Now Reading
Γιόγκα και γονιμότητα

Γιόγκα και γονιμότητα

7 στάσεις που θα ενισχύσουν την προσπάθειά σας

Καθώς η επαγγελματική επιτυχία έχει καταστεί μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες στη σύγχρονη εποχή, το άγχος και τα συνδεόμενα με αυτό προβλήματα υγείας έχουν γίνει όλο και πιο διαδεδομένα. Παρόλο που οι συνέπειές τους μπορεί να μην είναι άμεσα ορατές, οι σύντομες προθεσμίες, τα επιβαρυμένα προγράμματα και ο βιαστικός τρόπος ζωής επηρεάζουν τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική σας ευεξία. Η υπογονιμότητα είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που προκαλούνται από το άγχος και τον ασταθή τρόπο ζωής. Παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους και την ιατρική βοήθεια, πολλά ζευγάρια εξακολουθούν να παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να συλλάβουν. Αν αυτό φαίνεται σαν το πρόβλημά σας, ίσως είναι καιρός να αγκαλιάσετε τη θεραπευτική πρακτική της γιόγκα. Εκτός από τη θεραπεία του μυαλού, του σώματος και της ψυχής σας, η γιόγκα θα βοηθήσει επίσης να διασφαλιστεί ότι τα καλά νέα θα χτυπήσουν σύντομα τις πόρτες σας. Εδώ είναι οι επτά ασκήσεις γιόγκα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της γονιμότητας.

  1. Η αναπνοή των μελισσών (Bhramari Pranayama)

Η Bhramari Pranayama, ή Breath Bee, είναι μια μεγάλη ασάνα για την ανακούφιση από το στρες. Αυτή η άσκηση ηρεμεί το σώμα και τον ανακουφίζει από το άγχος και την ανησυχία. Με μια ήρεμη κατάσταση του νου και του σώματος, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψής σας σε αξιοσημείωτο βαθμό.

Οδηγίες

Καθίστε ευθεία με τα μάτια κλειστά και τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στον χόνδρο των αυτιών σας. Εισπνεύστε βαθιά και απαλά πιέστε τον χόνδρο όταν εκπνέετε. Συνεχίστε να πιέζετε το χόνδρο μέσα και έξω καθώς εισπνέετε και εκπνέετε, ενώ παράλληλα ακούτε ένα βουητό. Κάνετε 6-7 επαναλήψεις αυτού του μοτίβου αναπνοής.

  1. Κάθισμα προς τα εμπρός (Paschimottanasana)

Η Paschimottanasana, κοινώς γνωστή ως Seated Forward Bend, βοηθά στην άσκηση των ιγνυακών τενόντων, της κάτω πλάτης και των γοφών. Αυτή η asana συμβάλλει ακόμη και στην εξομάλυνση των ωοθηκών και της μήτρας, των βασικών οργάνων που ευθύνονται για τη σύλληψη. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την ψυχολογική σας κατάσταση.

Οδηγίες

Καθίστε ευθεία με τα πόδια σας απλωμένα και τα δάκτυλά σας να λυγίζουν προς το μέρος σας. Εισπνεύστε και τεντώστε τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι σας. Εκπνεύστε και λυγίστε προς τα εμπρός στο ισχίο, αγγίζοντας τις πλευρές των ποδιών σας με τα χέρια σας, κρατώντας ταυτόχρονα τη σπονδυλική στήλη σας όρθια. Αναπνεύστε σταθερά και σκύψτε περισσότερο προς τα πόδια σας κάθε φορά που εκπνέετε. Μείνετε στη θέση αυτή για ένα έως δύο λεπτά και στη συνέχεια εισπνεύστε βαθιά και επιστρέψτε στην καθιστή θέση με τα χέρια σας απλωμένα. Εκπνεύστε και κατεβάστε τα χέρια σας.

  1. Ανακλινόμενη γωνία (Supta Baddha Konasana)

Αυτή η ασάνα ασκεί τους εσωτερικούς μυς του μηρού και της βουβωνικής περιοχής σας. Βοηθά επίσης στην ανακούφιση του άγχους, μαζί με την ταλαιπωρία των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εξωσωματική γονιμοποίηση, τις κράμπες της εμμηνόρροιας (φούσκωμα) και έναν κύκλο γονιμότητας με φαρμακευτική αγωγή.

Οδηγίες

Εκπνεύστε και χαμηλώστε την πλάτη σας προς το πάτωμα, με την υποστήριξη των χεριών σας. Ξαπλώστε στην πλάτη σας και στηρίξτε τον λαιμό σας σε ένα μαξιλάρι αν χρειαστεί. Λυγίστε τα γόνατά σας και τοποθετήστε τα πέλματα των ποδιών σας στο έδαφος. Αργά, αφήστε τα γόνατά σας να πέσουν ανοικτά στις πλευρές, έτσι ώστε τα πέλματά σας να αγγίζουν το ένα το άλλο. Τοποθετήστε τα χέρια σας δίπλα σας, με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα επάνω. Μείνετε στη στάση για 10 λεπτά και συνεχίστε να εισπνέετε και εκπνέετε. Πιέστε τους μηρούς σας μαζί με τη βοήθεια των χεριών σας. Γυρίστε στη μία πλευρά και σηκώστε απαλά από τη θέση.

  1. Βάση ώμου (Sarvangasana)

Εδώ είναι μια ασάνα που βοηθά στην τόνωση του θυρεοειδούς αδένα, η δυσλειτουργία των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα. Βοηθά επίσης να ηρεμήσει το μυαλό σας και να ανακουφίσει το στρες.

Οδηγίες

Ξαπλώστε με την πλάτη σας στο έδαφος, τα πόδια σας απλωμένα, και τα χέρια σας στις πλευρές του σώματός σας με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα επάνω. Τώρα, σηκώστε τα πόδια σας για να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Πιέστε τις παλάμες σας στο πάτωμα και σηκώστε τη μέση σας επάνω, φέρνοντας τα πόδια σας προς τα εμπρός, κρατώντας τα κάθετα στο έδαφος. Με την υποστήριξη των παλάμων σας κρατήστε τη μέση σας και σηκώστε τα πόδια σας για να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών στο πάτωμα. Κρατήστε τη θέση για ενάμισι λεπτό. Σταδιακά χαμηλώστε τα πόδια σας και πίσω και τοποθετήστε τα χέρια σας στο έδαφος, καθώς ολόκληρο το σώμα σας βρίσκεται παράλληλα στο πάτωμα.

  1. Πόδια μέχρι τον τοίχο (Viparita Karani)

Όταν εκτελείται μετά την επαφή ενισχύει τις πιθανότητες σύλληψης. Αυτή η asana θα βοηθήσει να κρατήσει το σπέρμα μέσα στο σώμα σας κοντά στη μήτρα, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές του να φτάσει στο ώριμο ωάριο για γονιμοποίηση.

Οδηγίες

Τοποθετήστε την πλάτη σας στο πάτωμα και σηκώστε τα πόδια σας απέναντι σε έναν τοίχο. Κρατήστε αυτή τη θέση για 15-20 λεπτά.

Δείτε Επίσης

  1. Cobra Pose (Bhujangasana)

Η στάση της κόμπρας είναι μία από τις καλύτερες ασάνες για τη βελτίωση της γονιμότητας. Βοηθάει στην αύξηση της ροής του αίματος προς τις ωοθήκες και τη μήτρα. Αυτό συντελεί στη δημιουργία ορμονικής ισορροπίας, καθώς και στην παραγωγή αυχενικής βλέννας που καθιστά ευκολότερη τη διαδρομή του σπέρματος στο ωάριο.

Οδηγίες

Ξαπλώστε με το στομάχι κάτω και τις παλάμες σας απέναντι από το πάτωμα και τα πόδια σας από πάνω προς τα κάτω στο πάτωμα. Εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά, καθώς σηκώνετε την κορυφή του σώματός σας, στρέφοντας την πλάτη σας και πιέζοντας τα πόδια, τα χέρια και τα ισχία σας προς τα κάτω. Κρατήστε αυτή τη θέση για μισό λεπτό και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Στη συνέχεια, απελευθερώστε το σώμα σας και ξαπλώστε στο πάτωμα.

  1. Γέφυρα (Setu Bandhasana)

Βοηθά την περιοχή της πυέλου σας να ανοίξει και να επεκταθεί. Διεγείρει τον θυρεοειδή σας αδένα αυξάνοντας τη ροή του αίματος και βελτιώνοντας έτσι τη λειτουργία του. Αυτή η ασάνα αντιμετωπίζει επίσης συμπτώματα όπως άγχος, ανησυχία, κατάθλιψη και κόπωση.

Οδηγίες

Ξαπλώστε στην πλάτη κρατώντας τα γόνατά σας λυγισμένα με τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα, ελαφρώς διαφορετικά. Κρατήστε τα χέρια σας στο πλάι με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα επάνω. Εκπνεύστε και πιέστε την μέση σας στο πάτωμα. Δημιουργήστε ένα τόξο σηκώνοντας τη σπονδυλική σας στήλη και τους γλουτούς από το πάτωμα. Κρατήστε τη στάση για ένα έως δύο λεπτά καθώς εισπνέετε και εκπνέετε. Σταδιακά χαλαρώστε το σώμα σας και επαναφέρετέ το στο πάτωμα.

 

Η τακτική άσκηση αυτών των asanas θα βοηθήσει σίγουρα την νοητική ηρεμία και την κατάσταση του σώματος αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες σύλληψης. Οι ασκήσεις αυτές μπορεί να γίνουν στο σπίτι αλλά αν δεν είχατε μέχρι τώρα εμπειρία καλό είναι πρώτα να αρχίσετε μαθήματα για να εξοικειωθείτε με την πρακτική τους εφαρμογή και να αποφύγετε τραυματισμούς ή την κακή τους εκτέλεση. Καλή τύχη!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top