Ένα ατράνταχτο επιχείρημα για να τρως φακές
Αξίζει να το αδειάσεις το πιάτο
Συντάκτης: Αλεξάνδρα Παπαδάκη
Η γνωστή κατηγορία τροφών που σημάδεψαν τους περισσότερους από εμάς στα παιδικά μας χρόνια. Μπάμπιες, σπανακόρυζο, φακές.
Πόσα αεροπλανάκια χρειάστηκε να πετάξουν για να φάμε 1-2 κουταλιές.
Ευτυχώς, μεγαλώνοντας καταλάβαμε γιατί η μαμά μας επέμενε τόσο πολύ. Όχι; Δεν το καταλάβαμε;
Στο σπίτι μας σπανακόρυζο (που τρελαίνομαι) και μπάμιες (που πεθαίνω) δεν παίζουν, οι φακές όμως βγαίνουν στο τραπέζι μια φορά την εβδομάδα ή το 15ήμερο.
Ξέρεις γιατί είναι καλή ιδέα να κάνεις κι εσύ το ίδιο;
Γιατί αυτό το παρεξηγημένο φαγητάκι -πέρα από τη θρεπτική του αξία- έχει και μια μαγική ιδιότητα: Μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Δεν κάνω πλάκα.
Ας δώσουμε τα εύσημα στα υψηλά ποσοστά διαλυτών φυτικών ινών, στην πρωτεΐνη και το φολικό οξύ που περιέχουν.
Την επόμενη φορά που θα δεις φακές, δεν θα πεις την F word, αυτό είναι σίγουρο.
Πηγή: ΑllΥou