Σύμφωνα με μία σύμβουλο γαλουχίας αυτά είναι τα 3 βασικά βήματα με το μωρό σας για να κοιμηθείτε καλύτερα - Childit
Now Reading
Σύμφωνα με μία σύμβουλο γαλουχίας αυτά είναι τα 3 βασικά βήματα με το μωρό σας για να κοιμηθείτε καλύτερα

Σύμφωνα με μία σύμβουλο γαλουχίας αυτά είναι τα 3 βασικά βήματα με το μωρό σας για να κοιμηθείτε καλύτερα

Δείτε πώς μπορείτε να χτίσετε αυτοπεποίθηση, να δημιουργήσετε μια ρουτίνα σίτισης και ναι, να κοιμάστε περισσότερο τη νύχτα.

Η σύμβουλος γαλουχίας Hillary Sadler σε ένα βιωματικό κείμενό της στο motherly δίνει χρήσιμες συμβουλές για καλύτερο ύπνο για μωρό και μαμάδες, διαβάζουμε:

Όταν έμεινα έγκυος για πρώτη φορά, νόμιζα ότι ήμουν όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη για τις μέρες του νεογέννητου. Διάβασα κάθε διαθέσιμο βιβλίο, παρακολούθησα όλα τα μαθήματα που πρόσφερε το νοσοκομείο και πέρασα ώρες κάνοντας googling, διαβάζοντας διαδικτυακά ιστολόγια και κάνοντας κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κάθε θέμα του νεογέννητου.

Ήμουν ένα σφουγγάρι στη θάλασσα του διαδικτυακού περιεχομένου με διακαή επιθυμία να μάθω τα πάντα. Αλλά μόλις μετά από έξι εβδομάδες, βρήκα τον εαυτό μου συγκλονισμένο στη σκέψη να επιστρέψω στη δουλειά. Ήξερα ότι δεν κοιμόμουν αρκετά, γι’ αυτό στράφηκα στην εκπαίδευση ύπνου.

Ακολούθησα τυφλά όλα όσα μου είπαν οι ειδικοί στην εκπαίδευση ύπνου να κάνω. Ταΐζα όταν μου το έλεγαν, το άφηνα να κλαίει όταν μου το έλεγαν και δεν τολμούσα να παρεκκλίνω από το πρόγραμμα. Ήμουν αγχωμένη, οξύθυμη και θυμωμένη, καθώς τίποτα δεν λειτουργούσε.

Οι πολύτιμες, φευγαλέες μέρες των νεογέννητων ήταν ένας πλήρης εφιάλτης.

Ήταν ένα αυτοσχέδιο τάισμα, που αναπάντεχα ηρεμούσε το μωρό μου, που με επανέφερε στην πραγματικότητα. Ένιωθα σαν να είχα χτυπηθεί από αστραπή με την αποκάλυψη ότι επέτρεπα σε κάποιον άλλον να αποφασίσει τι ήταν καλύτερο για το μωρό μου – όταν δεν ήξερε τίποτα για το μωρό μου.

Αυτός ήταν ο καταλύτης στο ταξίδι μου για να γίνω ειδικός στο MY baby και να ιδρύσω την online εταιρεία συμβούλων γαλουχίας μου, Baby Settler.

Τα τελευταία χρόνια, βρισκόμουν σε μια αποστολή να ενδυναμώσω τις μαμάδες με τις γνώσεις και τους πόρους που χρειάζονται για να ροκάρουν, και το πιο σημαντικό, να απολαύσουν τη ζωή με το νεογέννητο. Και ξεκινά με μια απλή αλήθεια: η σίτιση επηρεάζει τον ύπνο και ο ύπνος επηρεάζει τη σίτιση. Μόλις καταλάβετε αυτή τη σύνδεση, όλα τα άλλα είναι απλά.

Για να μεγιστοποιήσετε πραγματικά αυτές τις πολύτιμες μέρες του νεογέννητου, θέλετε να κατανοήσετε αυτή τη σχέση πριν το μωρό έρθει στο σπίτι.

3 βήματα που θα βοηθήσουν εσάς και το μωρό σας να κοιμάστε καλύτερα

Ακολουθούν τρία θεμελιώδη βήματα, τα οποία υποστηρίζονται από έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία, που βοηθούν στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης για την πλοήγηση στη σίτιση, τη δημιουργία μιας ρουτίνας και τον αδιάκοπο ύπνο τη νύχτα:

Μάθετε πώς να λαμβάνετε αποτελεσματικά ταΐσματα για να κοιμάστε περισσότερο

Το μωρό σας θα τρέφεται πιο αποτελεσματικά όταν το ταΐζετε κατά παραγγελία. Αυτό σημαίνει ότι θα τρέφεται ευκολότερα, θα χρειάζεται λιγότερη διέγερση για να μείνει ξύπνιο και θα παίρνουν περισσότερο μητρικό γάλα. Θα πρέπει να ψάχνετε για σημάδια πείνας στο μωρό σας. Τα σημάδια πρώιμης σίτισης περιλαμβάνουν όταν το μωρό σας φέρνει τα χέρια του στο στόμα του, μεταβαίνει από τον ύπνο στο ξύπνιο, γυρίζει το κεφάλι του από τη μια πλευρά στην άλλη, βγάζει τη γλώσσα, χτυπά τα χείλη, σφίγγει τα χέρια σε γροθιά ή γίνεται ανήσυχο. Η σίτιση μετά από δικό του σύνθημα θα οδηγήσει σε πληρέστερα ταΐσματα και καλύτερο ύπνο.

Αποκτήστε τον έλεγχο του χρόνου αφύπνισης του μωρού σας για να αποτρέψετε τη φασαρία

Τα υπερδιεγερμένα μωρά είναι ιδιότροπα και άστατα. Ο κύκλος τροφοδοσίας, αφύπνισης και ύπνου ενός μωρού μπορεί εύκολα να πάει εκτός πορείας όταν υπερδιεγείρεται. Μπορείτε να αποφύγετε την υπερδιέγερση μαθαίνοντας τα σημάδια υπνηλίας του μωρού σας, ώστε να γνωρίζετε πότε πρέπει να τελειώσει το όριο αφύπνισης.

Εάν ακολουθείτε τα σημάδια ενός νεογέννητου (τις πρώτες 28 ημέρες), θα διαπιστώσετε ότι είναι απίθανο να μείνει ξύπνιο για περισσότερα από 30 λεπτά τη φορά. Τις πρώτες έξι εβδομάδες της ζωής, ο στόχος του ορίου αφύπνισης είναι να έχετε πλήρη ταΐσματα και να διατηρείτε τον κόσμο του μωρού σας μικρό. Πολύ μικρό. Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Η κατανόηση αυτής της έννοιας θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το μωρό σας μακριά από την υπερδιέγερση.

Εφαρμόστε αποτελεσματικές στρατηγικές για να κάνετε το μωρό σας να κοιμάται φυσικά όλη τη νύχτα

Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κόλπο εκεί έξω. Η αλήθεια είναι ότι κάθε μωρό είναι μοναδικό. Ωστόσο, έχω καλά νέα: το κλειδί για να βοηθήσετε το μικρό σας να παρατείνει τον νυχτερινό ύπνο είναι η κατανόηση το γιατί πίσω από όλες τις πληροφορίες, τις προτάσεις, τα γρήγορα κόλπα και τις συμβουλές που είναι τόσο άμεσα διαθέσιμες.

Αυτό απαιτεί λίγο χρόνο και προσπάθεια. Μοιάζει λιγότερο με την τήρηση ενός προγράμματος και περισσότερο σαν να αφιερώνετε χρόνο για να ενημερωθείτε σωστά για τους κύκλους ύπνου των βρεφών και τις ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τη φυσική παράταση του χρόνου ύπνου. Σημαίνει εφαρμογή των σωστών βημάτων για να χτίσετε μια καλή βάση για ύπνο, με βάση την κατανόησή σας για την έρευνα. Αυτή η προσέγγιση θα σας βοηθήσει και τους δύο να έχετε τον ήρεμο ύπνο που λαχταράτε!

Ακολουθούν μερικοί αποδεδειγμένοι τρόποι για να καλύψετε τις ανάγκες του μωρού σας

Ταΐστε με σύνθημα (είτε στήθος είτε μπιμπερό)

See Also

Πατήστε “reset” όταν το μωρό σας υπερδιεγείρεται

Ακολουθήστε μια ρουτίνα (όχι πρόγραμμα)

Περιορίστε τα όρια αφύπνισης του μωρού σας

Ύπνοι με πρόγραμμα

Ηρεμήστε σωστά το μωρό σας

Αυτά τα βήματα μου επέτρεψαν να αγκαλιάσω το στάδιο του νεογέννητου και να θέσω ρεαλιστικές προσδοκίες με τις τρεις τελευταίες εγκυμοσύνες μου. Τώρα, τέσσερα μωρά αργότερα, μπορώ να πω ειλικρινά ότι αυτές οι πολύτιμες μέρες του νεογέννητου ήταν μερικές από τις καλύτερες της ζωής μου.

Η ελπίδα μου για κάθε νέα μαμά ή μέλλουσα μαμά είναι ότι κι εσύ θα κοιτάς πίσω αυτές τις μέρες με την ίδια αγάπη, γιατί, ναι: Μπορείς να έχεις ένα μωρό που θηλάζει και κοιμάται όλη τη νύχτα.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top