Now Reading
Μα τι κουβαλάς πια στην τσάντα σου;

Μα τι κουβαλάς πια στην τσάντα σου;

Γονείς, προσοχή στο συνολικό βάρος της σχολικής τσάντας!

Οι ειδικοί προσφέρουν μια σειρά από συμβουλές για το βάρος που επιτρέπεται να έχει μια σχολική τσάντα. Λένε ότι το σακίδιο πλάτης ενός παιδιού δεν πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από 10 τοις εκατό από το βάρος τους. Προσθέτουν ότι οι τσάντες με ροδάκια θα πρέπει να ζυγίζουν λιγότερο από το 20 τοις εκατό του βάρους ενός παιδιού.

Κι αυτό επειδή οι βαριές τσάντες μπορούν να προκαλέσουν πόνο στους μυς καθώς και πόνο στην πλάτη και στο λαιμό. Συμβουλεύουν λοιπόν οι γονείς να βάζουν μόνο τα απαραίτητα στα σακίδια, αφήνοντας πίσω ό,τι δεν χρειάζεται και καθαρίζοντας τις τσάντες μία φορά την εβδομάδα.

Πόσα πράγματα θα πρέπει ένα παιδί να έχει στο σχολικό του σακίδιο;

Το βάρος της τσάντας έχει άμεση συνάρτηση με το βάρος του παιδιού.

Οι ερευνητές λένε ότι οι τσάντες πρέπει να έχουν μέγιστο βάρος 10 τοις εκατό του συνολικού βάρους τους. Τα συμπεράσματά τους βασίζονται σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 49 παιδιά δημοτικού σχολείου. Αν οι μεγαλύτεροι μαθητές έχουν βαρύτερο φορτίο εξαιτίας των οικιακών εργασιών, των μουσικών οργάνων, των έργων τέχνης ή των δραστηριοτήτων κατά τη σχολική φοίτηση, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τις τσάντες τρόλεϊ.

Το μέγιστο φορτίο ενός σακιδίου τροχήλατου πρέπει να είναι περίπου 20 τοις εκατό του συνολικού βάρους του παιδιού σας.

Ένα υπερβολικά βαρύ σακίδιο, μπορεί να έχει τις ακόλουθες δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού σας:

Δείτε Επίσης

  • αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πόνο στο λαιμό και την πλάτη εξαιτίας μεταβολών στη στάση της στάσης και της κίνησης
  • μυϊκή πληγή από τους ιμάντες
  • αρνητικές επιπτώσεις στην ισορροπία, αυξάνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο πτώσεων ή άλλων τραυματισμών
  • οσφυαλγία

Μια τσάντα πολύ βαριά, που μεταφέρεται αρκετό χρόνο από άτομα το μυϊκό σύστημα των οποίων δεν έχει αναπτυχθεί καλά, μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για πόνους στην πλάτη. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί κάποια σχέση της σχολικής τσάντας με σκολίωση ή κύφωση, η οποία εμφανίζεται σε επτά παιδιά από τα 1.000 κάθε χρόνο. Μπορεί, όμως, να υπάρχουν επιπτώσεις στην αναπνοή των μαθητών, διότι το υπερβολικό βάρος της τσάντας επιδρά στην κόπωση των αναπνευστικών μυών.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων πρέπει να φροντίσουν ώστε να υπάρχουν ερμάρια αποθήκευσης σε κάθε τάξη για κάθε μαθητή έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να μεταφέρει υλικά και βιβλία που δεν του χρειάζονται στο σπίτι. Σήμερα ζούμε στην ηλεκτρονική εποχή και έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε ολόκληρα συγγράμματα σε μικρά memory sticks και ελαφριά lap top.
Οι γονείς πρέπει να ρωτούν τα παιδιά τους εάν δυσκολεύονται ή πονούν κατά τη μεταφορά της τσάντας λόγω του βάρους της. Δεν πρέπει να υπερτονίζουν ούτε να αγνοούν τους πόνους στη μέση και την πλάτη. Εάν το πρόβλημα δεν λύνεται τροποποιώντας το βάρος ή τον τρόπο μεταφοράς της τσάντας, να συμβουλεύονται ειδικό ορθοπαιδικό. Δεν φταίει πάντα η σχολική τσάντα και το βάρος της. Σε ότι αφορά το είδος της τσάντας αυτό είναι επιλογή του μαθητή. Πρέπει να του αρέσει για να τη χρησιμοποιεί.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top