Now Reading
Μωρό στο αυτοκίνητο, καλοκαίρι και ασφάλεια

Μωρό στο αυτοκίνητο, καλοκαίρι και ασφάλεια

Τι να προσέξετε στις οδικές μετακινήσεις σας με το μωρό και τη ζέστη

Καθώς το καλοκαίρι προχωρά, είναι πιθανό εσείς και η οικογένειά σας να περνάτε αρκετό χρόνο στο αυτοκίνητο. Από διακοπές έως οδικές εκδρομές έως απογευματινές βόλτες στην παραλία ή την πισίνα για να δροσιστείτε, είναι σημαντικό να θυμάστε την ασφάλεια του καθίσματος αυτοκινήτου για το μικρό σας όταν είστε στο δρόμο.

 

Διαχείριση της θερμότητας σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου

Προφανώς, μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η ζέστη στο αυτοκίνητο. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εξηγεί ότι οι θερμοπληξίες στα αυτοκίνητα είναι η κύρια αιτία θανάτου που σχετίζεται με το ατύχημα από αυτοκίνητα για παιδιά κάτω των 14 ετών.

Κατά μέσο όρο 37 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Αμερική ως αποτέλεσμα ενός «καυτού» αυτοκινήτου και περισσότερα από τα μισά αυτά τα παιδιά είναι κάτω των 2 ετών. Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις συμβαίνουν κατά τους θερμότερους μήνες, αν και είναι πιθανά το φθινόπωρο και το χειμώνα.

 

Η θερμοπληξία είναι συχνή και επικίνδυνη στα παιδιά επειδή:

Τα σώματα των παιδιών θερμαίνονται τρεις έως πέντε φορές ταχύτερα από τα ενήλικα, καθιστώντας τα πιο πιθανό να υπερθερμανθούν πολύ γρήγορα.

Δεν χρειάζεται πολλή θερμότητα για να σκοτώσει ένα παιδί. Σε μια ημέρα 22 C, ένα αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει σε θανατηφόρες θερμοκρασίες σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Το κατέβασμα των παραθύρων προς τα κάτω δεν βοηθά να διατηρηθεί αρκετά δροσερό.

 

Γενικές συμβουλές για την ασφάλεια του αυτοκινήτου το καλοκαίρι

Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί μόνο. Για να διατηρήσετε το παιδί σας ασφαλές το καλοκαίρι, ο νούμερο ένα κανόνας είναι να μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί μόνο σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ούτε καν για “λίγα λεπτά” ή για μια γρήγορη αποστολή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να συμβεί.

Αγοράστε ένα συναγερμό παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου.

Συμβουλές για την ασφάλεια του καθίσματος αυτοκινήτου

Το ταξίδι με τα παιδιά είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα στιγμή, με πολλές απροσδόκητες ανατροπές. Για να διατηρήσετε το μικρό σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερο κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών με το αυτοκίνητο, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές:

Φέρτε το δικό σας κάθισμα αυτοκινήτου, δηλαδή. Οι ειδικοί προτείνουν να μην χρησιμοποιείτε τα καθίσματα του πρακτορείου ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ελέγξτε για δροσιά. Επειδή τα αυτοκίνητα μπορούν να ζεσταθούν τόσο γρήγορα και πολλά καθίσματα αυτοκινήτου έχουν μεταλλικές άκρες, ελέγχετε πάντα το κάθισμα του αυτοκινήτου για ψύξη πριν τοποθετήσετε το παιδί σας σε αυτό.

Προσοχή στο θερμικό εξάνθημα. Το καλοκαίρι είναι μια ιδανική στιγμή για εξανθήματα θερμότητας, και είναι πιθανό εξάνθημα από ιδρωμένο δέρμα που έρχεται σε παρατεταμένη επαφή με το ύφασμα του καθίσματος του αυτοκινήτου. Μερικά παιδιά είναι επίσης πιο ευαίσθητα σε εξανθήματα γενικά, είτε επειδή ιδρώνουν περισσότερο ή έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα. Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας εμφανίζει συνεχώς εξανθήματα ως αποτέλεσμα του καθίσματος του αυτοκινήτου, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Απλώστε μια κρέμα για πάνα πριν από ένα μακρύ ταξίδι για να αποφύγετε τον ερεθισμό από το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Δοκιμάστε να πλύνετε το κάλυμμα του καθίσματος του αυτοκινήτου για να αφαιρέσετε τυχόν χημικά ή επίστρωση που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

Προτιμήστε ένα κάθισμα αυτοκινήτου που διαθέτει ειδικά πάνελ ροής αέρα για να μειώσετε την εξάνθημα.

Δημιουργήστε ένα ασφαλές μέρος για τα πράγματα. Ενώ βρίσκεστε σε μεγάλα οδικά ταξίδια, προφανώς θα έχετε πολλές προμήθειες μαζί σας. Για να κάνετε το ταξίδι σε ένα οδικό ταξίδι ασφαλέστερο, βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν θέση στο αυτοκίνητο καθώς οδηγείτε και είναι ασφαλισμένα έτσι ώστε να μην μπορούν να πετάξουν και να προκαλέσουν τραυματισμό σε περίπτωση σύγκρουσης ή ξαφνικού φρεναρίσματος.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top