Now Reading
Συμβουλές για μεγαλύτερη ασφάλεια στην πισίνα

Συμβουλές για μεγαλύτερη ασφάλεια στην πισίνα

Πώς να απολαύσετε ένα καλοκαίρι με μεγαλύτερη ασφάλεια και τους μικρούς κολυμβητές σας

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι τα μαθήματα κολύμβησης, η επίβλεψη νερού, τα εμπόδια γύρω από τις πισίνες, τα σωσίβια σε σκάφη και η εκπαίδευση CPR είναι απίστευτα σημαντικά όσον αφορά την ασφάλεια στο νερό. Όταν εστιάσετε ειδικά στην ηλικιακή ομάδα 1 έως 4 ετών, υπάρχουν περαιτέρω μέτρα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ασφάλειά τους γύρω από το νερό.

Αποφύγετε τη χρήση συσκευών «μαθαίνω να κολυμπάω» σε πισίνες

Οι φορητές συσκευές επίπλευσης, όπως τα floaties και τα jumpers, καθυστερούν τη διαδικασία εκμάθησης κολύμβησης και δημιουργούν ψεύτικη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Πάρα πολλά παιδιά πιστεύουν ότι είναι διασκεδαστικό και εύκολο να είναι ανεξάρτητα στο ίδιο υδάτινο περιβάλλον που αργότερα θα μπορούσε να τους αφαιρέσει τη ζωή.

Τα σωσίβια, αντίθετα, είναι σημαντικά επειδή μπορούν να σώσουν μια ζωή ενώ κάνετε βαρκάδα, σε προβλήτες ή ενώ κολυμπάτε σε φυσικά υδάτινα σώματα. Θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το Λιμενικό.

Πώς θα επιβιώσουμε λοιπόν το καλοκαίρι χωρίς πλωτήρες ή άλλες συσκευές που μαθαίνουν να κολυμπούν; Εάν βρίσκεστε στο νερό με το παιδί σας, δεν χρειάζεται να βάλετε πλωτήρες. Και πιστεύουμε ότι όταν οι ενήλικες μπαίνουν στο νερό, στέλνει το μήνυμα στους μη κολυμβητές ότι η ώρα της κολύμβησης ισχύει μόνο όταν ένας ενήλικας είναι επίσης μέσα στο νερό.

Επαναπροσδιορίστε την επίβλεψη ως δέσμευση

Αυτό μας φέρνει στην επόμενη συμβουλή: Η επίβλεψη είναι να στέκεσαι δίπλα στην πισίνα και να παρακολουθείς τα παιδιά ενώ «κολυμπούν». Αυτό είναι γόνιμο έδαφος για απόσπαση της προσοχής των γονιών. Προσωπικά, πιάνω τον εαυτό μου να φροντίζει ένα άλλο παιδί, να μαλώνει με κατοικίδια, να ελέγχει το τηλέφωνό μου ή να αρπάζει σνακ.

Ακόμα κι αν έχετε υπερδυνάμεις επίβλεψης, η επίβλεψη στην κολύμβηση δεν λύνει ούτε τους μισούς πνιγμούς πρώιμης παιδικής ηλικίας. Κάθε χρόνο, σχεδόν το 70% των μικρών παιδιών που πνίγηκαν το έκαναν κατά τη διάρκεια της ώρας που δεν κολυμπούσαν. Επίβλεψη είναι να μπεις στην πισίνα με τα παιδιά να τα κρατάς και να παίζεις μαζί τους (και φυσικά να τα παρακολουθείς)!

Τα μαθήματα κολύμβησης και η ικανότητα στο νερό είναι ζωτικής σημασίας

Όλα τα παιδιά παραβιάζουν κανόνες. Όταν το κάνουν, μπορεί να περάσουν τα εμπόδια, βρίσκοντας νερό. Σε αυτό το σημείο, το επίπεδο των δεξιοτήτων τους στην κολύμβηση είναι η τελευταία τους λύση.

Εάν τα προγράμματα κολύμβησης είναι γεμάτα για το καλοκαίρι, εγγραφείτε για το φθινόπωρο. Το παιδί σας θα εξακολουθεί να κινδυνεύει το επόμενο καλοκαίρι και τα μαθήματα εκτός εποχής είναι η καλύτερη στιγμή για να μάθεις χωρίς παρεμβολές από την ώρα του παιχνιδιού στην πισίνα.

Κολυμπήστε μόνο αν είστε καλά εξοπλισμένοι

Αν ξεκινάτε μια καλοκαιρινή περιπέτεια με παιδιά που δεν γνωρίζουν να κολυμπούν αποφύγετε την επίσκεψη σε πισίνα ή θάλασσα και παίξτε παιχνίδια νερού στη σκιά.

Γρήγορες συμβουλές για την ασφάλεια στην κολύμβηση

Ακολουθούν εύκολες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τώρα:

Ελέγξτε πρώτα το νερό.

Θυμηθείτε, η πιθανότητα πνιγμού ενός παιδιού αυξάνεται μετά το πέρας του χρόνου κολύμβησης, όταν το νερό είναι ακόμα κοντά.

Δείτε Επίσης

Κολυμπήστε μαζί.

Ορίστε έναν παρατηρητή νερού.

Αντιμετωπίστε τις ρουτίνες της ώρας της κολύμβησης τόσο ιερά όσο τις ρουτίνες πριν τον ύπνο. να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το ποιος θα έχει αντίκτυπο στην εμπειρία του παιδιού σας γύρω από το νερό.

Τραβήξτε όλες τις φωτογραφίες, αλλά κοινοποιήστε τις αργότερα (αφού υπάρχουν όλα τα άλλα εμπόδια ή ακόμα καλύτερα – όταν το νερό δεν είναι πουθενά κοντά).

Φορέστε φωτεινά χρώματα για να ξεχωρίζετε εύκολα κι εσείς και τα παιδιά.

Θυμηθείτε: Το παιχνίδι στο νερό μπορεί να είναι διασκεδαστικό για όλες τις ηλικίες, αλλά η προστασία όλων πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Μείνετε στο επίπεδο άνεσής σας και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι φροντιστές των παιδιών σας είναι στην ίδια σελίδα όταν πρόκειται για κολύμπι αυτό το καλοκαίρι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top