Τι να μην πείτε σε κάποια που προσπαθεί να μείνει έγκυος! - Childit
Now Reading
Τι να μην πείτε σε κάποια που προσπαθεί να μείνει έγκυος!

Τι να μην πείτε σε κάποια που προσπαθεί να μείνει έγκυος!

Όταν δεν αντιμετωπίζεις ο ίδιος προβλήματα γονιμότητας είναι εύκολο να ξεχάσεις πως αυτή η αγχωτική και δαπανηρή διαδικασία σε εξαντλεί συναισθηματικά και σωματικά.

Η γονιμότητα μπορεί να είναι ένα συντριπτικό θέμα , καθώς έχει πολλά στρώματα σε αυτήν – γυναικεία και ανδρική υπογονιμότητα , εξωσωματική γονιμοποίηση, φάρμακα, διαδικασίες, παρένθετη μητρότητα και πολλά άλλα. Όταν βρίσκεσαι έξω από τον χορό, είναι εύκολο να ξεχνάς πόσο δύσκολη κατάσταση μπορεί να είναι για μια γυναίκα ή ένα ζευγάρι που ποθούν μια δική τους οικογένεια όσο τίποτα. Αντί να απολαμβάνουν τον ενθουσιασμό του προγραμματισμού για ένα μωρό, οι άνθρωποι μπορεί να οδηγηθούν σε έναν κόσμο με συναισθήματα που κυμαίνονται από απογοήτευση, θυμό, κούραση, λύπη, ενοχές και άλλα. Παρακάτω είναι μια λίστα με φράσεις και σχόλια για το τι δεν πρέπει να πείτε σε καμία περίπτωση σε κάποια που προσπαθεί να μείνει έγκυος.

1. «Πότε σκέφτεστε να κάνετε παιδιά;»

Αυτή είναι πιθανώς η κορυφαία ερώτηση που τίθεται σε όσους προσπαθούν να συλλάβουν και δεν θέλουν να το ακούσουν. Είναι μια συνεχής υπενθύμιση ότι δεν έχουν ακόμη συλλάβει και έτσι, μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται αποτυχημένοι. Μόλις οι μελλοντικοί γονείς μάθουν ότι κάνουν μωρό, θα μοιραστούν τα υπέροχα νέα με την οικογένεια και τους φίλους τους. 

2. «Χαλαρώστε. Θα μείνετε έγκυος όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Σίγουρα, αισθάνεστε χαλαροί τους πρώτους μήνες της προσπάθειας. Ωστόσο, μετά από μήνες και ακόμη και χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, το άγχος και ο πανικός επικρατούν και η χαλάρωση φεύγει από το παράθυρο. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υπογονιμότητα είναι μια ιατρική διάγνωση και συχνά απαιτεί ιατρική θεραπεία. Το να πεις σε κάποιον να χαλαρώσει δεν είναι μόνο ιατρικά ακατάλληλο και αναποτελεσματικό, αλλά επίσης υπεραπλουστεύει το ταξίδι της γονιμότητας για πολλά ζευγάρια που μπορεί να χρειάζονται πιο προηγμένες ιατρικές θεραπείες για να συλλάβουν.

3. «Ποιος έχει το πρόβλημα;»

Υπάρχουν συχνά πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο ή ένα ζευγάρι μπορεί να δυσκολεύεται να συλλάβει και η διαδικασία δεν αφορά την απόδοση ευθυνών, αλλά περισσότερο τη βοήθεια αυτού του ατόμου να βρει λύσεις. Αποφύγετε σχόλια όπως αυτό που μετατοπίζουν την ευθύνη και απλώς δείξτε την υποστήριξή σας στο ταξίδι τους. 

4. «Δεν προορίζονται όλοι να κάνουν παιδί».

Μπορείτε επίσης να πείτε στην ανιψιά ή στον ανιψιό σας που είναι μικρό παιδί ότι ο Άγιος Βασίλης δεν είναι αληθινός. Αυτή η φράση είναι από μόνη της η απόλυτη καταστροφή των ονείρων και θα μπορούσε τελικά να αποτρέψει τα άτομα από το να συνεχίσουν να επιδιώκουν τους στόχους του οικογενειακού προγραμματισμού τους. Να έχετε σεβασμό, να είστε υποστηρικτικοί και να επιτρέψετε στους μελλοντικούς γονείς να βρουν τον δικό τους δρόμο προς την γονεϊκότητα.

5. «Δυσκολευτήκαμε να συλλάβουμε και εμείς στην αρχή».

See Also
Ο Sean Williams, ο ιδρυτής της κοινότητας για πατέρες The Dad Gang στο Instagram, λέει ότι το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών δεν είναι μόνο να βγάζεις φωτογραφίες και να παίζεις μαζί τους

Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι στο πιο στενό οικογενειακό περιβάλλον θα θέλουν να συμπάσχουν με την κατάσταση, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τη σύγκριση εμπειριών. Η υπογονιμότητα είναι ένα περίπλοκο ταξίδι όπου καμία εμπειρία δεν είναι ίδια. Αντί να αποσπάσετε την εστίαση στα άτομα που πιθανότατα περνούν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή τους, ακούστε με προσήλωση την εμπειρία τους χωρίς να ενσωματώσετε το ταξίδι της δικής σας περίπτωσης στην κατάστασή τους. 

6. «Είστε τόσο νέοι! Έχετε πολύ χρόνο για να κάνετε ένα μωρό».

Η υπογονιμότητα δεν κάνει διακρίσεις και σίγουρα δεν σχετίζεται μόνο με την ηλικία.Η γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται ήδη από τα τέλη των ’20 και μειώνεται γρηγορότερα μετά την ηλικία των 35 ετών. Ορισμένες γυναίκες έχουν άλλους παράγοντες κινδύνου για υπογονιμότητα που δεν σχετίζονται με την ηλικία. Είναι καλύτερο να αποφύγετε να κάνετε σχόλια σχετικά με την ηλικία, επειδή δεν γνωρίζετε το ιατρικό ιστορικό κανενός. 

7. «Μπορείτε πάντα να υιοθετήσετε».

Αν και η υιοθεσία μπορεί να είναι μια καταπληκτική επιλογή για ορισμένες οικογένειες, δεν είναι μια καθολική εφαρμογή και δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί ελαφρά. Μπορεί να είναι μια κοινή πρόταση, αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν τη συναισθηματική και οικονομική δέσμευση της υιοθεσίας. Η υιοθεσία επίσης δεν εξαλείφει τον πόνο της αδυναμίας σύλληψης με φυσικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, η σύσταση μπορεί ακόμη και να ενισχύσει και να εδραιώσει ότι τα ζευγάρια δεν μπορούν να συλλάβουν μόνα τους. Απλώς θυμηθείτε ότι η επιλογή της υιοθεσίας είναι μια εξαιρετικά προσωπική απόφαση και θα πρέπει να προσεγγιστεί με τη μέγιστη ευαισθησία. 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top