8 τρόποι με τους οποίους μπορεί να τραυματίσετε κατά λάθος το παιδί σας - Childit
Now Reading
8 τρόποι με τους οποίους μπορεί να τραυματίσετε κατά λάθος το παιδί σας

8 τρόποι με τους οποίους μπορεί να τραυματίσετε κατά λάθος το παιδί σας

Συνήθως οι τραυματισμοί δεν είναι σοβαροί, αλλά συνοδεύονται από τύψεις.

Κάθε τραυματισμός του παιδιού είναι ένα μικρό δράμα, αλλά τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν φέρουμε και εμείς μερίδιο της ευθύνης – για παράδειγμα, αν αυτός συμβεί την ώρα που παίζουμε μαζί του. Μάλιστα, σε εκείνη τη φάση έχουμε την τάση να εφησυχάζουμε και να παίρνουμε λιγότερες προφυλάξεις, σύμφωνα με την Alison Tothy, καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και γιατρό, η οποία έχει δει πολλά τέτοια περιστατικά στα επείγοντα. Αυτά είναι λοιπόν μερικά από τα πιο κοινά παιχνίδια με το παιδί που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς.

Όταν το κρατάμε από τα χέρια και το περιστρέφουμε: Μια από τις συχνότερες κακώσεις που παθαίνουν τα παιδιά όταν τα τραβάμε από τα χέρια, ακόμα και στη διάρκεια του παιχνιδιού είναι το λεγόμενο υπερξάρθρημα αγκώνα (μερική μετατόπιση του οστού), που δεν είναι τόσο σοβαρό όσο το εξάρθρημα αλλά προκαλεί μούδιασμα στο χέρι του παιδιού και που πρέπει να διερευνηθεί μήπως κρύβει κάποιον πιο σοβαρό τραυματισμό. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και όταν τραβάμε απότομα το παιδί μας από το χέρι προσπαθώντας να το απομακρύνουμε από έναν πολυσύχναστο δρόμο (αν και σε αυτή την περίπτωση μάλλον πρέπει να πάρουμε το ρίσκο του ήπιου τραυματισμού του αγκώνα).

Όταν παίζουμε «αεροπλανάκι»: Η συχνότερη αιτία τραυματισμού στα παιδιά είναι οι πτώσεις, που ευτυχώς σπάνια αποβαίνουν μοιραίες. Τουλάχιστον αν αποφασίσετε να παίξετε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι με το νήπιό σας, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση σκληρά και αιχμηρά αντικείμενα πάνω στα οποία το παιδί θα μπορούσε να «προσγειωθεί» ανώμαλα, όπως ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού.

Όταν σκοντάφτουμε ενώ το κρατάμε αγκαλιά: Ευτυχώς σπάνια μια τέτοια πτώση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, όπως μας διαβεβαιώνει ο παιδίατρος Donald Shifrin. Για να αποφύγουμε όμως τέτοιες ούτως ή άλλως δυσάρεστες καταστάσεις, καλό είναι, προτού πάρουμε αγκαλιά το μωρό ή το νήπιό μας, να μαζέψουμε από το πάτωμα τα παιχνίδια ή όποιες άλλες παγίδες.
Όταν σκοντάφτουμε πάνω στο ίδιο το παιδί: Δεδομένης της αναλογίας του βάρους σας, είναι σαν να πλακώνει το παιδί ένα μεγάλο έπιπλο.

Όταν πιάνουμε τα δαχτυλάκια του σε πόρτες: Ιδιαίτερα τα μικρότερης ηλικίας παιδιά έχουν την τάση να βάζουν τα χεράκια τους ανάμεσα σε πόρτες δωματίων αλλά και του αυτοκινήτου. Κάθε φορά λοιπόν που ανοίγετε ή κλείνετε μία πόρτα φροντίσετε να έχετε το νου σας και προσπαθήσετε να επιβλέπετε όσο γίνετε πιο στενά το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μικρά αδέρφια.

Όταν του πετάμε την μπάλα: Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα μαυρισμένο μάτι, ένας επώδυνος για το παιδί αλλά και… αμήχανος για τους γονείς τραυματισμός (τουλάχιστον μην ανησυχείτε για τους γιατρούς: ξέρουν να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας κακοποίησης). Γι’ αυτό προτού πετάξετε στο παιδί σας μια μπάλα, ακόμα και ελαφριά, βεβαιωθείτε ότι έχει μάθει να την πιάνει!

See Also
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ζητάμε από τα παιδιά να κρατάνε μυστικά

Όταν ισορροπούμε το μωρό στο ένα χέρι: Μη ρισκάρετε αυτό το κασκαντεριλίκι για να τραβήξετε μια εντυπωσιακή φωτογραφία (όπως έχει κάνει ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau). Ιδιαίτερα με ένα μωρό, που είναι πιο ευάλωτο σε τραυματισμούς από τα νήπια.

Όταν παλεύουμε με το παιδί μας: Καθώς τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο κεφάλι αναλογικά με το σώμα τους, κινδυνεύουν περισσότερο από τραυματισμούς στο κεφάλι και το λαιμό. Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να εκτονωθεί, να εξελιχθεί κινητικά και να διδαχθεί τεχνικές αυτοάμυνας, καλύτερα γράψτε το σε κάποιο μάθημα πολεμικών τεχνών.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top