Now Reading
Διπλή πρεμιέρα τον Οκτώβριο για τον αγαπημένο σκηνοθέτη των παιδιών και σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά

Διπλή πρεμιέρα τον Οκτώβριο για τον αγαπημένο σκηνοθέτη των παιδιών και σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά

«Σκιές στο πεντάγραμμο – Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής και «Δον Κιχώτης» στο Θέατρο Κάππα

Διπλή πρεμιέρα τον Οκτώβριο για τον αγαπημένο σκηνοθέτη των παιδιών και σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά. Ο πολυπράγμων δημιουργός, που υπηρετεί με συνέπεια το θέατρο για παιδιά, εδώ και 26 χρόνια, βάζει τη σφραγίδα του σε δύο παραστάσεις, που θα αγαπήσουν και φέτος μικροί και μεγάλοι θεατές. 

Συγκεκριμένα οι «Σκιές στο πεντάγραμμο – Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της μουσικής» του Θιάσου Ηλία Καρελλά, που χόρεψαν, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν πέρυσι στο Μέγαρο ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους, εμφανίζονται για δεύτερη χρονιά στην Παιδική Σκηνή Β΄ (Χώρος Κόκκαλη) από τις 12 Οκτωβρίου 2024 έως τις 12 Απριλίου 2025!

Επίσης ο Ηλίας Καρελλάς με τον θίασό του παρουσιάζει από την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 στη σκηνή του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ το διαχρονικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης», που διαβάστηκε και συνεχίζει να διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, σε μια σύγχρονη διασκευή του Mike Kenny για παιδιά και εφήβους, και μετάφραση της Χαράς Γιαννακοπούλου, με την αιγίδα και τη στήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας (Instituto Cervantes Atenas).

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΟ

Η πρωτότυπη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ηλία Καρελλά «Σκιές στο Πεντάγραμμο – Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της μουσικής» συνδυάζει την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών. Με έμπνευση από τον Ρίχαρντ Στράους και τη Γυναίκα δίχως σκιά έως τις Χίλιες και μια νύχτες, ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης δημιουργεί έναν δισδιάστατο κόσμο, μαγικό και φιλόξενο. Εδώ οι νότες χορεύουν ελεύθερα στο πεντάγραμμο, η ρε μινόρε συναντά τους λαϊκούς δρόμους και τα ταξίμια, το αυτί θαυμάζει και η ψυχή τραγουδά.

Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, με πυξίδα τη μουσική, η Αρετή Κετιμέ με την υπέροχη φωνή και το σαντούρι της συμπορεύεται με τη σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, σε μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική σύμπραξη! Μαζί τους, οι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή) καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης

Συμπαραγωγή | Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία: Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρα έναρξης | 10:30 π.μ. Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες

210 7777 104 και 7777 124

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο στις 18:00

Τιμή εισιτηρίου: 7 € (για σχολικές παραστάσεις)

10 € (γενική είσοδος για τις παραστάσεις κοινού)

Εισιτήρια: 210 72 82 333. Πληροφορίες: www.megaron.gr

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

Η παράσταση «Δον Κιχώτης» κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου, και στη συνέχεια θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωίγια το κοινό, ενώ από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 10:30 το πρωί, θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν οι μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων σε οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία.

Ο Ηλίας Καρελλάς υπογράφει τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τους φωτισμούς μιας παράστασης, συνδυάζοντας επί σκηνής ηθοποιούς, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών. Η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα κινεί τους θρυλικούς ήρωες του έργου σε έναν κόσμο μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, παραμυθιού και πραγματικότητας. Το εκρηκτικό δίδυμο String Demons γράφει ολοκαίνουργια μουσική, παίζοντας και τραγουδώντας ζωντανά στη σκηνή. Πρωταγωνιστούν οι: Φάνης Παυλόπουλος, Νικόλας Αλεξίου, Δήμητρα Σταύρου, Παύλος Παπαχρήστου, Χρυσούλα Σταμπολάκη.    

Ο ήρωας σύμβολο, ο ονειροπόλος ιππότης αναζητά την ομορφιά, την αγάπη, κυνηγά για τα ιδεώδη της δικαιοσύνης, της ανδρείας και της τιμής. Ελάτε να φορέσουμε τη σκουριασμένη πανοπλία του Δον Κιχώτη, να κοιτάξουμε την πραγματικότητα με   διαύγεια και να ξεκινήσουμε ένα μαγικό ταξίδι! Ελάτε να αγγίξουμε τον ουρανό με τα πόδια στη γη, σε μια παράσταση που ξεκλειδώνει τη  φαντασία γεμάτη
συγκίνηση αλλά και πολύ χιούμορ
!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή η παράσταση του Ηλία Καρελλα, απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, καθώς ο καταξιωμένος σκηνοθέτης κλείνει, σε κάθε του δημιουργία, το μάτι και στο ενήλικο κοινό.

Συγγραφέας: Μιγκέλ ντε Θερβάντες
Διασκευή: Μάικ Κένι

Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου

Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία/Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς

Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Πρωτότυπη μουσική:String Demons

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Ζήβα

Κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης, Μάριος Γιαννούλης

Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης

Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: «Τέχνης Πολιτεία», Αναστασία Παπαγεωργίου

Πρωταγωνιστούν

Φάνης Παυλόπουλος

Νικόλας Αλεξίου

Δήμητρα Σταύρου

Παύλος Παπαχρήστου

Χρυσούλα Σταμπολάκη

Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons

Παραστάσεις:

Κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30 το πρωί οργανωμένες παραστάσεις σχολείων.

Πληροφορίες για την παιδική σκηνή / Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες:

210 7777104 & 210 7777124

Website: www.iliaskarellas.gr
Facebook page: Θίασος Ηλία Καρελλά / Ilias Karellas Theater Comprany
Instagram: thiasos.ilia.karella


ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ
Κυψέλης 2, Αθήνα

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Από 13 Οκτωβρίου 2024
και κάθε Κυριακή στις 11.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Γενική είσοδος: 12€
Παιδικό: 9€
Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 9€
Ανέργων: 9€


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-kappa-don-kichotis/

(Για τα εκπτωτικά εισιτήρια (πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/άνεργοι) είναι απαραίτητη η επίδειξη των αντίστοιχων καρτών στην είσοδο του θεάτρου).
Early bird
Γενική είσοδος 9€ για τις τρεις πρώτες παραστάσεις, 13/10, 20/10, 27/10 για αγορά εισιτηρίων έως και 12/10/2023.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top