πέρασαν και οι περισσότεροι δεν πίστευαν πια στα «παραμύθια», εκτός από δύο παιδιά που πίστευαν ότι είχαν βρει κάποια απόγονο της γοργόνας στο πρόσωπο ενός κοριτσιού που το ακολουθούσαν συνέχεια. Τελικά ποιος έχει δίκιο; Υπάρχουν ή όχι γοργόνες; Μια όμορφη περιπέτεια που παρακολουθεί ο αναγνώστης με μεγάλο ενδιαφέρον από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα, με πολύ ωραία εικονογράφηση.

Σελίδες: 30

Ηλικία: 5+

 

xromatousa

«Η Μάγισσα Χρωματούσα»

Συγγραφέας: Ελένη Μπετεινάκη

Εικονογράφηση: Graham Hodgetts

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, 2015

 

Η Μάγισσα Χρωματούσα είναι μια ιδιαίτερη μάγισσα, δεν φοράει μαύρα ρούχα, δεν φτιάχνει απαίσια φίλτρα, δεν σκέφτεται το κακό και έχει απίστευτη αδυναμία στα χρώματα και τη ζωγραφική! Της αρέσει να μπαίνει μέσα στα παραμύθια και να ζωντανεύει τα χρώματα και να βάζει την τελευταία πινελιά. Όμως αντίθετος στα σχέδιά της είναι ο μάγος Αταίριαστος, εκείνου του αρέσει μόνο το μαύρο και το σκοτάδι που θέλει να τα απλώσει παντού πάνω στη γη! Θα τα καταφέρει άραγε ο Αταίριαστος ή η μάγισσα Χρωματούσα θα μπορέσει να του μάθει τη χαρά της ζωής και των χρωμάτων; Μια απίθανη περιπέτεια, σε όλες τις αποχρώσεις, με φως και σκοτάδι, υπέροχη εικονογράφηση και μια ιστορία πολύ όμορφα δοσμένη.

Σελίδες: 48

Ηλικία: 4+

isixia

«Λίγη ησυχία, παρακαλώ!»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Θανάσης Γκιόκας

Εκδόσεις: Mamaya, 2015

 

Στο Μεγάλο Κουκουναρόδασος, όλα τα ζώα ετοιμάζονται για το μεγάλο πάρτι έκπληξη της χελώνας ταχυδρόμου, της Θέκλας, που θα γίνει 120 χρονών! Εκτός ίσως από τον τυφλοπόντικα Ιάσονα, που του αρέσει να μένει στη φωλιά του και προτιμάει την ησυχία. Ο νέος του γείτονας όμως, ο Μάρκος ο λαγός, που αγαπάει τη μουσική έχει άλλα σχέδια, αφού θέλει για το πάρτι να φτιάξει μια μπάντα, «Τα άτακτα καρότα»! Έτσι η πολυπόθητη ησυχία του Ιάσονα θα πάει περίπατο… Θα γίνει το πάρτι; Θα έχει επιτυχία; Και ποιος θα πει άραγε το τελευταίο τραγούδι… Μια υπέροχη διασκεδαστική περιπέτεια με πολλή μουσική και γέλιο! Μπείτε στο www.ataktakarota.gr για να τα ακούσετε κιόλας να τραγουδάνε!

Σελίδες: 48

Ηλικία: 4+

tonisitoupappou copy

«Το νησί του παππού»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Benji Davies

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδόσεις: Ίκαρος, 2015

Ο Σιντ επισκέπτεται τον παππού του και μαζί ανεβαίνουν στη σοφίτα. Μια πόρτα τους οδηγεί στο κατάστρωμα ενός πλοίου και μια μαγική περιπέτεια ξεκινά. Φτάνουν σε ένα εξωτικό νησί και ο παππούς αποφασίζει να μείνει εκεί, ενώ ο Σιντ πρέπει κάποια στιγμή σύντομα να γυρίσει πίσω… Πιο δύσκολο το ταξίδι της επιστροφής αφού το κάνει μόνος του, αλλά καταφέρνει να βρεθεί σπίτι. Εκεί του λείπει ο παππούς…ο οποίος όμως έχει φροντίσει για μια ξεχωριστή έκπληξη για να τον έχει πάντα κοντά του! Μια τρυφερή ιστορία που μιλάει με τον πιο όμορφο τρόπο για τον αποχωρισμό των αγαπημένων μας προσώπων!

Σελίδες: 32

Ηλικία: 3+

doro

«Ένα ξεχωριστό δώρο»

Συγγραφέας: Μαριάννα Κουμαριανού

Εικονογράφηση: Πωλίνα Παπανικολάου

Εκδόσεις: Μίνωας, 2016

 

Ο ήρωας του βιβλίου μας περιμένει αδερφάκι, κι όσο η μαμά του είναι στο μαιευτήριο περνάει τις μέρες του στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, το οποίο είναι γεμάτο με μοναδικά πράγματα, ενθύμια από τα ταξίδια του παππού από όλο τον κόσμο. Θέλει κι εκείνος να κάνει δώρο στην αδερφούλα του κάτι μοναδικό. Σε αυτό θα τον βοηθήσει η γιαγιά και μαζί θα φτιάξουν την πιο όμορφη κούκλα. Αυτό που θα την κάνει μοναδική ωστόσο δεν είναι τα υλικά της, αλλά η αγάπη του μικρού μας ήρωα για την αδερφή του! Μια όμορφη ιστορία, για παιδιά που περιμένουν ή όχι καινούργιο μέλος στην οκογένειά τους…

Σελίδες: 31

Ηλικία: 3+

xartino_karavaki_cover_rgb

«Χάρτινο το καραβάκι»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Σοφία Ζαραμπούκα

Εκδόσεις: Αιώρα, 2011

 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πέρατα του κόσμου με ένα χάρτινο καραβάκι που μας μυεί στα μυστικά του χαρτιού και μας μαθαίνει τα πάντα για τη ιστορία του, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας από την Κίνα, θα πάμε μετά στην Ιαπωνία, ύστερα στη Βαγδάτη, για να φτάσουμε στην Ευρώπη και να γνωρίσουμε όλους τους σταθμούς και τους σημαντικούς ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτιού. Στο τέλος υπάρχει και μια θεατρική διασκευή που μπορεί να ανέβει από τους μαθητές στο σχολείο.

Σελίδες: 70

Ηλικία: 7+

noturno

«Νοτούρνο: συνταγές για όνειρα»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Isol

Εκδόσεις: Μάρτης, 2015

 

Μια πρωτότυπη έκδοση για τα ελληνικά δεδομένα, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους και κάνει αυτό που υπόσχεται στον τίτλο, δίνει δηλαδή συνταγές για όνειρα! Με τον χαρακτηριστικό τρόπο της συγγραφέα και τη λιτή της αφήγηση, κάθε σελίδα αποτελεί αφορμή για ένα καινούργιο όνειρο. Από ένα υλικό που όταν το βάζεις στο φως μετά φωσφορίζει και αναδεικνύει μια εικόνα κρυμμένη μέσα στην αρχική. Ένα ονειρικό μικρό κομψοτέχνημα που θα κερδίσει μια περίοπτη θέση στο παιδικό δωμάτιο και στην καρδιά των μικρών του αναγνωστών.

Σελίδες: 32

Δείτε Επίσης

Ηλικία: 4+

ploutonika

«Ομιλείτε πλουτωνικά;»

Συγγραφέας: Κατερίνα Ζωντανού

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2015

 

Το διάστημα συχνά αποτελεί έναν από τους πιο διασκεδαστικούς πόλους έλξης για τα παιδιά. Στο βιβλίο αυτό, ο ήρωάς μας ο Αναστάσης, θέλει να γίνει αστροναύτης, ξέρει τα πάντα για τους πλανήτες και τα μυστικά του σύμπαντος και έχει μυήσει και τους φίλους του στη μαγεία του ουρανού. Μάλιστα έχει αρχίσει να μιλάει πλουτωνικά, μια γλώσσα που καταλαβαίνουν και οι φίλοι του και με αυτή συνεννοούνται την ώρα του παιχνιδιού. Τα πλουτωνικά αρέσουν πολύ στον Αναστάση, και μια μέρα θα συναντήσει ένα νέο παιδί στη γειτονιά, από άλλο μέρος, που είναι σίγουρος ότι κι εκείνο μιλάει πλουτωνικά κι έτσι γίνονται αμέσως φίλοι! Ένα υπέροχο βιβλίο, με πολύ χιούμορ και πολύ έξυπνα γραμμένο, για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις και, βέβαια, τη δύναμη της φαντασίας!

Σελίδες: 64

Ηλικία: 6+

tsalap-dubuc-filoi-cover600-1 copy

«Φίλοι»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Marianne Dubuc

Απόδοση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης

Εκδόσεις: Νεφέλη, 2014

 

Ένα υπέροχο παραμύθι για όλες τις ηλικίες, με λιτή αφήγηση, εξαιρετική εικονογράφηση, για το νόημα της αγάπης, τη δύναμη της φιλίας και της προσφοράς, τη θλίψη της μοναξιάς και τη χαρά της συντροφικότητας – μέσα από την ιστορία ενός λιονταριού που μια μέρα βρίσκει στον κήπο του ένα πληγωμένο πουλί και αποφασίζει να το περιθάλψει στο σπίτι του και να το φιλοξενήσει μέχρι να περάσει ο χειμώνας…

Σελίδες: 76

Ηλικία: 3+

carrie.gr.low

«Νύχτες χωρίς την Κάρυ»

Συγγραφέας: Νίκη Δόλλη

Εικονογράφηση: Ελένη Οικονομοπούλου

Απόδοση: Ελπίδα Μάντη

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2015

 

Ένα πανέξυπνο κι ευρηματικό βιβλίο που ξετυλίγει τη δράση του στο Μουσείο της Ακρόπολης, όταν κλείνει τις πόρτες του για το κοινό, όταν αδειάζει από τον κόσμο και τους υπαλλήλους του και τότε ζωντανεύουν τα αγάλματα και με πρωτότυπο τρόπο μαθαίνουμε για την ιστορία που κουβαλάνε οι Καρυάτιδες και οι Κόρες. Ένα βιβλίο εργαλείο για εκπαιδευτικούς αλλά και μια συναρπαστική περιπέτεια για τους μικρούς αναγνώστες.

Σελίδες: 48

Ηλικία: 7+

evita

«Ο θησαυρός της Εβίτας»

Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Εκδόσεις: Καλέντης, 2016

 

Ένα βιβλίο που θα σε παρασύρει στον υπέροχο πολύχρωμο κόσμο του, στις εικονογραφημένες σελίδες του αλλά και στην πλοκή και στις μαγικές λέξεις του! Η ηρωίδα του, ένα μικρό κοριτσάκι, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τον πιο μεγάλο θησαυρό του κόσμου και θα ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας, παρέα με τη γάτα της. Θα συναντήσει πολλά ωραία και περίεργα πλάσματα στη διαδρομή της και θα περάσει από πολλά ασυνήθιστα μέρη, θα επιστρέψει σπίτι της μαθαίνοντας το πολύτιμο μυστικό, το οποίο όμως δεν θα σας αποκαλύψω για να μη σας χαλάσω τη μαγεία αυτού του πανέμορφου παραμυθιού!

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5+

mountzouri_o_vasilias_twn_arithmwn

«Ο βασιλιάς των αριθμών»

Συγγραφέας: Γεωργία Μουντζούρη

Εικονογράφηση: Μαρκ Γουάινσταϊν

Εκδόσεις: Κέδρος, 2016

 

Και ναι τα μαθηματικά μπορούν να είναι και διασκεδαστικά και απολαυστικά! Με αυτό το μαθηματικό παραμύθι η Γεωργία Μουτζούρη θα κάνει τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν τα μαθηματικά και τους αριθμούς. Ψάχνοντας να ανακηρύξουν τον «βασιλιά των αριθμών», τα παιδιά θα μπουν στη διαδικασία να πουν ποιος είναι ο δικός τους αγαπημένος αριθμός χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την οικεία καθημερινότητά τους. Η γνώση γίνεται παιχνίδι και η επαφή με τους αριθμούς πιο ευχάριστη από ποτέ! Ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο για εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, ενώ σίγουρα τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη μαγεία των αριθμών μέσα από πολλά ευρηματικά παιχνίδια-ασκήσεις.

Σελίδες: 48

Ηλικία: 5+

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top