4 θρεπτικές σούπες για να νικήσετε το κρυολόγημα! - Childit
Now Reading
4 θρεπτικές σούπες για να νικήσετε το κρυολόγημα!

4 θρεπτικές σούπες για να νικήσετε το κρυολόγημα!

Τι καλύτερο λοιπόν από μια ζεστή σούπα;

 

Διανύουμε την εποχή των ιώσεων & της γρίπης. Τι καλύτερο λοιπόν από μια ζεστή σούπα που θα καταπραΰνει τον πονεμένο λαιμό και θα δώσει βιταμίνες & θρεπτικά συστατικά για να αναρρώσουμε πιο γρήγορα!

ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ

Υλικά:
1 φλ. καρότο, 3 τεμ. σέλινο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κρεμμύδι, 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, 1 τοματοπολτός με ψιλοκομμένες ντομάτες, 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 λάχανο μεγάλου μεγέθους χοντροκομμένο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Κόβετε τα λαχανικά
2. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο
3. Προσθέτετε τον τοματοπολτό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά
4. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και 6 φλιτζάνια νερό
5. Βράζετε για 10 λεπτά
6. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε το λάχανο
7. Μαγειρεύετε για 45 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μαϊντανό τα τελευταία 10 λεπτά

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΛΕΜΟΝΙ & ΣΚΟΡΔΟ

Υλικά:
1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι κομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 1 καρότο χοντροκομμένο, 6 φλ. ζωμός κοτόπουλου, 1/2 φλ. κριθαράκι, 1/2 λεμόνι ξύσμα και χυμός, αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένος βασιλικός

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα
2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι
3. Προσθέτετε το καρότο. Σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα
4. Περιχύνετε με το ζωμό κοτόπουλου, και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι
5. Προσθέτετε το κριθαράκι και βράζετε μέχρι να μαλακώσει
6. Στύβετε το μισό λεμόνι και προσθέστε το ξύσμα
7. Αρωματίζετε με το βασιλικό
8. Αφήνετε να σιγοβράσει και στο τέλος προσθέτετε βασιλικό, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται

ΕΥΚΟΛΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ NOODLES ΤΟΥ 30ΛΕΠΤΟΥ

Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 καρότα ψιλοκομμένα, 1 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο, 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (γλυκό κατά προτίμηση), 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 8 φλ. ζωμός κοτόπουλο, 2 δαφνόφυλλα. 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κ.γ. αποξηραμένο, 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη, 350 γρ. noodles, 2 φλ. κοτόπουλο μαγειρεμένο ψιλοκομμένο (βραστό ή ψητό), 4 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος, 1 κ.σ. χυμός λεμονιού (προαιρετικό), αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
2. Τοποθετείτε το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανακατεύετε συχνά
3. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 1-2 λεπτά
4. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου τα δαφνόφυλλα, τη ρίγανη, το πιπέρι και βράζετε. Το αφήνετε να βράζει για 5 λεπτά
5. Προσθέτετε τα noodles και βράζετε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε νερό αν χρειάζεται
6. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το μαϊντανό, το λεμόνι προαιρετικά, και βράζετε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο
7. Δοκιμάζετε και προσθέτετε όσο αλάτι χρειάζεται. Αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα και σερβίρετε!

ΒΕΛΟΥΤΕ ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά:
1.2 kg ντομάτες ποικιλίας Ρόμα, κομμένες στη μέση, 600 g ντοματίνια κομμένα στη μέση, 8 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και σπασμένες, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους, 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε κύβους, 2 πατάτες (200 γρ.), κομμένες σε κύβους, 3 κ.σ. τοματοπολτός συμπυκνωμένος, 4 φλ. ζωμός λαχανικών, 2 φλ. φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C
2. Τοποθετείτε τις ντομάτες σε ένα ταψί με τις σκελίδες σκόρδο
3. Περιχύνετε με 2 κουταλιές σούπας λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι, και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
4. Σε μια κατσαρόλα με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις πατάτες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να είναι διαφανές και οι πατάτες να αρχίζουν να είναι τραγανές στις εξωτερικές πλευρές τους (περίπου 6-7 λεπτά)
5. Ανακατεύετε τον πολτό ντομάτας με τα λαχανικά στην κατσαρόλα.
6. Ρίχνετε το ζωμό, προσθέτετε το υπόλοιπο αλάτι, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε να πάρει βράση.
7. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρις ότου η πατάτα μαλακώσει.
8. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο και το βασιλικό και σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά.
9. Ανακατεύετε τη σούπα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αν θέλετε περνάτε τη σούπα μέσα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τυχόν χοντρά κομμάτια ντομάτας, για μια πιο βελούδινη υφή.
10. Προαιρετικά πασπαλίζετε με επιπλέον βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

Όλγα Κουνάρη

www.mathainodiatrofi.org

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top