Now Reading
Σε τι ξεχωρίζουν τα μωρά του Φεβρουαρίου σύμφωνα με την έρευνα

Σε τι ξεχωρίζουν τα μωρά του Φεβρουαρίου σύμφωνα με την έρευνα

Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα προικίζει τα μωρά του με ιδιαίτερες δεξιότητες

Ο δεύτερος μήνας του έτους φέρνει μερικές πολύ μεγάλες γιορτές, όπως η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τις Απόκριες και τα γενέθλια για όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρύας αλλά εορταστικής περιόδου. Εδώ είναι μερικές από τις ιδιότητες που σύμφωνα με έρευνες κάνουν τα μωρά του Φεβρουαρίου να ξεχωρίζουν.
Τα μωρά του Φεβρουαρίου είναι πιο ψηλά … και πιθανώς πιο έξυπνα
Σύμφωνα με μια μελέτη 21.000 παιδιών που έγιναν για επτά χρόνια, τα χειμερινά μωρά «ήταν σημαντικά μεγαλύτερα κατά τη γέννηση, και ήταν βαρύτερα, ψηλότερα και είχαν μεγαλύτερη περιφέρεια κεφαλής στην ηλικία των 7 ετών. Είχαν επίσης υψηλότερες βαθμολογίες σε μια σειρά ασκήσεων νοημοσύνης». Ωστόσο, αν διατηρούν το πλεονέκτημα μεγέθους έως την ενηλικίωση, είναι ακόμη υπό επιστημονική συζήτηση.
Όπως και οι περισσότερα μωρά του χειμώνα, είναι αρκετά σταθεροί

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται κατά τους ψυχρότερους μήνες είναι λιγότερο ευερέθιστοι και λιγότερο επιρρεπείς σε αλλαγές στη διάθεση, σε σύγκριση με τα θερινά μωρά.

Τα χειμερινά παιδιά είναι ευκολότερα

Σςςς μην το πείτε στις μαμάδες των καλοκαιρινών μωρών. Ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία μελέτησαν παιδιά 4 και 5 ετών σε σχέση με την κατανόηση των παιδιών για τους άλλους, την ικανότητά τους να μοιράζονται, την ιδιοσυγκρασία, την ανησυχία, τη συγκέντρωση και την ικανότητα να κάνουν φίλους. Όταν το σκορ ήταν περιορισμένο, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που γεννήθηκαν το χειμώνα είχαν πολύ καλύτερη συμπεριφορά. (Μπορείτε πάντα ωστόσο να θεωρήσετε ότι ευθύνεται η σωστή ανατροφή που δώσατε στα παιδιά σας.)

Είναι πιο πιθανό να έρθουν νωρίς

Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση 10% στις πρόωρες γεννήσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Εάν πρόκειται να γεννήσετε χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι ο έχετε ετοιμάσει νωρίτερα το παιδικό δωμάτιο.

Είναι πιθανό να γίνουν καλλιτέχνες ή … τροχονόμοι.

Τα δύο επαγγέλματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά, αλλά για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο, φέρεται να είναι δύο από τις πιο πιθανές καριέρες.

Είναι επίσης πιο πιθανό να είναι διάσημοι.

Σύμφωνα με το περιοδικό TIME, Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι κατάλληλοι μήνες για να γεννηθείς εάν θέλεις να γίνεις διάσημος, καθώς αυτοί οι μήνες συσχετίζονται με τη δημιουργικότητα και την ευφάνταστη επίλυση προβλημάτων.

Στην πραγματικότητα, πολλοί διάσημοι άνθρωποι γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο.

Εάν είστε μωρό του Φεβρουαρίου, σίγουρα είστε σε καλή παρέα. Άλλες γνωστές φιγούρες με γενέθλια τον Φεβρουάριο περιλαμβάνουν τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, τον Αβραάμ Λίνκολν, τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Steve Jobs, την Rosa Parks, την Τζένιφερ Άνιστον και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Είναι είτε Υδροχόος είτε Ιχθύς.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 18 Φεβρουαρίου γεννήθηκαν στο ζώδιο του Υδροχόου, ενώ εκείνοι που γεννήθηκαν αργότερα τον μήνα ανήκουν στο ζώδιο του Ιχθύ. Οι Υδροχόοι συχνά θεωρούνται πρωτότυποι και προοδευτικοί στοχαστές με ισχυρά ανθρωπιστικά ένστικτα, ενώ ο Ιχθύς είναι συχνά πολύ συμπονετικός και καλλιτεχνικός.

Τα λουλούδια γέννησής τους είναι η βιολέτα και το primrose (οινοθήρα).

Όχι, τα κόκκινα τριαντάφυλλα δεν είναι το λουλούδι για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα. Αλλά έχουν δύο υπέροχα άνθη: τη βιολέτα, που σημαίνει πίστη και πιστότητα, και το primrose, που συμβολίζει τη νεότητα και την αθάνατη αγάπη.

Δείτε Επίσης

Ο πολύτιμος λίθος τους είναι ο αμέθυστος.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι αυτό το πλούσιο μωβ πετράδι προσφέρει καθαρό μυαλό και γρήγορη σκέψη, ενώ αιώνες αργότερα ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ισχυρίστηκε ότι ο αμέθυστος βοηθά στην επιτάχυνση της νοημοσύνης και την απαλλαγή από τις κακές σκέψεις. Συνδέεται επίσης με την ειρήνη, τη σταθερότητα, το θάρρος και τη δύναμη.

Είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από νευρολογικά προβλήματα.

Τα άτομα που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν νευρολογικά προβλήματα από ό,τι τα άτομα που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους. Ωστόσο, τα άτομα που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο θα πρέπει να παρακολουθούν την πρόσληψη νατρίου, καθώς τα άτομα που γεννιούνται αυτούς τους μήνες έχουν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αλλά είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από διαταραχές του ύπνου.

Όσοι γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα είναι συχνά πιο πιθανό να επηρεαστούν από διαταραχές του ύπνου και μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι η συνολική ποιότητα ύπνου των περισσότερων ανθρώπων είναι ελλιπής τον Φεβρουάριο.

Τα γενέθλια του Φεβρουαρίου είναι αρκετά μοναδικά.

Σε ένα γράφημα που δείχνει ποιες είναι οι πιο συχνές ημερομηνίες γέννησης και ποιες είναι σπάνιες, ο Φεβρουάριος έχει λιγότερες γεννήσεις ειδικά σε σύγκριση με τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Αν λοιπόν γεννηθείς αυτόν τον μήνα, θα πρέπει να νιώθεις εξαιρετικά ξεχωριστός!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top