Now Reading
Εκπαιδευτικός μοιράζεται 5 απλές φράσεις που βοηθούν άμεσα στη ρύθμιση των παιδιών (και των φροντιστών τους)

Εκπαιδευτικός μοιράζεται 5 απλές φράσεις που βοηθούν άμεσα στη ρύθμιση των παιδιών (και των φροντιστών τους)

Όλα τα παιδιά λαχταρούν για σύνδεση

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που μαθαίνουμε καθώς προχωράμε και πάντα μαθαίνουμε νέα πράγματα, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι τα παιδιά μας ή πόσα από αυτά έχουμε. Δυστυχώς, με τη μάθηση έρχονται και τα λάθη, και για πολλούς από εμάς αυτά έρχονται με τη μορφή της έκρηξης στα παιδιά μας όταν αισθανόμαστε ότι μας προκαλούν οι πράξεις τους.

Είναι ένα απολύτως ανατριχιαστικό συναίσθημα να βλέπεις τη θλίψη (ή μερικές φορές ακόμη και φόβο) στα μάτια του παιδιού σου μετά το ξέσπασμα, και αυτή η ενοχή μετά την οργή της μαμάς είναι αληθινή, αλλά ήμασταν όλοι εκεί και το καλύτερο που έχεις να κάνουμε αμέσως μετά από ένα επεισόδιο όπως αυτό είναι να αναγνωρίσετε το λάθος σας, να επιδιορθώσετε και να ζητήσετε συγγνώμη. Στη συνέχεια, βρείτε κάποια εργαλεία για την εργαλειοθήκη σας για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να αισθάνεται πιο ρυθμισμένος και με τη σειρά του, να διδάξετε στο παιδί σας πώς να ρυθμίζει τα συναισθήματά του.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σε τέτοιες στιγμές είναι ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε μαζί τους. Λαχταρούν επίσης για σύνδεση. Η Instagrammer/καθηγήτρια Jen Foster (@goodmorningmsfosterltd) έγινε πρόσφατα viral όταν μοιράστηκε τις σκέψεις της σχετικά με «Πέντε πράγματα που όλα τα παιδιά θέλουν να ακούν και πάντα θα αποκλιμακώνουν μια κατάσταση», και δεν θα μπορούσαν να είναι πιο απλές φράσεις:

«Σε ακούω»

«Δεν έχεις μπλέξει»

«Ας καταλάβουμε τι συμβαίνει»

«Δεν είσαι μόνο σου αυτό»

Δείτε Επίσης

«Πραγματικά νοιάζομαι για σένα»

«Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, αυτά τα σενάρια μιας πρότασης θα σας επαναφέρουν (και τους δύο) στη σύνδεση», έγραψε η Φόστερ στη λεζάντα. «Όταν αισθάνομαι τον εαυτό μου να ενεργοποιείται, αυτά τα σενάρια είναι πάντα το πάθος μου για να διαχέω την ένταση! Επειδή μόνο όταν πιάσουμε τη σύνδεση, μπορούμε να φτάσουμε στη ρίζα της συμπεριφοράς. Ένας αγώνας εξουσίας σίγουρα δεν θα μας φτάσει εκεί!»

Μερικές φορές η πιο απλή αναπλαισίωση στην παράδοση μας μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο παιδί μας. Αυτό ισχύει και για τις συνέπειες. Όταν το παιδί μας κάνει κάτι που δεν πρέπει, πολλοί από εμάς μπαίνουμε αυτόματα σε λειτουργία απειλής. Ωστόσο, η μετατροπή αυτής της απειλής σε θετική συνέπεια μπορεί να κάνει θαύματα για να φτάσει στο παιδί σας, ενώ ταυτόχρονα θα καταλήξει στο ίδιο σημείο. Αυτό μπορεί να μοιάζει με την εναλλαγή της φράσης, «Αν δεν κρατήσεις τα χέρια σου για τον εαυτό σου, τότε φεύγουμε!» «Αν μπορείς να κρατήσεις τα χέρια σας για τον εαυτό σου, τότε μπορούμε να μείνουμε και να παίξουμε». Στο τέλος, σημαίνει το ίδιο πράγμα, αλλά οι νέοι εγκέφαλοι προτιμούν να ακούν τι μπορούν να κάνουν αντί για αυτό που δεν μπορούν να κάνουν.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top