Now Reading
Μπαμπάς κολλημένος με την… μπάλα!

Μπαμπάς κολλημένος με την… μπάλα!

Πώς να μοιραστείτε τη «μεγάλη σας αγάπη» με τα παιδιά σας…

Αν είστε από τους μπαμπάδες που εύχονται να μην παίζει η ομάδα τους ή να μην υπάρχει κάποιος σημαντικός αγώνας όταν έχουν κάτι να κάνουν… ή είστε αυτό που απλώς λέμε «κολλημένος με την μπάλα» – αν είναι να γίνετε ή αν είστε ήδη μπαμπάς υπάρχει τρόπος να μοιραστείτε το πάθος σας για τον αθλητισμό… Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε…

Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς φιλάθλους και όχι νέα γενιά χούλιγκαν

Η εκπαίδευση για το πώς συμπεριφερόμαστε εντός κι εκτός γηπέδου ξεκινάει πάντα από το σπίτι. Εφόσον λοιπόν είστε φαν των γηπέδων ή των αγώνων μάθετε στα παιδιά να χαίρονται το παιχνίδι και να απολαμβάνουν πάνω απ’ όλα έναν καλό αγώνα και να σέβονται οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Η ήττα και η νίκη

Τα σπορ είναι μια καλή αφορμή για να μάθουν τα παιδιά να διαχειρίζονται την επιτυχία και την αποτυχία. Οπότε προσοχή τόσο στους έξαλλους πανηγυρισμούς αν νικήσει η ομάδα σας αλλά και στους «οδυρμούς» σε περίπτωση που χάσει.

Παίζοντας δίκαια

Εξηγήστε τους κανόνες του παιχνιδιού και τη σημασία που έχει το να σεβόμαστε όλοι τους κανόνες, αλλά και τη γνώμη της διαιτησίας. Αυτό θα σας βοηθήσει να βάζετε τάξη και όρια και στο σπίτι σας.

Βγάλτε κίτρινη κάρτα ή κόκκινη

Δείτε Επίσης

Μην επιτρέπετε αντιαθλητικές συμπεριφορές, μυήστε τα παιδιά στη θετική πλευρά του αθλητισμού. Ναι στην ευγενή άμιλλα, όχι στον βρόμικο ανταγωνισμό. Ναι στον συναγωνισμό και στη συνεργασία όχι στο παιχνίδι χωρίς κανόνες.

Μην είστε φάουλ

Ή, αλλιώς, να είστε προετοιμασμένος στην περίπτωση που το παιδί σας μεγαλώνοντας «αλλαξοπιστήσει», δηλαδή, αν γίνει οπαδός μιας άλλης ομάδας ή της αντίπαλης… να το δεχτείτε και να το σεβαστείτε.

Είτε έχετε αγόρι ή κορίτσι, γενικά στα παιδιά αρέσουν τα σπορ, η εμπειρία να παρακολουθήσουν έναν αγώνα από κοντά μπορεί να γίνει εμπειρία και μάθημα ζωής, αρκεί να λάβετε υπόψη την ηλικία τους, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους…  

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top