Now Reading
Τελικά, τι είναι η ευτυχία;

Τελικά, τι είναι η ευτυχία;

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ» εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

Aν κοιτάξετε γύρω σας, πόσους ανθρώπους μπορείτε να χαρακτηρίσετε ευτυχισμένους; Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε εσείς οι ίδιοι ευτυχισμένοι; Και τελικά τι είναι η ευτυχία και πως μπορούμε την αποκτήσουμε;

«Ευτυχία είναι ένα εσωτερικό συναίσθημα. Θεωρώ ότι μπορείς να το βρεις μόνο μέσα σου και να το μοιραστείς με τους άλλους. Είναι μια ολοκλήρωση που νιώθεις για τη μέρα σου που πήγε καλά. Είναι μια πνευματική ηρεμία που πρέπει να ‘χεις. Να είσαι καλά με τον εαυτό σου, με τη συνείδησή σου, και από κει και πέρα να νιώθεις ευτυχισμένος. Και δεν μπορείς να το απαιτήσεις, δεν μπορεί να στο δώσει κάποιος. Δεν είναι ένα εξωτερικό συναίσθημα που θα μου το δώσει ο άντρας μου, το παιδί μου… θα συμβάλει σ’ αυτό αλλά αν δεν την έχω από πριν μέσα μου, δεν πρόκειται να μου τη δώσει κανείς» υποστηρίζει απαντώντας στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».

Ίσως αυτή η πνευματική ηρεμία και η συμφιλίωση με τον εαυτό της που περιγράφει να έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με τη δουλειά που έχει επιλέξει να κάνει.

Η καθημερινή της ενασχόληση με παιδιά με νοητική υστέρηση ή αυτισμό τής δίνει αυτή τη σπάνια ολοκλήρωση που έρχεται στους ανθρώπους που έχουν μάθει να προσφέρουν ξεπερνώντας τον εαυτό τους.

Δείτε Επίσης

Σίγουρα υπάρχουν και πολύ δύσκολες μέρες. Μέρες που θέλει να τα παρατήσει γιατί οι σωματικοί πόνοι την καταβάλουν. Τότε αναζητά απλώς μία δυνατή λύση.

https://www.youtube.com/watch?v=zI1e-qnSvck

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top