Νέα έρευνα δείχνει ότι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια βρίσκονται στις κορυφαίες ανησυχίες των γονέων σχετικά με τον χρόνο οθόνης - Childit
Now Reading
Νέα έρευνα δείχνει ότι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια βρίσκονται στις κορυφαίες ανησυχίες των γονέων σχετικά με τον χρόνο οθόνης

Νέα έρευνα δείχνει ότι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια βρίσκονται στις κορυφαίες ανησυχίες των γονέων σχετικά με τον χρόνο οθόνης

Το Kids Mental Health Foundation προσφέρει δωρεάν εργαλεία για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του χρόνου μπροστά σε οθόνες

Καθώς τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες, μια νέα αμερικάνικη έρευνα που διεξήχθη από την Ipsos για λογαριασμό του Ιδρύματος Ψυχικής Υγείας Παιδιών, το οποίο ιδρύθηκε από το Νοσοκομείο Παίδων Nationwide, εντοπίζει τους μεγαλύτερους φόβους των γονέων για τα παιδιά τους σχετικά με τον χρόνο μπροστά σε οθόνες.

Οι τρεις κορυφαίοι φόβοι που έχουν οι γονείς σχετικά με το παιδί τους και τον χρόνο μπροστά σε οθόνες είναι: ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια (47%), η έκθεση σε παραπληροφόρηση (36%) και η μη κοινωνικοποίηση αυτοπροσώπως (34%). Λιγότεροι γονείς κατέταξαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την εικόνα του σώματος και τις σχολικές εργασίες ψηλά στη λίστα τους.

«Οι μεγαλύτερες ανησυχίες μου με τις οθόνες είναι να βεβαιωθώ ότι τα παιδιά μου δεν εκτίθενται σε πράγματα πριν να είναι έτοιμα να το κάνουν και να βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι δεν προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους», δήλωσε η Xia Chekwa, μητέρα τριών παιδιών στο Κολόμπους του Οχάιο. «Γνωρίζουν ότι δεν είναι το διαδίκτυο παντού ένα ασφαλές μέρος, όπως δεν είναι ασφαλές να τα παρακολουθούν».

Οκτώ στους 10 γονείς λένε ότι κάνουν κάτι ενεργά για να διαχειριστούν τον χρόνο μπροστά σε οθόνες των παιδιών. Οι γονείς που θέτουν όρια στον χρόνο μπροστά στην οθόνη λένε ότι ο καθορισμός χρονικών ορίων λειτουργεί καλύτερα (58%), και ακολουθούν η ενθάρρυνση των offline χόμπι (53%) και η χρήση εφαρμογών γονικού ελέγχου (34%).

«Όσον αφορά τον χρόνο μπροστά στην οθόνη, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα παιδιά να θέτουν τα δικά τους όρια, επειδή αυτή η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να μας κρατάει ενεργούς», δήλωσε η Ariana Hoet, PhD, εκτελεστική κλινική διευθύντρια του The Kids Mental Health Foundation και παιδοψυχολόγος στο Nationwide Children’s. «Ως γονείς, πρέπει να δίνουμε προσοχή στο πόσο αλλά και πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία – τι καταναλώνουν, τι κάνουν με αυτήν και με ποιον αλληλεπιδρούν μέσω διαφόρων πλατφορμών παιχνιδιών ή κοινωνικών μέσων».

Το Kids Mental Health Foundation προσφέρει δωρεάν, τεκμηριωμένους πόρους για να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν πώς να θέτουν υγιή όρια στον χρόνο μπροστά στην οθόνη και να κατανοήσουν πώς τα τηλέφωνα, τα tablet, οι υπολογιστές και άλλα επηρεάζουν την ψυχική υγεία και ευημερία των παιδιών.

Η Δρ. Hoet λέει ότι το να συζητάμε με τα παιδιά για την τεχνολογία και τον χρόνο μπροστά στην οθόνη είναι το κλειδί.

«Καθίστε μαζί τους, παρακολουθήστε πώς τη χρησιμοποιούν, κάντε τους ερωτήσεις, ασχοληθείτε», δήλωσε η Δρ. Hoet. «Και αυτό όχι μόνο βοηθά το παιδί σας να νιώσει ότι ενδιαφέρεστε για μένα και για αυτό που κάνω, αλλά σας βοηθά να μάθετε και εσείς ως γονέας ή φροντιστής».

See Also

Η Chekwa πιστεύει ότι το να έχει ένα σχέδιο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να θέτει υγιή όρια με την τεχνολογία τώρα θα βοηθήσει τη μεγαλύτερη κόρη της στο μέλλον.

«Τελικά, θα έρθει μια στιγμή που δεν θα είμαστε εκεί», είπε η Chekwa. «Και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι ξέρει και ότι μπορεί να αποκρυπτογραφήσει και να χρησιμοποιήσει τη διαίσθησή της για τον εαυτό της και όχι μόνο επειδή το είπαν η μαμά και ο μπαμπάς».

Πηγή

Scroll To Top