Now Reading
Το επικίνδυνο λάθος που κάνουμε όταν βγαίνουμε βόλτα το καλοκαίρι με το καρότσι

Το επικίνδυνο λάθος που κάνουμε όταν βγαίνουμε βόλτα το καλοκαίρι με το καρότσι

Μπορεί να οδηγήσει το μωρό μας ακόμα και στη θερμοπληξία

Βγαίνετε έξω για καφέ, παίρνοντας μαζί σας το μωρό μέσα στο καρότσι. Και ενώ το μωρό κοιμάται, καλύπτετε το καρότσι με ένα λεπτό σεντόνι ή κάποιο άλλο ύφασμα, θεωρώντας ότι έτσι το προστατεύετε όχι μόνο από τον ήλιο αλλά και από τη ζέστη. Το ξέρετε όμως ότι με αυτό τον τρόπο, καθώς ο αέρας παύει να ανανεώνεται, μπορεί να δημιουργήσετε στο εσωτερικό του καροτσιού συνθήκες θερμοκηπίου, με κίνδυνο να οδηγήσετε το μωρό σας ακόμα και στη θερμοπληξία;

Πραγματικά, σύμφωνα με ένα πείραμα που έκανε το σουηδικό έντυπο Svenska Dagbladet σε συνεργασία με τον παιδίατρο Svante Norgren του Ιδρύματος Karolinska, μέσα στο καρότσι αναπτύσσονται οι εξής θερμοκρασίες (και μάλιστα, όπως υποθέτουμε, σε ζέστη λιγότερο έντονη από εκείνη του ελληνικού καλοκαιριού).

Χωρίς σκέπασμα: Στο εσωτερικό του καροτσιού η θερμοκρασία ανέβηκε στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Με λεπτό σκέπασμα: Μέσα σε 30 λεπτά, η θερμοκρασία ανέβηκε στους 34 βαθμούς Κελσίου και μετά από μία ώρα, στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Τα πολύ μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες και κινδυνεύουν ακόμα και από θερμοπληξία, μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή, που αναγνωρίζεται από την ταχυπαλμία, την κατακόκκινη και καυτή επιδερμίδα, την ανησυχία ή απεναντίας τη νωθρότητα, τη ρηχή, γρήγορη αναπνοή, τον εμετό, ακόμα και την απώλεια των αισθήσεων.

Πώς θα προστατεύσετε γενικά το μωρό σας από τη θερμοπληξία;

-Φορέστε στο μωρό σας ελαφριά, χαλαρά ρούχα.

Δείτε Επίσης

-Φροντίστε να βρίσκεται διαρκώς στη σκιά και βεβαιωθείτε, στη διάρκεια μιας διαδρομής με το αυτοκίνητο, ότι δεν ζεσταίνεται υπερβολικά. Αποφύγετε, φυσικά, να το αφήσετε μόνο του στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου ακόμα και για ένα λεπτό.

-Χορηγήστε του περισσότερα υγρά, αν έχει αρχίσει να πίνει νερό.

-Τις πολύ ζεστές μέρες, το καλύτερο είναι να μην το βγάλετε από το σπίτι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top