Now Reading
Κάθε μωρό είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα μωρά του Σεπτεμβρίου ξεχωρίζουν με τον τρόπο τους

Κάθε μωρό είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα μωρά του Σεπτεμβρίου ξεχωρίζουν με τον τρόπο τους

14 συναρπαστικά γεγονότα που δεν ήξερες για τα μωρά του Σεπτεμβρίου

Ο Σεπτέμβριος φέρνει πολλά πράγματα: πιο δροσερό καιρό, επιστροφή στο σχολείο και έναν από τους πιο δημοφιλείς μήνες γενεθλίων! Έτσι, όλα τα μωρά του Σεπτεμβρίου — και οι γονείς των μωρών του Σεπτεμβρίου — αυτό είναι για εσάς.

Γεννήθηκαν τον πιο δημοφιλή μήνα γενεθλίων.

Ενώ ορισμένες πηγές αναφέρουν τον Αύγουστο ως τον μήνα με τις περισσότερες γεννήσεις, άλλες υποστηρίζουν ότι ο Σεπτέμβριος παίρνει τη μερίδα του λέοντος. Σύμφωνα με το Reader’s Digest, οι ημερομηνίες μεταξύ 9 Σεπτεμβρίου και 20 Σεπτεμβρίου περιέχουν εννέα από τα 10 καλύτερα γενέθλια στην Αμερική.

Είναι πιο πιθανό να διαπρέψουν στο σχολείο.

Η επιστήμη προτείνει ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο επιτυγχάνουν σημαντικά πιο πρώιμους αναπτυξιακούς στόχους από εκείνους που γεννήθηκαν τους προηγούμενους μήνες. Και φέρεται να είναι 20% πιο ζωηροί για να μπουν σε ελίτ σχολεία (άρα οι γονείς, τώρα θα ήταν η καλή στιγμή για να αρχίσουν να αποταμιεύουν).

Λέγεται ότι ζυγίζουν λιγότερο.

Αν και έχουν την τάση να ζυγίζουν λιγότερο, αυτό δεν εγγυάται απαραίτητα ότι θα γεννηθούν με χαμηλό βάρος γέννησης .

Μάλλον «προέκυψαν» τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Ο χειμώνας, με τα χιόνια και τους παγωμένους ανέμους, είναι για τους ερωτευμένους, κάτι που εξηγεί πολλά όταν οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι υπάρχουν περισσότερα ποσοστά σύλληψης τους πιο κρύους μήνες. Οι αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς για να ξεκινήσετε ή να μεγαλώσετε μια οικογένεια ή τα «αντισυλληπτικά ολισθήματα κατά την περίοδο των εορταστικών πάρτι» μπορεί να ευθύνονται.

Έχουν κάποια προνόμια προσωπικότητας.

Το Time.com αναφέρει ότι τα μωρά του Σεπτεμβρίου που γεννήθηκαν το φθινόπωρο (αυτά που γεννήθηκαν μετά τις 22) έχουν χαμηλά επίπεδα κατάθλιψης. Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά ευερέθιστα.

Είναι, κατά μέσο όρο, ψηλότερα από άλλα.

Τα μωρά που γεννιούνται στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου (γνωστός και ως Σεπτέμβριος) υποτίθεται ότι είναι ελαφρώς ψηλότερα από εκείνα που γεννήθηκαν το χειμώνα και την άνοιξη. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται, εν μέρει, στα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στην οποία εκτέθηκαν οι μητέρες ακριβώς πριν από τις ημερομηνίες τοκετού τους.

Είναι πολύ αθλητικά.

Τα μωρά του φθινοπώρου προτείνεται να έχουν περισσότερες αθλητικές ικανότητες από άλλα, αποκτώντας ένα «σαφές σωματικό πλεονέκτημα». Ωστόσο, όσα έχουν γεννηθεί τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο είναι οι πιο κατάλληλα – έτσι το παιδί σας μπορεί να έχει κάποιο ανταγωνισμό στο γήπεδο.

Είναι είτε Παρθένοι είτε Ζυγοί.

Οι Παρθένοι, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 23 Αυγούστου και 22 Σεπτεμβρίου, είναι πιστοί, προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια και έχουν «μεθοδική προσέγγιση» στη ζωή. Μπορεί επίσης να είναι ντροπαλοί. Οι Ζυγοί, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 23 Οκτωβρίου είναι κοινωνικοί άνθρωποι, από την άλλη. Έχουν να κάνουν με την ισορροπία και τη δικαιοσύνη και είναι εξαιρετικοί λύτες προβλημάτων.

Έχουν πιο δυνατά οστά.

Λέγεται επίσης ότι τα μωρά που γεννιούνται στα τέλη του καλοκαιριού/αρχές του φθινοπώρου έχουν παχύτερα οστά — για την ακρίβεια κατά 12,75 τετραγωνικά εκατοστά.

Μοιράζονται τον μήνα γέννησής τους με μερικά διάσημα πρόσωπα.

Δείτε Επίσης

Στις διασημότητες που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο συγκαταλέγονται η διαχρονική Ιταλίδα σταρ της μεγάλης οθόνης Σοφία Λόρεν, η υπέροχη Γκουίνεθ Πάλτροου και ο πάντα κωμικός Τζίμι Φάλον.

Το άνθος της γέννησής τους είναι το άστερ ή αστράκι και η πομέα.

Τα αστράκια είναι σύμβολα ισχυρής αγάπης, σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac. Όπως αναφέρει η λαογραφία, οι άνθρωποι συνήθιζαν να καίνε αυτά τα λουλούδια για να διώξουν τα φίδια. Οι πομέες ή πρωινή χαρά είναι σύμβολα στοργής και οι ζωηρές ανθοφορίες μπορούν να φανούν νωρίς την ημέρα, όπως υποδηλώνει το όνομα.

Είναι πιο πιθανό να γεννηθούν λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με ευρήματα της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, τα μωρά που γεννιούνται το φθινόπωρο και το χειμώνα παραμένουν στην κοιλιά της μητέρας τους, κατά μέσο όρο, μόλις μία εβδομάδα λιγότερο από αυτά που γεννήθηκαν την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Είναι πιο επιρρεπή σε αλλεργίες και άσθμα.

Σύμφωνα με το Prevention.com, όσοι γεννήθηκαν το φθινόπωρο έχουν 30% έως 90% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες στο γάλα, τα αυγά ή τα φιστίκια. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννιούνται το φθινόπωρο είναι 30% πιο επιρρεπή στο άσθμα.

Φτάνουν τα 100!

Όσοι γεννήθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, σύμφωνα με το NewScientist.com, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 100. Μετά από συνεντεύξεις με περίπου 1.500 αιωνόβιους (άτομα ηλικίας 100 ετών και άνω), ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο διαπίστωσαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς γεννήθηκαν μες στο φθινόπωρο. Αυτή η μακροζωία θα μπορούσε να οφείλεται, εν μέρει, στην πρώιμη έκθεση σε εποχιακές λοιμώξεις, η οποία χτίζει την ανοσία. Ό,τι πρέπει για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή — φαίνεται ότι τα μωρά του Σεπτεμβρίου το έχουν αυτό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top