Now Reading
«Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» υποδέχονται μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» υποδέχονται μαθητές και εκπαιδευτικούς

680 εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων με συμμετοχή 15.718 παιδιών και 708 εκπαιδευτικών

Από το 1994 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στο Εργοστάσιο Παυλίδη 680 εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων  με συμμετοχή 15.718 παιδιών και 708 εκπαιδευτικών

Από το 1994, η Mondelez σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στηρίζει και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» που πραγματοποιείται στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδη για 26η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολυετή εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με συνέχεια και συνέπεια χτίζοντας ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα καθώς και τους γονείς των παιδιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μαθητές Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού εξοικειώνονται με τη βιομηχανική παραγωγή, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου. Παράλληλα, μέσα από μια διαδικασία που συνδυάζει την εκπαίδευση και το παιχνίδι, τα παιδία ενημερώνονται για τα συστατικά της σοκολάτας και τη διατροφική της αξία, για την ιστορία του εργοστασίου Παυλίδη και για την παραγωγή της σοκολάτας από το κακαόδεντρο μέχρι το εργοστάσιο.

Τη φετινή χρονιά, μαθητές και εκπαιδευτικοί από 25 σχολεία θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Παυλίδη, της πρώτης και πιο ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας της χώρας με περισσότερα από 150 χρόνια ζωής. Το Εργοστάσιο Παυλίδη παράγει σε ετήσια βάση χιλιάδες τόνους αγαπημένων προϊόντων όπως τις σοκολάτες Υγείας Παυλίδη και Lacta καθώς και τη Merenda.

Από το 1994 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί, με τη στήριξη της Mondelēz  και την υλοποίηση από το Ελληνικό παιδικό Μουσείο, 680 εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων  στο Εργοστάσιο Παυλίδη με τη δωρεάν συμμετοχή 15.718 παιδιών και 708 εκπαιδευτικών.

Η κα. Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια της Mondelez για Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε: «Στη Mondelez έχουμε ως σκοπό οι άνθρωποι να απολαμβάνουν το σωστό σνακ, τη σωστή στιγμή, φτιαγμένο με το σωστό τρόπο. Άρα, προάγουμε τόσο τη συνετή κατανάλωση των σνακς όσο και την παραγωγή τους με βιώσιμο τρόπο εφαρμόζοντας προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επηρεάζοντας θετικά τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η «Σοκολάτα και ο Παυλίδης» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί συνδυάζει τη βιωματική εκπαίδευση με τις έννοιες της παραγωγής, της βιωσιμότητας, της σωστής διατροφής και του ισορροπημένου τρόπου ζωής.»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στη φιλοσοφία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική εμπειρία. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» ταυτίζεται απόλυτα με τους διαχρονικούς στόχους της Mondelez για ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για θέματα ισορροπημένης διατροφής και για τη σημασία της άσκησης.

Σχετικά με τη Mondelez International

Η Mondelez International (NASDAQ: MDLZ) δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα σνακς τους με υπεύθυνο τρόπο  σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως. Με καθαρά έσοδα περίπου 26 δισ. δολάρια το 2018, οδηγεί το μέλλον στα σνακς με εμβληματικά παγκόσμια και τοπικά brands όπως  τα μπισκότα Oreo, belVita και  LU, τις σοκολάτες Cadbury Dairy Milk, Milka και Toblerone, τις καραμέλες Sour Patch Kids και τις τσίκλες Trident. Η Mondelez International είναι υπερήφανο μέλος των δεικτών Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 και Dow Jones Sustainability Index. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Mondelez International www.mondelezinternational.com ή να ακολουθήσετε την εταιρεία στο Twitter στο www.twitter.com/MDLZ.

Σχετικά με τη Mondelez στην Ελλάδα

Η Mondelez International έχει παρουσία αρκετών δεκαετιών στην Ελλάδα και brands με ιστορία άνω των 100 χρόνων, ενώ προωθεί με ευθύνη αγαπημένα προϊόντα όπως σοκολάτες Lacta, Υγείας Παυλίδη, Παυλίδη Γεμιστές, κουβερτούρα Παυλίδη, Kiss, γκοφρέτα 3BIT, Merenda, τυρί κρέμα Philadelphia, μπισκότα OREO και Εργαστήρι Παυλίδη, ροφήματα σοκολάτας Cadbury, τσίκλες Trident, Dentyne και καραμέλες Halls.

Δείτε Επίσης

Σχετικά με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση. Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τον κορμό της λειτουργίας του από τη στιγμή της ίδρυσής του. Είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής συνεργασίας και στηρίζονται στις ενεργητικές μεθόδους μάθησης. Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου είναι η εξέλιξη των ικανοτήτων κάθε παιδιού ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή, την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα. Από το 1994 δημιούργησε και λειτουργεί το πρώτο Παιδικό Μουσείο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

 

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top