Now Reading
Καλύτερη υγεία και yoga πηγαίνουν πάντα μαζί

Καλύτερη υγεία και yoga πηγαίνουν πάντα μαζί

Just breathe και απελευθέρωσε ενέργεια

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Η yoga είναι μια πρακτική που βοηθάει στην ομαλή και ισορροπημένη εξέλιξη σώματος και πνεύματος. Τα οφέλη της τόσο στην ανάπτυξη του σώματος, όσο και του νου είναι πάρα πολλά, που ίσως χρειάζεται 3 ή 4 μέρες για να τα απαριθμήσω. Εκείνοι που έχουν εντάξει την yoga στην ζωή τους, γνωρίζουν πολύ καλά τα πλεονεκτήματα της καθώς και όλες τις ιδιότητες που προσφέρει στους yogis. Ακόμα όμως και να μην έχεις ασχοληθεί ποτέ με αυτό τον τρόπο εκγύμνασης, αξίζει να αφιερώσεις χρόνο για να τη γνωρίσεις και σύντομα να γίνεις πιστός θαυμαστής της.

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να την δοκιμάσεις, είναι η βελτίωση της υγείας σου, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η yoga είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνη για την σωστή λειτουργία του οργανισμού σου. «Πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν -μέχρι να το βιώσουν- πως η γιόγκα είναι βαθιά και θεμελιωδώς θεραπευτική. Ανακουφίζει το άγχος, αποτοξινώνει και μας ενδυναμώνει σωματικά, διανοητικά και πνευματικά», επισημαίνει η Koya Webb, πιστοποιημένη δασκάλα yoga και health coach. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η yoga:

Διατηρεί υγιή την σπονδυλική στήλη: Μελέτες που έχουν γίνει σε άτομα που ασχολούνται συστηματικά με την yoga, έδειξαν πως έχουν αναπτύξει δυνατή σπονδυλική στήλη ενώ οι βλάβες στους μεσοσπονδύλιους δίσκους είναι εντυπωσιακά λιγότερες.

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς: Αν πραγματικά θέλεις να έχεις σε όλη την ζωή σου δυνατή καρδιά, η yoga υπόσχεται να σε βοηθήσει. Η πρακτική αυτή, προλαμβάνει καρδιαγγειακά νοσήματα αφού βελτιώνει αποδεδειγμένα τον δείκτη μάζας σώματος, τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης καθώς και της χοληστερόλης.

Συμβάλει στην καλύτερη λειτουργεία του εγκεφάλου: Η yoga είναι η πρακτική που σου μαθαίνει να συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα και συντονισμένα, κάτι που έχει  ως αποτέλεσμα να επεξεργάζεσαι πιο γρήγορα τις πληροφορίες και να θυμάσαι πιο εύκολα.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top