Now Reading
Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Το υπέροχο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά που λατρεύουν μικρά και μεγάλα παιδιά!

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι είναι ελληνική τηλεοπτική ταινία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων, συμπαραγωγή της ΕΡΤ και της Time Lapse Pictures σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, αυτή είναι η πρώτη ελληνική ταινία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων του είδους της. Προβλήθηκε το απόγευμα των Χριστουγέννων του 2007 από την ΝΕΤ, δύο χρόνια μετά την παραγωγή άλλης μικρού μήκους ταινίας της ΕΡΤ βασισμένη σε παραμύθι του Τριβιζά, ονόματι Τα Δύο Κύματα. Τις φωνές τους δανείζουν ο μικρός Χρήστος Τζαμαριάς και οι ηθοποιοί Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ματίνα Ντούσκου και Δημήτρης Βέργαδος.

Ο Τρωκτικούλης, ο ποντικούλης που ζει με τον παππού του σε μια μικρή φωλιά σ’ ένα εξοχικό σπίτι, όποτε αντικρίζει τ’ αστέρια στον ουρανό ονειρεύεται να αγγίξει ένα από αυτά. Για να το καταφέρει, σκαρφαλώνει παντού, σε σκουπόξυλα, σε μάντρες και σε καμπαναριά, αλλά μάταια. Όσο ο παππούς του -που ανησυχεί πολύ γι’ αυτόν- προσπαθεί να τον πείσει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, αφού τ’ αστέρια βρίσκονται πολύ μακριά, τόσο η επιθυμία του μικρού Τρωκτικούλη να πραγματοποιήσει το όνειρό του μεγαλώνει.

Ώσπου ένα βράδυ Χριστουγέννων, βγαίνοντας από την ποντικότρυπά του αντικρίζει ένα υπέρλαμπρο άστρο στην κορυφή ενός στολισμένου χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η υλοποίηση του ονείρου του μοιάζει να είναι πολύ κοντά και ο μικρός Τρωκτικούλης ξεκινά με ανυπομονησία την αναρρίχηση στο δέντρο. Ο δρόμος όμως προς την κορυφή του είναι γεμάτος με πειρασμούς και προκλητικές παγίδες. Μερικά από τα στολίδια του δέντρου που τον παρακολουθούν ολοζώντανα, το στρατιωτάκι, η κουκλίτσα και το ναυτάκι προσπαθούν να του αλλάξουν τα σχέδια και να τον παρασύρουν, κάνοντάς τον συμμέτοχο στα δικά τους.

Ο Τρωκτικούλης, όμως, απορρίπτει κατηγορηματικά μέρες δόξας και δύναμης που του υπόσχεται το στρατιωτάκι, γλυκιά θαλπωρή σ’ ένα κουκλόσπιτο που του υπόσχεται η όμορφη κουκλίτσα και μυθικά πλούτη που του υπόσχεται το φιλόδοξο ναυτάκι, καθώς είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το δικό του όνειρο. Όμως, λίγο πιο πέρα παραμονεύει απειλητική η γάτα του σπιτιού.

Δείτε Επίσης

H συμπαραγωγή της ΕΡΤ με την Time Lapse Pictures, Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, απέσπασε 4 βραβεία καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων στα παρακάτω διεθνή φεστιβάλ:

  • London Greek Film Festival (2008)
  • Cyprus International Film Festival (2008)
  • International Film Festival of Patras city (2009)
  • Martha’s Vineyard Film Festival (2009). (το συγκεκριμένο βραβείο ψηφίζουν όλα τα παιδιά που επισκέπτονται το φεστιβάλ, που οργανώνεται στο ομώνυμο νησί της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και απονέμεται στην ταινία που συγκεντρώνει τους περισσότερους ψήφους).
  • Η ταινία επίσης κέρδισε Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, στο Athens Animfest (2008)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top