Now Reading
Summer guide: Πώς να ταξιδέψετε μαζί με τα παιδιά

Summer guide: Πώς να ταξιδέψετε μαζί με τα παιδιά

Συμβουλές για ταξίδια με παιδιά το καλοκαίρι

Αχ, καλοκαιρινές διακοπές! Ώρα για οικογενειακές περιπέτειες, δημιουργία αγαπημένων αναμνήσεων και ανακάλυψη νέων τοποθεσιών μαζί. Ωστόσο, το ταξίδι με παιδιά μπορεί μερικές φορές να μοιάζει τρομακτικό. Από τη συσκευασία των σωστών βασικών ειδών μέχρι τη διασκέδαση όλων σε μακρινά ταξίδια, οι γονείς χρειάζονται συχνά λίγο προγραμματισμό και δημιουργικότητα για να εξασφαλίσουν ένα ομαλό και ευχάριστο ταξίδι. Ακολουθούν μερικές δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές για να κάνετε τα καλοκαιρινά σας ταξίδια με παιδιά τόσο διασκεδαστικά όσο και χωρίς άγχος.

1. Σχεδιάστε εκ των προτέρων

Έρευνα: Πριν βγείτε στο δρόμο ή επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο, κάντε την προεργασία σας. Ερευνήστε φιλικούς προορισμούς για οικογένειες, καταλύματα και δραστηριότητες. Αναζητήστε μέρη που προσφέρουν ανέσεις, όπως παιδικά κλαμπ, πισίνες και παιδικές χαρές.

Δρομολόγιο: Αν και ο αυθορμητισμός μπορεί να είναι διασκεδαστικός, το να έχετε ένα πρόχειρο δρομολόγιο θα βοηθήσει στη διαχείριση των προσδοκιών και θα κρατήσει τους πάντες σε καλό δρόμο. Φροντίστε να συμπεριλάβετε χρόνο διακοπής στο πρόγραμμά σας για ξεκούραση και χαλάρωση.

2. Φτιάξτε έξυπνα τις αποσκευές

Μόνο τα βασικά: Οι υπερβολικές αποσκευές μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, επομένως επικεντρωθείτε στα απαραίτητα. Πάρτε μαζί σας ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν και λάβετε υπόψη τον καιρό στον προορισμό σας. Μην ξεχνάτε μαγιό, καπέλα και αντηλιακό για αντηλιακή προστασία.

Ψυχαγωγία: Φέρτε μια ποικιλία επιλογών ψυχαγωγίας. Βιβλία, προμήθειες χρωματισμού, επιτραπέζια παιχνίδια μεγέθους ταξιδιού και tablet με εκπαιδευτικές εφαρμογές ή ταινίες μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα κατά τη διάρκεια διακοπών.

Είδη άνεσης: Φέρτε μερικά αντικείμενα άνεσης από το σπίτι, όπως ένα αγαπημένο λούτρινο ζώο ή κουβέρτα, για να βοηθήσετε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή σε άγνωστα περιβάλλοντα.

3. Σνακ και Γεύματα

Υγιεινά σνακ: Συσκευάστε μια ποικιλία από υγιεινά σνακ όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπάρες γκρανόλα και μπαστουνάκια τυριού. Αυτά θα σας φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και στον προορισμό σας.

Μείνετε ενυδατωμένοι: Φέρτε επαναγεμιζόμενα μπουκάλια νερού για όλη την οικογένεια. Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών ταξιδιών.

Πού να φάτε: Ερευνήστε εκ των προτέρων εστιατόρια φιλικά προς τα παιδιά. Η κατοχή μιας λίστας επιλογών για φαγητό μπορεί να αποτρέψει το άγχος της τελευταίας στιγμής όταν η οικογένεια πεινάει.

4. Πρώτα η ασφάλεια

Ταυτοποίηση: Βεβαιωθείτε ότι τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν μια κάρτα με βασικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας των γονέων και της διεύθυνσης του ξενοδοχείου. Για τα μικρότερα παιδιά, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε προσωρινά τατουάζ ή βραχιόλια ταυτότητας.

Κιτ Πρώτων Βοηθειών: Φέρτε ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών με επιδέσμους, αντισηπτικά μαντηλάκια, αναλγητικά και οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να χρειαστεί η οικογένειά σας.

Αντιηλιακή προστασία: Συσκευάστε άφθονα αντηλιακά, καπέλα και γυαλιά ηλίου για να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τις βλαβερές ακτίνες UV.

5. Συμπεριλάβετε τα παιδιά στον προγραμματισμό

Συμμετοχή προορισμού: Εμπλέξτε τα παιδιά σας στον προγραμματισμό του ταξιδιού. Αφήστε τα να επιλέξουν μερικές δραστηριότητες ή προορισμούς που τους αρέουν. Αυτό τους δίνει μια αίσθηση ιδιοκτησίας και προσμονής.

Travel Journal: Δώστε σε κάθε παιδί ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Ενθαρρύνετέ τα να γράψουν τις εμπειρίες τους, να ζωγραφίσουν και να συλλέξουν αναμνηστικά, όπως καρτ ποστάλ ή αποξηραμένα λουλούδια.

6. Κάντε τα ταξίδια διασκεδαστικά

Παιχνίδια και Δραστηριότητες: Παίξτε ταξιδιωτικά παιχνίδια όπως «I Spy», bingo πινακίδων κυκλοφορίας ή κατεβάστε εφαρμογές φιλικές προς την οικογένεια. Αυτό κρατά όλους αφοσιωμένους και κάνει το ταξίδι πιο ευχάριστο.

Στάσεις ξεκούρασης: Σε μεγάλα οδικά ταξίδια, προγραμματίστε τακτικές στάσεις ανάπαυσης. Αφήστε τα παιδιά να τεντωθούν, να τρέξουν και να κάψουν λίγη ενέργεια. Αναζητήστε πάρκα ή παιδικές χαρές κατά μήκος της διαδρομής σας.

Άνεση κατά την πτήση: Για πτήσεις, ετοιμάστε μικρά μαξιλάρια, κουβέρτες και ακουστικά ακύρωσης θορύβου για να κάνετε το ταξίδι πιο άνετο για τα παιδιά σας.

Δείτε Επίσης

7. Να είστε ευέλικτοι και υπομονετικοί

Go with the Flow: Ταξιδεύοντας με παιδιά σημαίνει ότι τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν απροσδόκητα. Να είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε τη ροή και να προσαρμόσετε το δρομολόγιό σας όπως χρειάζεται. Η ευελιξία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.

Η υπομονή είναι το κλειδί: Τα ταξίδια μπορεί να είναι κουραστικά για τα μικρά παιδιά. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και εξασκηθείτε στην υπομονή, να θυμάστε ότι ένας ήρεμος γονιός βοηθά να καταπραΰνουν τα ανήσυχα ή απογοητευμένα παιδιά.

8. Αποτυπώστε τις αναμνήσεις

Φωτογραφίες: Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες για να αποτυπώσετε τις αναμνήσεις. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να βγάλουν και τις δικές τους φωτογραφίες, αν έχουν κάμερα ή smartphone.

Αναμνηστικά: Συλλέξτε μικρά αναμνηστικά από κάθε προορισμό, όπως μαγνήτες, μπρελόκ ή καρτ ποστάλ. Αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως διασκεδαστικά αναμνηστικά των ταξιδιών σας.

9. Δημιουργήστε παραδόσεις

Οικογενειακές παραδόσεις: Καθιερώστε ταξιδιωτικές παραδόσεις που μπορεί να περιμένει όλη η οικογένεια. Είτε πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σνακ που φέρνετε πάντα, ένα παιχνίδι που παίζετε ή μια φωτογραφία που τραβάτε σε κάθε νέο μέρος, οι παραδόσεις δημιουργούν μόνιμες αναμνήσεις και στιγμές που σας φέρνουν πιο κοντά.

10. Να είστε προσεκτικοί για το χρόνο διακοπής λειτουργίας

Ημέρες ανάπαυσης: Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενσωματωμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας στο δρομολόγιό σας. Τα παιδιά (και οι ενήλικες) χρειάζονται χρόνο για να επαναφορτιστούν, είτε πρόκειται για ένα ήσυχο πρωινό στο ξενοδοχείο είτε για έναν απογευματινό υπνάκο.

Δραστηριότητες χαμηλών τόνων: Προγραμματίστε κάποιες χαμηλών τόνων δραστηριότητες, όπως η επίσκεψη σε ένα τοπικό πάρκο, ένα πικνίκ ή απλώς η απόλαυση του χρόνου στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Να θυμάστε

Τα ταξίδια με παιδιά το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια απίστευτα ικανοποιητική εμπειρία όταν προσεγγίζεται με λίγη προετοιμασία και πολλή ευελιξία. Σχεδιάζοντας εκ των προτέρων, φτιάχνοντας έξυπνο πακετάρισμα και εμπλέκοντας τα παιδιά σας στην περιπέτεια, μπορείτε να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top