Now Reading
Αφήστε το να βαρεθεί

Αφήστε το να βαρεθεί

Το καλύτερο δώρο για το παιδί σας αυτό το καλοκαίρι

Καλοκαιριάζει και μπαίνουμε στις διακοπές. Ήδη αναζητάτε για το παιδί σας κάτι να κάνει για να μην βαρεθεί. Ε, λοιπόν έχω κάτι σημαντικό να σας πω. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το παιδί σας από το να το ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΡΕΘΕΙ!

Σε αυτό το «παράθυρο» βαρεμάρας τους είναι που το παιδί σας θα αναπτύξει δεξιότητες για να μπορεί να αυτορρυθμιστεί. Η αυτορρύθμιση είναι η ικανότητα του παιδιού να διαχειρίζεται έντονα συναισθήματα και παρορμήσεις και αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για την ανάπτυξή του.

Σε αυτό το παραθυράκι λοιπόν είναι η ευκαιρία του παιδιού να έχει αποκλειστική πρόσβαση στα δικά του ενδιαφέροντα και σκέψεις, χωρίς να επηρεάζεται από κανέναν. Η βαρεμάρα το βοηθάει να αγγίξει το πιο βαθύ σημείο της φαντασίας του και του δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει δημιουργικά το περιβάλλον του.

Το παιδί σας έχει απόλυτη ανάγκη την βαρεμάρα. Έχει ανάγκη να μην υπάρχει κανένα ερέθισμα αλλά να το επινοήσει. Να μην υπάρχουν γνώμες και επιρροές παρά μόνο η φωνούλα μέσα του. Μέσα λοιπόν από ένα ασφαλές πλαίσιο θα μπορεί να αφεθεί στον εαυτό του και να εξερευνήσει τον κόσμο τριγύρω του.

Παράλληλα, η βαρεμάρα οδηγεί στην ανακάλυψη του εαυτού του. Τι πραγματικά του αρέσει και του κινεί το ενδιαφέρον θα το καταλάβει μόνο αν αφήσει το μυαλό του να περιπλανηθεί αντί να ακολουθεί διαρκώς οδηγίες και να επικεντρώνεται σε δραστηριότητες.

Δείτε Επίσης

Το να μάθει να χρησιμοποιεί την πλήξη προς όφελός του σε μια κοινωνία που κάνει τα πάντα για να μας κρατάει απασχολημένους είναι από τα πιο σημαντικά εφόδια που μπορεί να έχει ένα παιδί.

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που επιτρέψατε στον εαυτό σας να βαρεθεί δημιουργικά;

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top