Now Reading
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο το χειμώνα!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο το χειμώνα!

Τα ογκώδη μπουφάν των παιδιών μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση των ιμάντων της ζώνης ασφαλείας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σημαίνουν και χοντρά μπουφάν. Το καταλαβαίνουμε, θέλετε να ντύσετε το αγγελούδι σας όσο πιο ζεστά γίνεται λίγο πριν ξεκινήσετε κάθε είδους περιπέτεια. Ποιος δεν θα το έκανε; Αλλά δυστυχώς τα χοντρά μπουφάν και παλτό του χειμώνα δύσκολα πάνε μαζί με την ασφάλεια στο αυτοκίνητο δυσκολεύοντας τον ρόλο της ζώνης ασφαλείας. 

Η Emily A. Thomas, υπεύθυνη ασφάλειας αυτοκινήτων στο Consumer Reports Auto Test Center, μοιράστηκε πρόσφατα συμβουλές για την ασφάλεια του αυτοκινήτου στη διάρκεια του χειμώνα. Η Thomas λέει ότι τα ογκώδη ρούχα μπορούν να προκαλέσουν τη χαλάρωση των ιμάντων της ζώνης ασφαλείας, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση.  

Αναρωτιέστε τι άλλα πράγματα πρέπει να προσέξετε; Ακολουθούν μικρές συμβουλές για την ασφάλεια του παιδιού σας στο αυτοκίνητο τους κρύους μήνες του χειμώνα. 

Κάντε ένα απλό τεστ

Αν θελήσετε να ασφαλίσετε το παιδί σας στο κάθισμα αυτοκινήτου ενώ φοράει το χειμερινό παλτό του, τραβήξτε τη ζώνη μέχρι να μην υπάρχει κενό ανάμεσα στα ρούχα και τη ζώνη ασφαλείας. Μετά δοκιμάστε το χωρίς το μπουφάν και δείτε τη διαφορά στο πόσο ασφαλής είναι η ζώνη φορώντας το ή όχι. 

Ζεστές εναλλακτικές λύσεις

Όταν αφαιρείτε ένα χοντρό ρούχο από την εξίσωση, το παιδί σας είναι λιγότερο πιθανό να μετακινηθεί σε περίπτωση σύγκρουσης. Η λύση για να τα διατηρήσετε ζεστά χωρίς το ογκώδες παλτό τους είναι να προσθέσετε διάφορα layers ρούχων ή να ανοίξετε τη θέρμανση. 

Για να τα κρατάτε ζεστά, μπορείτε να ρίξετε μια κουβέρτα πάνω τους ή μπορείτε να βάλετε το παλτό τους πάνω τους σαν κουβέρτα. Αυτό θα τους βοηθήσει να κρατηθούν ζεστά καθ’ όλη τη διάρκεια της βόλτας με το αυτοκίνητο.

Πραγματοποιήστε σωστό έλεγχο καθισμάτων αυτοκινήτου

Δείτε Επίσης

Η διεξαγωγή ενός σωστού ελέγχου για να βεβαιωθείτε ότι η ζώνη είναι ασφαλής είναι πάντα σημαντική.

Ελέγξτε:

  • Αν όλες οι πόρπες της ζώνης αν είναι εντάξει και ασφαλείς
  • Αν το κλιπ στήθους βρίσκεται στο επίπεδο της μασχάλης
  • Αν το κάθισμα αυτοκινήτου εφάπτεται με ασφάλεια στο όχημα

Οι ειδικοί λένε πως το κάθισμα αυτοκινήτου, δεν πρέπει να μετακινείται περισσότερο από 1 ίντσα από τη μια πλευρά στην άλλη ή από μπροστά στην πλάτη, εάν το τραβήξετε την εγκατάσταση. Εάν το παιδί σας κάθεται σε ένα κάθισμα που κοιτάει προς τα εμπρός, συνιστούν να τοποθετήσετε τον κορυφαίο ιμάντα στο πίσω μέρος του καθίσματος επειδή βοηθά στη μείωση της κίνησης του καθίσματος του αυτοκινήτου.

Η ασφάλεια του παιδιού στο αυτοκίνητο μπορεί να έχει δυσκολίες, αλλά είναι η απόλυτη προτεραιότητά σας ακόμα και στο πολύ κρύο!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top