Now Reading
5 τρόποι για να ενθαρρύνετε τις καλές συνήθειες υγιεινής στα παιδιά

5 τρόποι για να ενθαρρύνετε τις καλές συνήθειες υγιεινής στα παιδιά

Όλα όσα χρειάζεται να έχετε στο σπίτι και συμβουλές για να μην ακούτε «μαμά δεν θέλω να κάνω μπάνιο!»

Οι συνήθειες υγιεινής πρέπει να διδάσκονται από νωρίς στα παιδιά, το πώς πρέπει να φροντίζουν το σώμα τους, να μάθουν να κάνουν μπάνιο, να πλένουν συχνά τα χέρια, να μην παραμελούν τον καθαρισμό των δοντιών, να περιποιούνται τα μαλλιά τους αλλά και την ευαίσθητη περιοχή τους. Ειδικά το μπάνιο μπορεί να γίνει μια απολαυστική συνήθεια αλλά και τρόπος σύνδεσης με τους γονείς τους όταν είναι πιο μικρά ή βήμα ανεξαρτησίας όσο μεγαλώνουν.

Ξεκινήστε απ’ όταν είναι μικρά. Δεν χρειάζεται να περιμένετε. Ξεκινήστε διδάσκοντάς τους τη σημασία της υγιεινής και της περιποίησης – να κάνουν μπάνιο, να βουρτσίζουν τα δόντια τους, να πλένουν τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν το μπάνιο ανεξάρτητα κ.λπ. όταν είναι νήπια. Από την ηλικία των 3-5 ετών, αφήστε το παιδί σας να προσπαθήσει να κάνει αυτές τις εργασίες μόνο του ενώ είστε παρόντες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τα επιβραβεύετε όταν τα πάνε καλά ή να τους δείξετε τι μπορούν να διορθώσουν. Από την ηλικία των 6-9 ετών, προσπαθήστε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να υιοθετήσει μόνο του την καθημερινή του ρουτίνα υγιεινής ώστε να του γίνει συνειδητή συνήθεια.

Γίνετε καλό πρότυπο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διδάξετε νέες συνήθειες είναι η δική σας προσωπική υγιεινή να είναι παράδειγμα. Εάν σας βλέπει να απολαμβάνετε το μπάνιο σας και να πλένετε όσο πρέπει τα δόντια σας, το πιο πιθανό είναι να σας μιμηθούν.

Προσαρμογές ανάλογα με την ηλικία. Η προσωπική υγιεινή είναι ένα θέμα που πρέπει να επανεξεταστεί πολύ καθώς το παιδί σας συνεχίζει να μεγαλώνει. Καθώς τα παιδιά πλησιάζουν στην εφηβεία (μέχρι 8-10 για τα κορίτσια και περίπου 10-12 για τα αγόρια), αυτές οι συζητήσεις θα πρέπει να επαναληφθούν. Διατηρήστε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας, ώστε το παιδί σας να αισθάνεται άνετα να σας μιλάει για νέες τρίχες στο σώμα, οσμή ή άλλες αλλαγές που αρχίζει να παρατηρεί (ή εσείς). Κανονικοποιήστε τις αλλαγές που φέρνει η εφηβεία και αποδεχτείτε τις ως θετικό μέρος της ενηλικίωσης.

Καθιερώστε την προσωπική υγιεινή ως καθημερινή ευθύνη. Μιλήστε στα παιδιά σας για το γιατί είναι σημαντική η προσωπική υγιεινή. Τι συμβαίνει αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή δεν αλλάζετε τα ρούχα σας όταν είναι βρώμικα; Μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε γραφήματα που επιτρέπουν στο παιδί σας να ελέγχει μια εργασία κάθε φορά που την ολοκληρώνει. Αυτό θα τους δώσει μια αίσθηση ανεξαρτησίας και θα τα βοηθήσει να μάθουν να είναι υπεύθυνα για τον εαυτό τους.

Προωθήστε την προσωπική υγιεινή ως μορφή ευεξίας. Η προσωπική υγιεινή δεν αφορά μόνο τη σωματική υγεία. Πρόκειται για τη φροντίδα για τη γενική ευεξία σας και τη μάθηση να αγαπάτε τον εαυτό σας μέσω των μέσων για να διατηρείτε το σώμα σας χαρούμενο και υγιές. Διδάσκοντας στα παιδιά σας τη σημασία της αυτοαγάπης και της αυτοφροντίδας σε νεαρή ηλικία θα τα βοηθήσει να αισθάνονται πιο άνετα με τον εαυτό τους καθώς μεγαλώνουν.

Οι ιδανικοί σας σύμμαχοι φροντίδας

Για να αγαπήσει το παιδί τη διαδικασία του μπάνιου και της υγιεινής, θα πρέπει να χρησιμοποιεί προϊόντα καθαρισμού που να του αρέσουν. Για τους γονείς απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα προϊόντα αυτά να είναι ασφαλή, χωρίς επικίνδυνα συστατικά, φιλικά για το δέρμα τους, εγγυημένα και αποτελεσματικά.

Η σειρά Kids της Pharmasept είναι ειδικά μελετημένη και εξειδικευμένη για να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες περιποίησης και προστασίας των παιδιών χωρίς περιορισμούς, καθώς είναι απαλλαγμένη από πληθώρα συστατικών που συχνά συνδέονται με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της επιδερμίδας. Είναι πλήρως απαλλαγμένη από σαπούνι, sulfates, σιλικόνες, alcohol, πετροχημικά παράγωγα, φθαλικές ενώσεις, χρωστικές, BHT, BHA, αλουμίνιο και πετρώματα. Οι συνθέσεις των προϊόντων Kids είναι δερματολογικά ελεγμένες σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Η σειρά αποτελείται από 8 προϊόντα που καλύπτουν τις παιδικές ανάγκες όπως η υγιεινή σώματος-ευαίσθητης περιοχής-προσώπου-μαλλιών, το εύκολο ξεμπέρδεμα των μαλλιών, η προστασία από την εμφάνιση κακοσμίας καθώς επίσης και η αντιφθειρική προστασία.

Kids Soft Bath 1L & 500ml

Χαρούμενα παιδιά στην μπανιέρα με το απαλό παιδικό αφρόλουτρο καθημερινής χρήσης, κατάλληλο για σώμα, πρόσωπο και ευαίσθητη περιοχή. Με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες που απομακρύνουν αποτελεσματικά ρύπους και απαλλάσσουν από δυσάρεστες οσμές και πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά που δεν ξηραίνουν ή ερεθίζουν την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα. Με ευχάριστο άρωμα μελιού. Πλήρως απαλλαγμένο από sulfates, σιλικόνες, σαπούνι, mineral oil, φαινοξυαιθανόλη, αλλεργιογόνα αρωματικά συστατικά.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ

Kids Soft Hair Shampoo 300ml

Το λούσιμο γίνεται περισσότερο από ποτέ απολαυστικό με το απαλό παιδικό σαμπουάν καθημερινής χρήσης για μαλακά και λαμπερά μαλλιά. Με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και μαλακτικά συστατικά που χαρίζουν απαλότητα, λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά. Πλήρως απαλλαγμένο από sulfates, σιλικόνες, σαπούνι, mineral oil, φαινοξυαιθανόλη, αλλεργιογόνα αρωματικά συστατικά.

Kids Soft Hair Lotion 150ml

Το χτένισμα και το ξεμπέρδεμα το μαλλιών γίνεται παιχνιδάκι με την παιδική λοσιόν καθημερινής χρήσης για εύκολο χτένισμα, ιδανική για μακριά και μπερδεμένα μαλλιά. Με μη ερεθιστικούς μαλακτικούς παράγοντες που ξεμπερδεύουν τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνουν. Με ευχάριστο άρωμα πεπονιού. Πλήρως απαλλαγμένη από σιλικόνες, mineral oil, οινόπνευμα, φαινοξυαιθανόλη.

Kids Intim Foam 200ml

Μαθαίνουμε να αγαπάμε το σώμα μας και να το φροντίζουμε όπως πρέπει με τον απαλό παιδικό αφρό για τον υγιεινό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής, κατά την παιδική & προεφηβική ηλικία. Με πατενταρισμένο σύστημα απόσμησης της Pharmasept, προσφέρει τριπλή αποσμητική δράση και είναι ιδανικός για την καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής. Με pH 5.5 που συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής χλωρίδας της περιοχής και εμπλουτισμένο με ισχυρό μίγμα πρεβιοτικών που ενισχύει το μικροβίωμα, προλαμβάνοντας την εμφάνιση μολύνσεων.

Extra Mild Deo Roll-on

Παρά το συχνό μπάνιο καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ιδρώνουν περισσότερο και ο ιδρώτας τους μπορεί μερικές φορές να μυρίζει αλλά όχι με το εξαιρετικά απαλό αποσμητικό για παιδιά και εφήβους, με φυσικούς αποσμητικούς παράγοντες που δε φράζουν τους πόρους. Ενισχυμένο με το πατενταρισμένο σύστημα απόσμησης της Pharmasept το οποίο προσφέρει κλινικά αποδεδειγμένη αποσμητική δράση. Πλήρως απαλλαγμένο από αλουμίνιο, ταλκ, οινόπνευμα, σιλικόνες, ΒΗΤ.

Kids X-lice Protective Lotion 150ml

Οι ψείρες μπορεί να επισκεφτούν ακόμα και τα καθαρά και περιποιημένα μαλλιά αλλά όχι αν χρησιμοποιείτε την προληπτική αντιφθειρική λοσιόν καθημερινής χρήσης, χωρίς άρωμα. Η ενισχυμένη σύνθεσή της με 20% ΙR 3535 προσφέρει προστασία από τις ψείρες έως 48 ώρες, χωρίς να ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής. Δε λαδώνει τα μαλλιά. Χωρίς άρωμα και συντηρητικά. Κατάλληλη για παιδιά από 2 ετών και άνω. Εγκεκριμένη από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (αρ. έγκρισης: ΤΠ 19-0269)

Kids Eucalyptus Patches 6τμχ

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο σίγουρα βοηθάει τα παιδιά να αποφορτιστούν και να μπουν πιο εύκολα στη διαδικασία ύπνου, τώρα μπορείτε να είστε ακόμα πιο σίγουροι ότι τα παιδιά θα κοιμηθούν επαρκώς και θα είναι ξεκούραστα με τα επιθέματα με αιθέρια έλαια για ήσυχο ύπνο. Επιθέματα ευκαλύπτου που απελευθερώνουν σταδιακά το άρωμά τους μέσα σε 8 ώρες και βοηθούν στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της μέρας ή της νύχτας, εξασφαλίζοντας ήσυχο ύπνο. Δράση έως και 8 ώρες.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top