Now Reading
Μήπως η σχέση σου επηρεάζει την υγεία σου;

Μήπως η σχέση σου επηρεάζει την υγεία σου;

Δες τα συμπτώματα…



Συντάκτης: Νανά Χατζή

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας είναι η σχέση με τον σύντροφό μας. Ακόμη κι αν δεν είμαστε παντρεμένοι, ή δεν συζούμε, το άλλο μας μισό και η στενή επαφή μαζί του, έχει την δύναμη να μας αλλάξει την ζωή προς το θετικό, ή το αρνητικό.

Αυτό που όλοι και όλες εύχονται, είναι να περιμένουν με χαρά να συναντήσουν τον σύντροφό τους, ή να μπει στο σπίτι και η παρουσία του και μόνο, να γεμίζει την ατμόσφαιρα με θετική ενέργεια και γλύκα. “Να γεμίσει η κάμαρα πουλιά”, όπως έλεγε και ο ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος. Αν όμως συμβαίνει το αντίθετο;

Οι ειδικοί ψυχολόγοι λένε ότι μια όχι και τόσο χαρούμενη, ή ευτυχισμένη σχέση, μπορεί  να επηρεάσει αρνητικά τόσο την ψυχική όσο και την σωματική μας υγεία. Αν καθημερινά υποφέρεις από πονοκεφάλους, αϋπνίες, πόνο στη μέση, μυϊκούς πόνους, άγχος, ή στεναχώρια, μπορεί να φταίει η σχέση σου! Και αν όλη αυτή η αγωνία και ο θυμός έχουν τόσο επηρεάσει το σώμα σου, καταλαβαίνεις πόσο έχουν επηρεάσει την ψυχική σου υγεία…

Ένα σημάδι για να καταλάβεις ότι ο άντρας σου, ή ο σύντροφός σου, επηρεάζει την ψυχική σου υγεία, είναι ότι όταν φεύγει από το σπίτι, αισθάνεσαι μια γλυκιά ανακούφιση. Αυτό είναι ένα αλάθητο σημάδι, ότι ο άνθρωπος αυτός, σου προκαλεί στρες.

Δείτε Επίσης

Και ενώ η καρδιά σου, σου λέει να μείνεις μαζί του, διότι νιώθεις δεμένη, διότι πού να τρέχεις να βρίσκεις άλλον σύζυγο, το μυαλό και το σώμα σου διαφωνούν εντόνως μαζί σου και σε προειδοποιούν ότι δεν αντέχουν άλλο.

Όσο κι αν τον αγαπάς, αν η σχέση αυτή έχει αρνητική επίπτωση στην ζωή και στην υγεία σου, πρέπει να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή και να μην φοβηθείς να φύγεις. Ή έστω, συζήτησέ το με έναν ειδικό  και ζήτησέ του να σε βοηθήσει.

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top