Now Reading
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προειδοποιεί ότι τα μωρά διατρέχουν κίνδυνο απώλειας ακοής από συσκευές ήχου

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προειδοποιεί ότι τα μωρά διατρέχουν κίνδυνο απώλειας ακοής από συσκευές ήχου

Πώς μπορούν να είναι βλαβερές οι συσκευές ήχου για μωρά σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Πώς μπορούν να είναι βλαβερές οι συσκευές ήχου για μωρά σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Οι συσκευές ύπνου ή αλλιώς συσκευές λευκού θορύβου έχουν γίνει ένα trend τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι επίσης τώρα ο πιθανός λόγος που το παιδί σας μπορεί να αντιμετωπίσει την απώλεια ακοής στο μέλλον. Τα ηχητικά μηχανήματα για ύπνο προειδοποίησε τους γονείς η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής στην επιστολή της 21ης ​​Οκτωβρίου ότι είναι πολύ δυνατά.

«Η καθολική κραυγή των γονιών ως απάντηση στη δυνατή μουσική –“Μείωσε αυτό το πράγμα!” – αποκτά βάσιμο επιχείρημα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι κινδυνεύουν να χάσουν την ακοή τους όταν ενεργοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές ακρόασης», έγραψε η AAΠ. «Αυτό που μπορεί να μη συνειδητοποιούν ωστόσο οι οικογένειες είναι ότι τα παιδιά εκτίθενται σε δυνητικά επιβλαβή θόρυβο από τη βρεφική ηλικία και ότι οι επιπτώσεις είναι σωρευτικές κατά τη διάρκεια της ζωής τους». Αυτό ξεκινά με μηχανές ήχου.

Καλούν τους παιδίατρους να συμβουλεύουν τις οικογένειες σχετικά με μηχανήματα ύπνου βρεφών ή μηχανήματα θορύβου σχετικά με την ασφαλή χρήση. «Ενώ ορισμένες μελέτες δείχνουν πιθανά οφέλη από τη χρήση μηχανημάτων ύπνου για βρέφη, μια μελέτη εγείρει πιθανή ανησυχία σχετικά με τα επίπεδα ήχου από αυτές τις συσκευές». Το AAP πάντα προειδοποιεί ότι οι ανισότητες που σχετίζονται με τη χαμηλότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερη έκθεση στο θόρυβο. Μια πρόσθετη μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 1 δισεκατομμύριο νέοι σε όλο τον κόσμο διατρέχουν κίνδυνο απώλειας ακοής, από όλους τους παράγοντες, όχι μόνο από μηχανές ήχου, και ζητούν να δοθεί προτεραιότητα στην ασφαλή ακρόαση.

Οι ειδικοί ανέφεραν στο ABCNews ότι η μέγιστη ένταση στο νηπιαγωγείο σας θα πρέπει να είναι περίπου 50 ντεσιμπέλ το μέγιστο, που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να συνομιλήσετε χωρίς να υψώσετε τη φωνή σας. «Τα περισσότερα από αυτά τα μηχανήματα υπερβαίνουν αυτό».

Δείτε Επίσης

Για ορισμένες οικογένειες, ένα μηχάνημα λευκού θορύβου είναι απαραίτητο. Ίσως έχουν πολλή φασαρία από την κυκλοφορία του δρόμου, ή αδέλφια που κάνουν θόρυβο, ή ίσως το μωρό τους απλώς κοιμάται περισσότερο. Έτσι, προτού πετάξετε τους αγαπημένους ήχους ωκεανού του μωρού σας, δοκιμάστε αυτό – οι ειδικοί συνιστούν να απομακρύνετε τη συσκευή 1,5 μέτρα ή περισσότερο από το κρεβάτι και να χαμηλώσετε λίγο την έντασή της.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top