Now Reading
Μαμά, κάνε ένα διάλειμμα – μίνι διακοπές μόνο για σένα!

Μαμά, κάνε ένα διάλειμμα – μίνι διακοπές μόνο για σένα!

Μόνη ή με άλλες μαμάδες, ή με φίλες… αλλά χωρίς τα παιδιά

Ακούγεται τρελό ή θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το να πάρετε λίγες μέρες ρεπό… θα κάνει καλό και σε εσάς αλλά και συνολικά στην οικογένειά σας.

Το να είσαι μαμά είναι μια «δουλειά» πλήρους απασχόλησης που δεν γνωρίζει αργίες, είναι 24/7, και με υπερωρίες ή απλώς με αναγνωρισμένο εικοσιτετράωρο ωράριο. Ακόμα και οι διακοπές των παιδιών από το σχολείο δεν σημαίνουν ξεκούραση για μία μαμά, αλλά μάλλον περισσότερες ώρες «εργασίας», μια που ο κλήρος για να μην ακούγεται πολλές φορές η φράση «μαμά, βαριέμαι», συνήθως πέφτει σε εκείνη.

Το να είσαι μαμά σημαίνει ότι παράλληλα διευθύνεις ένα σπίτι και τρέχεις το παιδί στις δραστηριότητες του, έχεις την ευθύνη της διατροφής του, των καθαρών ρούχων του, το αν έχει διαβάσει, πηγαίνεις στις σχολικές συγκεντρώσεις, στις συναντήσεις με τους δασκάλους, τις σχολικές γιορτές και ταυτόχρονα ζεις σε ένα παράλληλο εργασιακό σύμπαν. Χρειάζεται να αναφέρω σε όλα αυτά και το ότι έχεις την ευθύνη της σχέσης σου με τον σύντροφό σου; Μπα, νομίζω ότι έχεις πιάσει το νόημα.

Στις μέρες μας παρά τα τεχνολογικά επιτεύγματα, το ανώτερο μορφωτικό ή επαγγελματικό επίπεδο των σύγχρονων μαμάδων από εκείνο των μαμάδων παλαιότερων εποχών, είναι όλο και πιο συχνό το φαινόμενο οι μαμάδες να υποφέρουν από εξάντληση, υπερβολική κούραση και να είναι στα όρια –μερικές φορές τα ξεπερνούν κιόλας– της υπερκόπωσης ή της ψυχικής και σωματικής εξουθένωσης.

Δείτε Επίσης

Με αυτά τα δεδομένα το σενάριο λίγων ημερών απομόνωσης, χαλάρωσης, διασκέδασης και ξεκούρασης χωρίς τα παιδιά δεν ακούγεται τόσο ως εξωπραγματικό αλλά φυσιολογικό και αναγκαίο. Ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι χωρίς τα παιδιά αλλά με τον σύντροφό σας σίγουρα θα έκανε καλό και στους δύο και κυρίως στη σχέση σας. Αλλά ακόμα και η εκδοχή του να πάει μια μαμά τελείως μόνη της διακοπές ή ένα σαββατοκύριακο –έστω– με τις φίλες της, σε ένα spa (θα ήταν ονειρικό/ονειρεμένο ­–ξέρω– σενάριο) δεν είναι κάτι που και μόνο ως σκέψη θα πρέπει να σας δημιουργεί ενοχές.

Αν καταφέρετε να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, θα ανέβουν ξανά τα επίπεδα ενέργειάς σας, δύναμης, ευεξίας και… κυρίως, της ηρεμίας σας. Και ποιος δεν θέλει μια ήρεμη και ευτυχισμένη μαμά;

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top