«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»
Καλοκαιρινές απολαυστικές σαλάτες που θα σε βοηθήσουν να ξαναβρείς τη φόρμα σου
Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα!
Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά από ανωφελή και παχυντικά τσιμπολογήματα, καθώς το αίσθημα πληρότητας που προσφέρουν διαρκεί για αρκετή ώρα.
Φυλλώδης σαλάτα με καρύδια
Αυτή η φυλλώδης σαλάτα είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσεις δραστικά τον αριθμό των θερμίδων σου στο κυρίως γεύμα. Με τις ευεργετικές ιδιότητες του μαρουλιού και του λάχανου, καθώς και τα υγιή λίπη και τις φυτικές ίνες από τα καρύδια, αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα είναι αρωματισμένη με ξύδι sherry και περιέχει τη γλυκιά σπιρτάδα από τα ντοματίνια. Είναι εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη.
3 φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, κινέζικο λάχανο)
50 γραμμάρια καρύδια
1 κουταλιά της σούπας καρυδέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι Sherry
4-5 ντοματίνια
Μια πρέζα αλάτι
- Ανακάτεψε τα φυλλώδη λαχανικά και τα ντοματίνια με τα αλεσμένα καρύδια σε ένα γυάλινο μπολ.
- Πρόσθεσε το καρυδέλαιο και το ξύδι sherry στη σαλάτα και ανακάτεψε καλά.
- Προαιρετικά για να εντείνεις το αίσθημα κορεσμού μπορείς να προσθέσεις άπαχο ζαμπόν ή φιλέτο ψημένο κοτόπουλο.
Πράσινη σαλάτα μήλου
Η δροσιστική γεύση των πράσινων μήλων θα δώσει αέρα εξοχής σε αυτήν τη συνταγή σαλάτας. Περιέχει πράσινο μήλο και μάνγκο σε σάλτσα από χυμό λεμονιού.
2 πράσινα μήλα – τριμμένα
1 ακατέργαστο μάνγκο – τριμμένο
Ένα ματσάκι κόλιανδρο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι – για γεύση
Πιπέρι – για γεύση
- Ανακατέψτε τα μήλα και το μάνγκο σε ένα μπολ σαλάτας.
- Πασπαλίστε λίγο αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.
- Κόψτε με το χέρι το κόλιανδρο και προσθέστε το μαζί με το χυμό λεμονιού.
- Ανακατέψτε τα όλα μαζί και αφήστε το μπολ για λίγο στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύο.
Σαλάτα λάχανου
Αυτή η σαλάτα με λάχανο είναι εξαιρετικά ελαφριά και γευστική. Μια νόστιμη κρύα σαλάτα με ένα μείγμα από πιπέρι, ντομάτες και λάχανο σε μια γαλλική σάλτσα, που δημιουργεί ένα υπέροχο γεύμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλές θερμίδες για το καλοκαίρι. Η υψηλή περιεκτικότητα του λάχανου σε νερό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το αίσθημα κορεσμού χωρίς να ανατρέψεις τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.
4 μεσαίες ντομάτες
1 πιπεριά
Κόκκινο πιπέρι ή μπαχάρι
Κόκκινη πιπεριά (χοντρά αλεσμένη)
250 γραμμάρια λάχανο
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας γαλλική σάλτσα (French dressing)
{Συστατικά French dressing: 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ,6 κουταλιές της σούπας λάδι, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, 4 κουταλιές αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας, 4 σκελίδες θρυμματισμένο σκόρδο Πώς να φτιάξετε γαλλική σάλτσα: 1. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά μαζί. 2. Η γαλλική σάλτσα μπορεί να κατασκευαστεί και να διατηρηθεί σε βιδωτό μπουκάλι για μελλοντική χρήση. 3. Να ανακινείς πάντα καλά τη φιάλη πριν τη χρήση}
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξεφλούδισε και αφαίρεσε τα σπόρια από τις ντομάτες και κόψε τες σε λωρίδες.
- Τρίψε το λάχανο, την πιπεριά και το μπαχάρι σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Φτιάξε τη γαλλική σάλτσα και πρόσθεσε το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Κράτησε τα λαχανικά διατηρημένα στο ψυγείο και τη σάλτσα ξεχωριστά και ανάμειξε λίγο πριν την σερβίρεις.
Αγγούρι, μαύρη ελιά και σαλάτα μέντας
Το αγγούρι είναι το βασικό καλοκαιρινό λαχανικό που θα σε βοηθήσει να έχεις επαρκή ενυδάτωση με φυσικό τρόπο. Πρόσθεσε σε αυτήν την αντιοξειδωτική υπερπροσφορά των ελιών και τις δροσιστικές ιδιότητες της μέντας και έχει ένα φαβορί στις επιλογές καλοκαιρινής σαλάτας που θα σε βοηθήσει επίσης να παραμείνεις σε φόρμα. Ήξερες ότι 100 γραμμάρια αγγουριού περιέχουν μόνο 16 θερμίδες, ενώ είναι όλο νερό και θρεπτικά συστατικά!
3 Μεσαία αγγούρια (σπόροι και κομμένα σε κομμάτια), ξεφλουδισμένα
Για να καρυκεύσετε χρησιμοποίησε θαλασσινό αλάτι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανονικό αλάτι)
1 lime (χυμό) (ή λεμόνι)
Μια πρέζα ζάχαρης
8-9 μεγάλες ελιές Καλαμών
1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για γαρνίρισμα φύλλα μέντας
6-8 ντοματίνια
- Βάλε τα κομμάτια αγγουριού σε ένα μπολ με θαλασσινό αλάτι, τη ζάχαρη και τον χυμό lime.
- Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε τις μαύρες ελιές, το ελαιόλαδο και το σπασμένο μαύρο πιπέρι.
- Φτιάξε πάστα ελιάς.
- Πρόσθεσε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση στα αγγούρια και ανακάτεψε με την πάστα μαύρης ελιάς.
- Στο τέλος γαρνίρεις με μέντα και ψιλοκομμένες ελιές.
Πηγή: botrini.gr