Now Reading
Επαφή δέρμα με δέρμα: Ευεργετική για εσάς και το μωρό

Επαφή δέρμα με δέρμα: Ευεργετική για εσάς και το μωρό

5 λόγοι να μην το αφήνετε από την αγκαλιά σας

Η επαφή της μητέρας και του νεογνού δέρμα με δέρμα είναι ο πιο καλύτερος και πιο άμεσος τρόπος να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο δεσμός τους, ενώ σύμφωνα με έρευνες κρύβει πολλαπλά οφέλη και για τους δύο. Διαβάστε γιατί είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε τους πρώτους μήνες της ζωής του, εκτός από το θηλασμό.

Ηρεμία
Η δέρμα με δέρμα επαφή σας με το μωρό το βοηθάει να ηρεμήσει και να αισθανθεί ασφαλές. Μάλιστα, αρκούν 10 λεπτά αγκαλιάς για να μειωθεί το άγχος του! Παράλληλα βοηθάτε να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του αλλά και τον ρυθμό της καρδιάς του.

Ύπνος
Λιγότερο άγχος σημαίνει καλύτερος ύπνος. Τα μωράκια που απολαμβάνουν τακτικά τη σωματική επαφή με τη μαμά τους κοιμούνται πιο βαθιά και ξυπνούν λιγότερες φορές.

Ανοσοποιητικό
Ακουμπώντας το γυμνό δέρμα της μαμάς τους, τα μωρά έρχονται σε επαφή με διάφορα είδη βακτηριδίων. Έτσι αρχίζει να χτίζει τις πρώτες του άμυνες το ανοσοποιητικό του.

Μειώνει τον πόνο
Η δερματική επαφή με τη μαμά βοηθά τα μωρά να αντιμετωπίσουν τον πόνο. Έρευνες έδειξαν ότι τα μωρά που ήταν ξαπλωμένα πάνω στη μαμά τους όταν τους έπαιρναν αίμα έκλαιγαν λιγότερο από τα μωράκια που ήταν απλά ξαπλωμένα.

Θηλασμός
Η δερματική επαφή βοηθά τα μωρά να ξεκινήσουν να θηλάζουν αλλά και τη μαμά να έχει περισσότερο γάλα.

Δείτε Επίσης

Προστατεύει τη μαμά
Η επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό μειώνει το άγχος και την ανησυχία στις μαμάδες.  Ο περιορισμός του άγχους απομακρύνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης.

Ωφελεί και το μπαμπά
Ο μπαμπάς δεν συμμετέχει στο θηλασμό, μπορεί όμως να κάνει αγκαλιές με το μωρό. Η δερματική επαφή με το μπαμπά προσφέρει στο μωρό αίσθημα ασφάλειας ενώ είναι παράλληλα ένας εξαιρετικός τρόπος να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο δεσμός τους.

Η δερματική επαφή είναι ιδιαίτερα σημαντική τις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε αυτές τις αγκαλιές για όσο το επιθυμείτε εσείς και το μωρό σας!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top