Now Reading
Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν μείνετε έγκυος!

Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν μείνετε έγκυος!

Μόλις ξεκινήσατε την πορεία σας προς τη γονεϊκότητα; Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε!

Εάν αρχίζετε να αναρωτιέστε: «Είμαι έτοιμη να κάνω ένα μωρό;», το πιθανότερο είναι ότι αρχίζετε να σκέφτεστε σοβαρά να επιδιώξετε τη γονεϊκότητα. Θυμηθείτε, δεν υπάρχει τρόπος να προετοιμαστείτε πλήρως για αυτό, αλλά υπάρχουν αρκετοί βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να προετοιμαστείτε για μια εγκυμοσύνη.

Φυσικά, να έχετε κατά νου ότι η προετοιμασία για την εγκυμοσύνη είναι ένα διαφορετικό ταξίδι για τον καθένα, και αυτό δεν πειράζει! Υπάρχουν τρόποι και άνθρωποι εκεί έξω που μπορούν να σας βοηθήσουν. Να τι θα πρέπει να έχετε στο νου λίγο πριν το θετικό τεστ! 

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε

Εάν σκέφτεστε πότε μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα μωρό, μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε πώς ταιριάζει ένα μωρό στο σημείο που βρίσκεστε στη ζωή σας. Εάν έχετε έναν σύντροφο, η συμμετοχή του σε αυτόν τον διάλογο είναι επίσης πολύ σημαντική.

Για παράδειγμα, μπορείτε να σκεφτείτε πώς η απόκτηση ενός μωρού θα αλλάξει ή δεν θα αλλάξει τον τρόπο ζωής και τις επαγγελματικές σας πορείες. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση διαβίωσης, τα οικονομικά σας, καθώς και την υγεία σας. Θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να σκεφτείτε μερικές ερωτήσεις που σχετίζονται με την επαγγελματική σας κατάσταση. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη πόσα παιδιά μπορεί να θέλετε θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να σκεφτείτε τη σειρά και τον σωστό χρόνο για όλα αυτά. 

Προγραμματίστε έναν έλεγχο πριν την εγκυμοσύνη

Τώρα για να βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι εντάξει, καθώς αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο αφού το να αποκτήσετε ένα μωρό προϋποθέτει πολλή δουλειά για το σώμα σας, χρειάζεστε έναν πλήρες και λεπτομερές έλεγχο. Οι ειδικοί στην υγεία των γυναικών, καθώς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το συνιστούν πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε ως το πρώτο βήμα στη διαδικασία. 

Έτσι θα εξετάσετε όλα τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς ξεκινάτε την προσπάθεια να συλλάβετε. Θα μάθετε για τους εμβολιασμούς που είναι σημαντικό να λαμβάνετε πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εάν τα φάρμακα που παίρνετε είναι ασφαλή, πώς να βελτιστοποιήσετε τυχόν καταστάσεις υγείας που μπορεί να έχετε και να αποφασίσετε πότε μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή.

Δείτε Επίσης

Εξετάστε ορισμένους βασικούς παράγοντες του τρόπου ζωής σας

Πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τη διατροφή σας και άλλες συνήθειες, όπως το ποτό ή το κάπνισμα. Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής με πολλά φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι το κλειδί για τη λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για μια υγιή εγκυμοσύνη. Επιπλέον, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να παίρνετε μια προγεννητική βιταμίνη. Μια δίαιτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μαζί με μέτρια άσκηση θα βοηθήσει επίσης στην αποφυγή επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως η προεκλαμψία ή ο διαβήτης κύησης. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, το μέτρο είναι το κλειδί, καθώς το λιποβαρές εγκυμονεί κινδύνους, όπως προβλήματα γονιμότητας, πρόωρο τοκετό και χαμηλό βάρος γέννησης.

Εάν καπνίζετε ή καπνίζει ο σύντροφός σας, τώρα είναι η ώρα να το κόψετε. Το κάπνισμα εγκυμονεί διάφορους κινδύνους, όπως προβλήματα γονιμότητας, προβλήματα με την ανάπτυξη του μωρού ενώ είστε έγκυος, πρόωρο τοκετό και τοκετό και γενετικές ανωμαλίες. Τέλος, η τρέχουσα σύσταση είναι να σταματήσετε την κατανάλωση αλκοόλ όταν προσπαθείτε να συλλάβετε μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. 

Φυσικά, είναι αδύνατο να ελέγξετε όλα όσα θα συμβούν στο ταξίδι αυτό και η εγκυμοσύνη μπορεί να έχει πολλές απρόβλεπτες ανατροπές. Ωστόσο, ξεκινώντας με αυτήν τη λίστα και προσπαθώντας να κάνετε αυτά τα πράγματα πριν μείνετε έγκυος μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια πιο υγιή και με λιγότερες περιπέτειες εγκυμοσύνη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top