Now Reading
Tα ωφέλη της ρεφλεξολογίας στα μωρά

Tα ωφέλη της ρεφλεξολογίας στα μωρά

  Πρόκειται για μια τεχνική χιλιετίων που μας έρχεται από την Ανατολή Υπάρχουν αρχαιότατα κείμενα και…

 

reflex

Πρόκειται για μια τεχνική χιλιετίων που μας έρχεται από την Ανατολή. Υπάρχουν αρχαιότατα κείμενα και σχέδια χεριών και ποδιών και η σχέση τους με όργανα του σώματος που έχουν βρεθεί στην Ινδία, Ιαπωνία, Ρωσία, Αίγυπτο, Κίνα… Οι κάτοικοι αυτών των χωρών ήταν συνειδητοποιημένοι ότι μεταξύ των ποδιών και του σώματος υπήρχε ένας μηχανισμός που επέτρεπε να συνδεθεί το ένα με το άλλο. Αργότερα, πολλές από αυτές τις τεχνικές αναπτύχθηκαν σε μια μοντέρνα επιστημονική μέθοδο που ονομάζεται ρεφλεξολογία.

 

Το κοινό σημείο αυτών των αρχαίων θεωριών και των μοντέρνων είναι ότι υπάρχουν κανάλια ενέργειας που διατρέχουν το ανθρώπινο σώμα σχηματίζοντας αντανακλαστικές περιοχές που αντιστοιχούν στα περισσότερα όργανα, αδένες, λειτουργίες και ανατομικές περιοχές του σώματος. Όλα τα όργανα του σώματος έχουν την αντανακλώμενη περιοχή τους στα πόδια και μπορεί να βρίσκεται στην πελματιαία ή ραχιαία περιοχή, ανάλογα για το ποιό όργανο πρόκειται. Στην αρχή του εικοστού αιώνα, ο γιατρός William Fitzgerald ξαναανακάλυψε και δημιούργησε αυτή την τεχνική.

Η ρεφλεξολογία και τα παιδιά

Τα μωρά και τα παιδιά ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στη διέγερση των αντανακλαστικών περιοχών του ποδιού. Η απάντησή τους είναι άμεση και πάντα θετική. Η εφαρμογή αυτής της τεχνικής μας δίνει την ευκαιρία να τα βοηθήσουμε να απαλλαγούν από μικρά προβλήματα οργανικού τύπου που εμφανίζονται συνήθως κατά τις πρώτες εβδομάδες, μήνες, χρόνια της ζωής τους … Σε κάθε περίοδο της παιδικής ηλικίας και εφηβείας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διαφορετικές καταστάσεις, και σχεδόν καμία δεν είναι απαλλαγμένη από συγκρούσεις. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ρεφλεξολογία ως εργαλείο που θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε το παιδί μας και να του προσφέρουμε απλόχερα μέσα από το άγγιγμα την αγάπη μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σώμα των παιδιών μας έχει χίλιους τρόπους για να αμυνθεί από ιούς, μικροβια, αλλεργιογόνες ουσίες ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο του επιτίθεται. Ο πυρετός, ο βήχας, οι μύξες, οι εμετοί και οι διάρροιες μεταξύ άλλων εκδηλώσεων του σώματος, δεν είναι εχθροί εναντίον των οποίων πρέπει να στραφούμε και να καταπολεμήσουμε, αλλά σύμμαχοἰ μας. Μας προστατεύουν και μας βοηθούν να διατηρήσουμε καλή υγεία.Στα σεμινάρια παιδικής ρεφλεξολογίας οι γονείς μαθαίνουν να χαλαρώνουν και να διεγείρουν τις περιοχές που αντανακλώνται στα πατουσάκια των μωρών και των παιδιών τους, υπεύθυνες για ενοχλήσεις όπως ο διαταραγμένος ύπνος, στρες, πεπτικά προβλήματα, προβλήματα οδοντοφυίας, κολικοί, κρυολογήματα κτλ.

Η ρεφλεξολογία είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους γονείς που θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για την υγεία των παιδιών τους! Με τη ρεφλεξολογία μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επιλύσουν επίσης αδιαθεσίες (ωτίτιδες, γρίπες, διάρροια, εμετούς, συνάχι κτλ.) Η εφαρμογή αυτής της τεχνικής τα βοηθά όχι μόνο να απαλλαγούν από μικρά προβλήματα αλλά και να επαναφέρουν ισορροπία σε όλα τα συστήματα (ανοσοποιητικό, νευρικό, πεπτικό, αναπνευστικό, ουροποιητικό και ούτω καθεξής.)Είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να βάλουμε σε εφαρμογή τα φυσικά μέσα αυτοίασης του οργανισμού των παιδιών μας. Το πλεονέκτημα της ρεφλεξολογίας είναι ότι μπορούμε να την εφαρμόσουμε στο σπίτι. Με μερικές απλές κινήσεις και πιέσεις στις παιδικές πατούσες των ποδιών μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την άμυνά τους και να τα βοηθήσουμε να είναι πιο υγιή.

Μαρία Μαντζάκου
Ρεφλεξολόγος εξειδικευμένη σε βρέφη και παιδιά Μέλος του Συλλόγου Παιδικής Ρεφλεξολογίας στην Ισπανία (Asociación de Reflexología Podal infantil) Πιστοποιημένη MareDoula, Σύμβουλος Μητρότητας και Λοχείας

http:www.managaia.gr
http:mamaole.blogspot.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top