TOP

Kέικ για μωρά χωρίς ζάχαρη και αυγά

    Μερίδες: 8Χρόνος ετοιμασίας: 10 'Χρόνος ψησίματος: 30 '   Ένα κέϊκ που μπορούν να απολαύσουν μωρά από την...

 

eik

 

Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 10 ‘
Χρόνος ψησίματος: 30

 

Ένα κέϊκ που μπορούν να απολαύσουν μωρά από την ηλικία που μπορούν να τρώνε ψωμί (από 7-9 μηνών περίπου).

Το βρήκα στο βιβλίο “Τί να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του παιδιού σου” και έφτιαξα μια ελληνικότερη και πιο απλοποιημένη εκδοχή.

Η γλυκειά του γεύση προέρχεται αποκλειστικά από τις σταφίδες και τα άλλα φρούτα που περιέχει.

Κατάλληλο και για χορτοφάγους Vegans.

*Στη φωτο το κέικ έχει και ζάχαρη άχνη, για ομορφιά 🙂

Υλικά

1 μεγάλο μήλο
1 φλυτζάνι σταφίδες
δύο-τρία ξερα σύκα
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο
1 1/2 κ.γλυκού κανέλλα
1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
4 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ*

*χρησιμοποιώ ένα που βρήκα χωρίς φωσφορικά άλατα

Εκτέλεση

Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέκ διαμέτρου 20 εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο.

Καθαρίζετε το μήλο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προαιρετικά το μαγειρεύετε πρωτα λίγα λεπτά στον ατμό.

Ψιλοκόβετε τις σταφιδες και τα ξερά σύκα στο μούλτι.

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζετε το λάδι ή το βιτάμ με τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και το βγάζετε από το μάτι να κρυώσει λίγο.

Ανακατεύετε σε ένα μπώλ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μίγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά.

Στρώνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά.

 

 

http://www.cooktherapy.gr

Καταχώρησε Σχόλιο