Now Reading
Η Αγγελική Λάλου και το childit.gr προτείνουν 13 από τα γιορτινά παιδικά βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά αυτά τα Χριστούγεννα

Η Αγγελική Λάλου και το childit.gr προτείνουν 13 από τα γιορτινά παιδικά βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά αυτά τα Χριστούγεννα

Νέες και παλαιότερες επιλογές που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε

Διακοπές μεταξύ άλλων σημαίνει περισσότερος χρόνος για υπέροχες ιστορίες, αφηγήσεις, δραστηριότητες, κοινός χρόνος και σύνδεση με τα παιδιά. Κι όλα τα παραπάνω τα πετυχαίνετε εύκολα διαβάζοντας μαζί ένα βιβλίο. Παρακάτω θα δείτε μερικές μόνο επιλογές – εσείς μπορείτε να επισκεφθείτε αυτές τις μέρες ένα βιβλιοπωλείο μαζί με τα παιδιά και να ανακαλύψετε πολλά περισσότερα.

«Τα Χριστούγεννα του Δρακούλη»

Ντέιβ Πίλκι

Εκδόσεις: Φουρφούρι

Τέσσερις πρωτότυπες, διασκεδαστικές και περιπετειώδεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες μας χαρίζει σε αυτό το βιβλίο ο Δρακούλης. Ποιο μπορεί να είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο; Τρώγονται ή είναι για διακόσμηση τα σοκολατένια στεφάνια; Υπάρχει κάποιος σίγουρος τρόπος για να μη χάνεις τα γάντια σου; Ποια είναι τα πιο υπέροχα δώρα; Κάθε ιστορία και μια ερώτηση… ενώ τα παιδιά μπορούν συζητώντας μαζί σας να δώσουν και τις δικές τους απαντήσεις. Άλλωστε το βιβλίο αυτό αρχίζει με ένα ερώτημα προς τα παιδιά και την προτροπή να γράψουν και να σχεδιάσουν τη δική τους ιστορία… Κάπως έτσι γεννιούνται οι συγγραφικές ιδέες.

«Εξετάσεις για την Αϊ-Βασιλική Ακαδημία»

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Μιλώντας για ιδέες αυτές σίγουρα δεν λείπουν από τον χαρισματικό παραμυθά Αντώνη Παπαθεοδούλου. Στο βιβλίο αυτό θα αναρωτηθούμε τι ικανότητες και γνώσεις πρέπει να έχει κάποιος για να μπει στην Αϊ-Βασιλική Ακαδημία. Χρειάζεται να ξέρει γεωγραφία; Να κάνει καλή συσκευασία δώρου; Να είναι αθόρυβος και αποτελεσματικός στην παράδοση δώρων; Δεν θα σας απαντήσουμε. Θα σας αφήσουμε να απολαύσετε τις διασκεδαστικές και ευφυείς περιπέτειες ενός υποψηφίου και να ανακαλύψετε στο τέλος τι είναι αυτό που κάνει κάποιον ιδανικό βοηθό του Αϊ-Βασίλη. Οι όπως πάντα υπέροχες εικόνες από τη Μυρτώ Δεληβοριά θα κάνουν την ανάγνωση ακόμα πιο απολαυστική κι ίσως βάλουν τα παιδιά στον πειρασμό να ζωγραφίσουν και τα δικά τους ξωτικά.

«Τα Χριστούγεννα του Εδώ και του Αλλού»

Συγγραφέας: Ελένη Μπετεινάκη

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Από τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη περνάμε σε άλλα χριστουγεννιάτικα πλάσματα, τα καλικαντζαράκια. Τι ζημιές, τι αναστάτωση, τι προβλήματα θα δημιουργήσουν οι δύο καλικάντζαροι του παραμυθιού, ο Εδώ και ο Αλλού; Έκπληξη! Η Ελένη Μπετεινάκη σπάει τις παραδόσεις και οι ήρωές της είναι ευχάριστα απρόβλεπτοι, φέρνοντας μαγεία και χαρά σε μια οικογένεια που το είχε περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Μαζί τις εκπληκτικά ζωντανές εικόνες της Ναταλίας Καπατσούλια, το βιβλίο αυτό μας αφήνει μια γλύκα και μια λίγο μεγαλύτερη πίστη στα θαύματα της αγάπης, της προσφοράς και των Χριστουγέννων.

«Κάλαντα καβάλα σε καμήλα»

Συγγραφέας: Μάνος Μπονάνος

Εικονογράφηση: Βασίλης Σελιμάς

Εκδόσεις: Ίκαρος

Στο βιβλίο αυτό -ένα εντελώς διαφορετικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο- η πίστη στη μαγεία των Χριστουγέννων συναντάει τη μαγεία της φαντασίας. Ο ήρωας της ιστορίας ως παιδί ζει αλλιώτικες γιορτές καθώς έπρεπε να βοηθάει στο μανάβικο του παππού του, κάτι που με τη δύναμη της φαντασίας του κατάφερε να το αξιοποιήσει ζώντας μοναδικές περιπέτειες, τις οποίες μεγαλώνοντας εξιστορεί στην κόρη του. Μια από αυτές ήταν και το να λέει τα κάλαντα καβάλα σε καμήλα, τις υπόλοιπες εξίσου ευφάνταστες ιστορίες σας αφήνουμε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας. Ίσως σας δώσουν την αφορμή να ζήσετε και εσείς λίγο πιο «φανταστικά» Χριστούγεννα.

«Ο Άγιος Βασίλης ήρθε αλλιώς»

Συγγραφέας: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Καλή η φαντασία, εμείς που αγαπάμε τη λογοτεχνία το ξέρουμε καλά, αλλά όταν ο κόσμος μας έχει τόσο σοβαρά προβλήματα χρειαζόμαστε τη βοήθεια της λογικής. Κι αυτό το ξέρει πολύ καλά ο ήρωας αυτού του βιβλίου που για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους γονείς του που ξέρει ότι έχουν οικονομικά προβλήματα αποφασίζει στο γράμμα του για τον Άγιο Βασίλη να ζητήσει ένα διαφορετικό δώρο. Κι ο Άγιος Βασίλης ή οι βοηθοί του… θα λάβουν το γράμμα αυτό πολύ σοβαρά και η ευαισθησία αλλά και η εξυπνάδα του ήρωά μας θα λάβουν το καλύτερο δώρο. Μια ιστορία γραμμένη με ενσυναίσθηση, οικολογική ευαισθησία, πρωτοτυπία και αληθινό συναίσθημα, στοιχεία που διαθέτουν άλλωστε όλες οι ιστορίες της συγγραφέως.

«Υπάρχουν στ’ αλήθεια ξωτικά;»

Συγγραφέας: Λούσι Ρόουλαντ

Εικονογράφηση: Κέιτι Χάλφορντ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ο ήρωας αυτής της ιστορίας αναρωτιέται αν υπάρχουν στα αλήθεια ξωτικά και προσπαθεί να το ανακαλύψει. Τα ψάχνει παντού, από την κουζίνα του σπιτιού τους, στο γκαράζ, στο ζαχαροπλαστείο (αφού είναι σίγουρος ότι τα ξωτικά λατρεύουν τα γλυκά), σε λίμνες, στη χριστουγεννιάτικη αγορά, μέχρι και τον Άγιο Βασίλη ρώτησε… αλλά δεν τα έβρισκε πουθενά… Τα βρήκε τελικά; Ε άμα φτάσετε στην τελευταία σελίδα θα το μάθετε… Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι ακολουθώντας τον στην αναζήτησή του θα περάσετε εξαιρετικά!

«Η Ρόζα του Αρκά – Τα Χριστούγεννα του Θανασάκη»

Εκδόσεις: Πατάκη

Οι περιπέτειες του Θανασάκη είναι αστείες και αρέσουν σε μικρά και μεγάλα παιδιά. «Τα Χριστούγεννα του Θανασάκη» μπορούν να φέρουν γέλιο και να γίνουν αφορμή πέρα από διασκέδαση και για συζητήσεις για όσα απασχολούν τα παιδιά αλλά δεν έχουν ακόμα τον τρόπο να τα εκφράσουν ή να τα κατανοήσουν. Το χιούμορ γίνεται πάντα ένας πολύτιμος βοηθός ακόμα και για τις πιο άβολες συζητήσεις.

«Τα μυστήρια της Πέπερ – Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα»

Συγγραφέας: Ουλρίκε Ράιλανς

Εικονογράφηση: Λίζα Χενς

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χριστουγεννιάτικες διακοπές χωρίς λίγο μυστήριο δεν γίνεται. Έτσι όταν στα καλά καθούμενα αρχίζουν να εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο τα χριστουγεννιάτικα δέντρα η Πένι Πέπερ και η ντετεκτιβοσυμμορία καταλαβαίνει ότι είναι μια υπόθεση που πρέπει να επέμβουν για να βρουν τη λύση. Μα ποιος σαμποτάρει τα Χριστούγεννα; Χιούμορ, αγωνία, κοριτσοπαρέα, περιπέτεια και όλα αυτά με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Ανακαλύψτε και τα υπόλοιπα της σειράς.

«Χριστουγεννιάτικα μπλεξίματα»

Συγγραφέας: Δέσποινα Μπογδάνη-Σογιούλ

Δείτε Επίσης

Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Με μια εξαφάνιση ασχολείται και αυτό το βιβλίο, που είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή περιπέτεια που έζησε ο σπουδαίος μουσικός Μιχάλης Σουγιούλ. Αλλά ας επιστρέψουμε στην υπόθεση του βιβλίου, όπου την Παραμονή των Χριστουγέννων ο διασημότερος ακορντεονίστας Μικαέλ ντε Σολέγιο ετοιμάζεται για τη μεγάλη του συναυλία αλλά λίγο πριν ανέβει στη σκηνή ανακαλύπτει ότι έχει κάνει φτερά το ακορντεόν του. Ποιος το πήρε; Θα το βρει; Θα γίνει η συναυλία και πώς θα ζήσουν όλοι Καλά Μουσικά Χριστούγεννα; Συμβουλή: αυτό το υπέροχο βιβλίο διαβάζεται καλύτερα με μουσική υπόκρουση και διάθεση για χορό!

«Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν»

Συγγραφέας-εικονογράφηση: Jean Fearnley

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Ο μικρός Ρόμπιν 7 μέρες πριν τα Χριστούγεννα ετοίμασε τα 7 γιλέκα του που θα τον κρατούσαν ζεστό αυτές τις μέρες, είχε ένα πράσινο, ένα κίτρινο, ένα λευκό, ένα ροζ, ένα μπλε, ένα μοβ κι ένα πορτοκαλί, αλλά κάθε μέρα που έβγαινε έξω συναντούσε κι ένα φίλο του που κρύωνε στο χιόνι κι έδινε κι από ένα χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί είχε κι άλλα ώσπου έδωσε και το τελευταίο του… Πώς θα περάσει τα Χριστούγεννα και ποιος θα του κάνει δώρο το πιο υπέροχο κόκκινο γιλέκο; Ένα γλυκό παραμύθι για την αγάπη, την προσφορά και τη χαρά της γενναιοδωρίας.

«Ο Αϊ-Βασίλης απεργεί»

Συγγραφέας: Μαρία Αρ. Καραγάννη

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Εκδόσεις: Καστανιώτης

Μα είναι δυνατόν να αποφασίζει ο Άγιος Βασίλης να κατέβει σε απεργία για να ξεκουραστεί; Και ποιος θα φέρει στα παιδιά τα δώρα και πώς θα γίνουν οι γιορτές; Τα ξωτικά επιστρατεύουν το μεγαλύτερό τους σύμμαχο. Ποιον; Μα φυσικά την αγάπη των παιδιών. Θα σταματήσει ο Άγιος Βασίλης την απεργία του; Διαβάστε όλο το υπέροχο αυτό παραμύθι και θα το ανακαλύψετε. Χιούμορ, τρυφερότητα και πολλή αγάπη είναι τα συστατικά που κάνουν κι αυτό το βιβλίο να ξεχωρίζει.

«Τέλεια μέρα για Χριστούγεννα»

Συγγραφέας: Suzanne Lang

Εικονογράφηση: Max Lang

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Μπορεί να είναι Χριστούγεννα και όλα τα ζώα να ανυπομονούν να τα γιορτάσουν αλλά ο πίθηκος Τζιμ δεν έχει καμία διάθεση για εορτασμούς. Για την ακρίβεια δεν είχε διάθεση για τίποτα. Για να ακριβολογούμε έχει πολύ κακή διάθεση ή για να το πούμε με τα δικά του λόγια πιστεύει ότι όλα είναι χάλια. Οι μπανάνες είναι άγουρες, βρέχει συνέχεια και έχει γεμίσει ο τόπος λάσπες και μια μύγα τον κυνηγάει συνέχεια. Αρκετοί καλοί λόγοι για να έχει νεύρα παρά τις προσπάθειες των φίλων του. Ένας από τους φίλους του ωστόσο θα καταφέρει να τον ηρεμήσει και να τον κάνει να δει ότι τελικά δεν είναι όλα χάλια και νιώσει ότι είναι μια τέλεια μέρα για Χριστούγεννα.

«Γιορτινές δραστηριότητες – ο Φουρφούρης παίζει»

Και τέλειες μέρες γιορτών χωρίς δραστηριότητες και παιχνίδια δεν γίνεται. Ο αγαπημένος λοιπόν Φουρφούρης έχει ετοιμάσει πολλά απίθανα παιχνίδια, όπως παζλ, κουίζ, λαβυρίνθους, βρες τις διαφορές, βρες τα ζευγάρια, και πολλά άλλα για να περάσουν τα παιδιά πολλές ώρες παίζοντας και διασκεδάζοντας, ακονίζοντας και το μυαλό τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top