Now Reading
Οι θησαυροί της Σαρακοστής

Οι θησαυροί της Σαρακοστής

Φτιάχνουμε αναμνήσεις, τηρούμε τα έθιμα και δημιουργούμε τις δικές μας παραδόσεις

 

Κάθε εποχή προσφέρει τις δικές της ευκαιρίες για να εμπνευστούμε από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και να δημιουργήσουμε τις δικές μας οικογενειακές παραδόσεις. Η Σαρακοστή και οι μέρες πριν το Πάσχα είναι εξαιρετική αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά για δικές μας παιδικές αναμνήσεις και να τα βοηθήσουμε να φτιάξουν τις δικές τους. Για να σας βοηθήσουμε, επιλέξαμε τρεις ανεκτίμητους θησαυρούς, τα οφέλη των οποίων μπορούν τα παιδιά να απολαμβάνουν συχνά, αν όχι κάθε μέρα.

Ο θησαυρός της φύσης

Δεν είναι τυχαίο που οι γιαγιάδες μας έλεγαν πως τα παιδιά χρειάζονται καθαρό αέρα! Λόγω των γρήγορων ρυθμών μας και της ζωής στην πόλη, η φύση αποτελεί θεραπεία για όλη την οικογένεια καθώς μια βόλτα στο φυσικό περιβάλλον είναι ευεργετική με πολλούς τρόπους, ειδικότερα για τα παιδιά.

Έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά που παίζουν συχνά στη φύση έχουν καλή κυκλοφορία αίματος, διατηρούν σταθερό βάρος και λαμβάνουν αρκετή ποσότητα βιταμίνης D για το χτίσιμο δυνατού σκελετού. Η φαντασία τους αναπτύσσεται στη φύση και μια αναπτυγμένη φαντασία συνδέεται άμεσα με την ευφυΐα, τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Και δεν χρειάζεται να πάτε μακριά – ακόμα και μια βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο ή δημοτικό άλσος έχει  ευεργετική επίδραση.

Διατροφικός θησαυρός

Οι μέρες της Σαρακοστής, όπου ο καιρός ήδη φτιάχνει και οι σχολικές διακοπές πλησιάζουν, μας δίνουν την ευκαιρία για μικρές – έστω και μονοήμερες – οικογενειακές αποδράσεις. Καθώς αρκετοί γονείς θα νηστεύουν είναι σημαντικό να έχετε καθημερινά στη διατροφή σας για όλα τα μέλη της οικογένειας προϊόντα θρεπτικά που θα σας γεμίσουν ενέργεια και θετική διάθεση.

Δείτε Επίσης

Το ταχίνι, λόγω της θρεπτικής του αξίας, αποτελεί ένα διατροφικό θησαυρό και μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινή μας διατροφή. Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας, που εδώ και έναν αιώνα αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Είναι ένα τρόφιμο απόλυτα ενταγμένο στη Μεσογειακή Διατροφή, που διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του σουσαμιού, ενός πολύτιμου σπόρου με αναγνωρισμένη αξία από την αρχαιότητα. Μην αφήσετε λοιπόν σε καμιά περίπτωση τον διατροφικό αυτό θησαυρό έξω από την καθημερινότητά σας και την οικογένειά σας! Απολαύστε το στο πρωινό, στα σνακ για το σχολείο ή τις εκδρομές, ή ως συστατικό για γλυκές και αλμυρές εύκολες συνταγές.

Ο θησαυρός της σύνδεσης

Η οικογένεια σίγουρα θα επωφεληθεί από τέτοιες εξορμήσεις στη φύση. Και τι καλύτερο από πικ-νικ, υγιεινά σνακ, παιχνίδια και βόλτες. Βρείτε ευκαιρίες για παιχνίδι και ποιοτικές συζητήσεις με τα παιδιά σας. Κάθε μέρα έχετε την ευκαιρία να έρθετε λιγάκι πιο κοντά με τα παιδιά σας μέσα από κοινές δραστηριότητες όπου πραγματικά θα σας διασκεδάσουν. Μια θεατρική παράσταση, ένα βιβλίο, επιτραπέζια παιχνίδια, πεζοπορία, ανέκδοτα, ζωγραφική, κηπουρική, βόλτες, μαγειρική είναι μόνο μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε μαζί. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον κάνοντας ένα διάλειμμα από την ρουτίνα και την καθημερινότητα του σχολείου και να υπάρξει ουσιαστική σύνδεση μεταξύ σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top