Now Reading
Μπαμπάδες, διατηρήστε τη μαγεία του καλοκαιριού και μετά το τέλος των διακοπών

Μπαμπάδες, διατηρήστε τη μαγεία του καλοκαιριού και μετά το τέλος των διακοπών

Tips για να μην περιμένετε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι προκειμένου να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας

Το καλοκαίρι τελειώνει, μαζί και οι διακοπές, τα σχολεία θα ανοίξουν σε λίγο και οι μπαμπάδες μπορεί ήδη να είναι πηγμένοι με τις υποχρεώσεις και τη δουλειά τους. Όμως μπαμπάς σημαίνει περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, μένω σε επαφή, επικοινωνώ. Εδώ σας δίνουμε μερικά βοηθητικά tips για να μην αφήσετε καμιά μέρα να μην πάει χαμένη, ακόμα κι όταν οι ρυθμοί της δουλειάς είναι απαγορευτικοί, όταν δουλεύετε πολλές ώρες ή ακόμα και όταν δουλεύετε μακριά από το σπίτι σας.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Ακόμα κι αν είστε από εκείνους που πρέπει να φύγουν προτού ξυπνήσουν τα παιδιά, χαϊδέψτε και φιλήστε τα στον ύπνο τους πριν ξεκινήσετε για τη δουλειά. Στα πιο μεγάλα παιδιά, που μπορούν και διαβάζουν, αφήστε μικρά σημειώματα με μηνύματα αγάπης στα βιβλία τους, κοντά στα ρούχα που θα βάλουν ή σε άλλα σημεία του σπιτιού ή του δωματίου τους. Μπορείτε να φτιάξετε εσείς το πρωινό που θα βρουν όταν ξυπνήσουν και θα ξέρουν ότι τους το ετοιμάσατε εσείς, κι έτσι η μέρα τους θα ξεκινάει με έναν τρόπο που τα εμπεριέχει.

Αν φεύγετε πιο αργά από το σπίτι, μπορείτε να κάνετε όλα τα παραπάνω, αλλά επιπλέον είναι εξαιρετικά σημαντικό να πάρετε μαζί τους πρωινό. Αν, μάλιστα, μπορείτε να τα συνοδεύσετε ή πάτε μέχρι το σχολείο, θα έχετε μπόνους χρόνο μαζί τους!

Φροντίστε να δίνετε το παρών σας όταν σχολάσουν

Στην περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα να σχολάσετε την ίδια ώρα, προσπαθήστε να τους τηλεφωνείτε κοντά στην ώρα που γυρίζουν στο σπίτι και να έχετε μια σύντομη συνομιλία μαζί τους για το πώς ήταν η μέρα τους και τι έγινε σήμερα στο σχολείο.

Μη χάνετε τις μεγάλες εκδηλώσεις του σχολείου

Η παρουσία σας στο σχολείο είναι απαραίτητη, ειδικά σε γιορτές, παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις και λοιπά. Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τα παιδιά σας, με θετικό αντίκτυπο για όλη τους τη ζωή.

Φτιάξτε τις δικές σας μικρές τελετουργίες

Όταν ο χρόνος δεν είναι πολύς, μετράει κάθε του στιγμή, οπότε προσέξτε να κάνετε κάθε στιγμή να έχει αξία – τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά. Ανάλογα με το πρόγραμμά σας, επιλέξτε να έχετε κάποιες δικές σας στιγμές – μια μέρα που θα τα πηγαίνετε εσείς σε κάποια δραστηριότητα, ή ποια μέρα θα τους μαγειρεύετε για βράδυ, ή θα τα κάνετε μπάνιο ή ποιες ώρες που θα διαβάζετε μαζί ένα βιβλίο ή θα παίζετε κάποιο παιχνίδι.

Δείτε Επίσης

Αναπληρώστε το χρόνο όσο γίνεται τα σαββατοκύριακα ή την Κυριακή

Με σωστό προγραμματισμό θα προλάβετε το σαββατοκύριακο και να δείτε φίλους και να ξεκουραστείτε και να χαρείτε την οικογένειά σας. Αν επιλέξετε τα παιδιά να μην έχουν δραστηριότητες το σαββατοκύριακο, ο χρόνος που θα περάσετε όλοι μαζί ως οικογένεια είναι πιο πολύτιμος από κάθε δραστηριότητα…

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά

Όσο πιο συχνά καταφέρνετε να βάζετε τα παιδιά για ύπνο τόσο πιο ισχυρός θα γίνεται ο δεσμός σας. Το βράδυ που κλείνει η μέρα μπορείτε καθώς χαλαρώνουν και μπαίνουν σε διαδικασία ύπνου να μιλήσετε για όσα τα απασχολούν αλλά και να τους εκφράσετε και να τους δείξετε την αγάπη και την τρυφερότητά σας.

Εννοείται πως όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα κάνετε μαζί με τη μαμά, καθώς τα παιδιά χρειάζονται να περνάνε χρόνο ξεχωριστά με κάθε γονιό τους αλλά και με τους δύο μαζί!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top