Now Reading
Μείωσε το άγχος με απλές καθημερινές ασχολίες

Μείωσε το άγχος με απλές καθημερινές ασχολίες

Η επιστήμη μίλησε

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Και πώς να μην έχεις άγχος σήμερα, που οι ρυθμοί της σύγχρονης πραγματικότητας τρέχουν τόσο γρήγορα και εσύ κυνηγάς να τους προλάβεις; Απαιτήσεις στην δουλειά, λογαριασμοί απλήρωτοι σε περιμένουν σπίτι, η κίνηση στους δρόμους  σε καθυστερεί πάντα και τα παράπονα της μαμάς σου «εσύ πότε  θα βρεις ένα καλό παιδί;». Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα έχεις κάθε μέρα στο μυαλό σου, με αποτέλεσμα να αγχώνεσαι, εγκλωβίζοντας το μυαλό σου και το σώμα σου.

Μην είσαι απαισιόδοξη! Οι ειδικοί μίλησαν και προτείνουν διάφορα χόμπι και ασχολίες για να εντάξουμε στην καθημερινά μας ζωή και να ξεφορτωθούμε το άγχος μια και καλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις στα σοβαρά αυτές τις λύσεις και να αφιερώνεις συστηματικά χρόνο σε αυτές.

Μαγείρεμα: Φόρεσε ποδιά και πιάσε την κουτάλα. Το μαγείρεμα είναι μια ασχολία που μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τις αρνητικές σκέψεις καθώς επικεντρώνεσαι στο να φτιάξεις κάτι δημιουργικό.  Και το αποτέλεσμα  θα το απολαύσεις εσύ με κάτι που σε γεμίζει ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

Διάβασμα: Επίλεξε ένα καλό βιβλίο και άφησε τον εαυτό σου να χαθεί μέσα στις σελίδες του. Συνήθως διαβάζουμε κάποιο βιβλίο όταν ξαπλώνουμε, γιατί αυτό μας χαλαρώνει και μας παρασύρει σε διάφορους κόσμους και εικόνες έξω από την πραγματικότητα που ζούμε όλη την ημέρα.

Χορός: Είτε προτιμάς την σάλσα, είτε το τάνγκο, είτε το hip hop, ο χορός βοηθάει στην μείωση του στρες σύμφωνα με τους ειδικούς. Μια ώρα την ημέρα είναι αρκετή για να εκτονωθείς μέσα από αυτή την ευχάριστη ασχολία. Άλλωστε ο χορός αποτελεί μια μορφή άσκησης και η γυμναστική απελευθερώνει στον εγκέφαλο μας  ενδορφίνες.

Δείτε Επίσης

Κηπουρική: Δεν χρειάζεται να έχεις ολόκληρες εκτάσεις, αρκούν μικρά διακοσμητικά γλαστράκια στο μπαλκόνι σου για να φυτέψεις μερικά  φυτά ή βότανα. Το χόμπι αυτό χρειάζεται την αμέριστη προσοχή σου, κάτι που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα πράγματα που σε στρεσάρουν. Δοκίμασε να φυτέψεις αρωματικά βότανα όπως η λεβάντα, η μυρωδιά της οποίας είναι σούπερ χαλαρωτική.

Πηγή: AllYou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top