Now Reading
Όταν σπάνε τα νερά σας χωρίς να έχετε συσπάσεις

Όταν σπάνε τα νερά σας χωρίς να έχετε συσπάσεις

Μερικές φορές τα νερά σας σπάνε πριν να έχετε συσπάσεις. Τι συμβαίνει μετά; Το πώς ανταποκρίνεστε μπορεί να έχει αντίκτυπο στον τοκετό σας.

Μπορεί να συσχετίσετε το να σπάσουν τα νερά σας με την έναρξη του τοκετού. Αλλά περιστασιακά, αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να έχετε συσπάσεις, ακόμη και πριν ξεκινήσει ο τοκετός. Το τι θα κάνετε στη συνέχεια εξαρτάται από το πού βρίσκεστε στην εγκυμοσύνη σας και από το τι συμβουλεύει ο γιατρός σας.

Εάν τα νερό σας σπάσουν πριν ξεκινήσει ο τοκετός, ονομάζεται πρόωρη ρήξη των μεμβρανών (PROM). Συνηθέστερα, αυτό συμβαίνει στην αρχή ή σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Τι γίνεται αν τα νερά σας σπάσουν χωρίς συσπάσεις;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν τα νερά σας σπάσουν χωρίς συσπάσεις είναι να αξιολογήσετε πόσο μακριά βρίσκεστε στην εγκυμοσύνη σας. Εάν συμβεί πριν να είστε 37 εβδομάδων έγκυος, αυτό ονομάζεται πρόωρη ρήξη των μεμβρανών (PPROM).

Τα μωρά που γεννιούνται πριν από τις 37 εβδομάδες θεωρούνται πρόωρα και μπορεί να χρειαστούν πρόσθετη φροντίδα μετά τη γέννησή τους. Εάν συμβεί πριν από τις 37 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, μπορεί να χρειαστείτε ιατρικές παρεμβάσεις, όπως αντιβιοτικά ενδοφλέβια ή κορτικοστεροειδή για τους πνεύμονες του μωρού σας. Θα πρέπει να καλέσετε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο εάν τα νερά σας σπάσουν πριν από τις 37 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Τι γίνεται αν το νερό σας σπάσει χωρίς συσπάσεις στον μήνα σας;

Εάν είστε τελειόμηνη (άνω των 37 εβδομάδων έγκυος), μερικές φορές χρειάζονται μερικές ώρες για να ξεκινήσουν οι συσπάσεις. Εφόσον εσείς και ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης είστε εντάξει με αυτό, η αναμονή για λίγο μπορεί να είναι κατάλληλη, με την προϋπόθεση ότι εσείς και το μωρό είστε καλά.

Ενώ περιμένετε, θα πρέπει να αποφύγετε τα ακόλουθα:

Όχι μπάνια

Όχι σεξ

Δεν μπαίνει τίποτα στον κόλπο σας

Γενικά, είναι ασφαλές να μείνετε στο σπίτι για όσο διάστημα δεν παρουσιάζετε σημάδια μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων:

Πυρετός

Αποκρουστική μυρωδιά

Αποχρωματισμένο υγρό

Γρήγορος καρδιακός ρυθμός

Δείτε Επίσης

Πληγωμένη μήτρα

Τα αντιβιοτικά δεν συνιστώνται σε όλες τις εγκύους που εμφανίζουν PROM. Εκτός εάν έχετε λοίμωξη, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχουν οφέλη από τη χρήση αντιβιοτικών και μπορεί να έχουν πιθανούς κινδύνους.

Τρόποι για να ξεκινήσετε τον τοκετό αφού σπάσουν τα νερά σας

Εάν τα νερά σας σπάσουν χωρίς συσπάσεις, ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να συστήσει στρατηγικές για να προσπαθήσετε να ξεκινήσετε τον τοκετό. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι ασφαλή να τα δοκιμάσετε στο σπίτι με την καθοδήγηση από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Άλλες στρατηγικές θα πρέπει να ολοκληρωθούν στο νοσοκομείο.

Οι στρατηγικές πρόκλησης τοκετού περιλαμβάνουν

Διέγερση θηλής: Μπορείτε να επιλέξετε να διεγείρετε τον τοκετό χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη διέγερση της θηλής χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή ένα θήλαστρο. Αυτό βοηθά στην παραγωγή ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης εγκυμοσύνης που μπορεί να βοηθήσει στην έναρξη των συσπάσεων.

Περπάτημα: Μια βόλτα στο σπίτι ή ακόμα και έξω μπορεί να βοηθήσει. Πολλές γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ορκίζονται στο περπάτημα (περπάτημα με το ένα πόδι στο κράσπεδο και το ένα πόδι στο δρόμο) για να βοηθήσουν στην έναρξη του τοκετού, αλλά κάθε είδους κίνηση μπορεί να είναι χρήσιμη.

Βελονισμός: Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση πίεσης σε ορισμένα σημεία του σώματός σας, όπως τέσσερα δάχτυλα πάνω από τον εσωτερικό αστράγαλό σας, για να τονωθεί η ωκυτοκίνη και, με τη σειρά του, ο τοκετός.

Pitocin: Εάν το συστήσει ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης, η νοσοκόμα τοκετού σας μπορεί να ξεκινήσει μια ενδοφλέβια χορήγηση Pitocin, μια συνθετική μορφή ωκυτοκίνης που διεγείρει τις συσπάσεις στη μήτρα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top