Now Reading
Σε τι ωφελεί το πρώτο «γυμναστήριο» το μωρό σας;

Σε τι ωφελεί το πρώτο «γυμναστήριο» το μωρό σας;

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να του πάρετε ένα ή να του φτιάξετε μόνοι σας!

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του μωρού σας, θα περάσετε πολύ χρόνο κρατώντας το μικρό σας πάνω σας. Αλλά, θα έρθει γρήγορα η στιγμή που θα κάθετε στην κουνιστή πολυθρόνα του ή θα θέλει να ξαπλώνει και να κινείται. Όταν το μωρό είναι έτοιμο να περάσει στην επόμενη φάση της ανάπτυξής του, ένα γυμναστήριο μωρών μπορεί να είναι επωφελής επένδυση, καθώς θα τους δώσει διέγερση και με έναν διασκεδαστικό τρόπο θα αρχίσουν να εξασκούν την ανεξαρτησία τους. Είναι ελαφριά, μεταφέρονται εύκολα, βολικά, κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία και θα δώσουν σε εσάς και στα μωρά μια ελευθερία κινήσεων!

Βελτιώνει το συντονισμό των χεριών και των ματιών

Κατά το πρώτο έτος της ζωής του, τα μωρά θα αναπτύξουν πολλές νέες δεξιότητες, αλλά μπορείτε να τους βοηθήσετε παρέχοντας τρόπους για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξή τους. Ένα παιδικό γυμναστήριο είναι ένας τρόπος με τον οποίον μπορείτε να ενισχύσετε την ανάπτυξη του μωρού σας. Τα στρώματα παιχνιδιών και τα «γυμναστήρια» ειδικά για βρέφη διαθέτουν αντικείμενα και παιχνίδια που θα επιχειρήσει να φτάσει το μωρό σας.

Μερικά από αυτά έχουν σχεδιαγράμματα ή έντονα χρώματα ή ενσωματωμένα παιχνίδια με ήχους που τα ωθούν να μπουσουλήσουν πάνω τους ή να κάνουν μικρές κινήσεις.

Υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν μικρά αντικείμενα που κρέμονται. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι παιχνιδιού, μπορείτε να παρέχετε στο μωρό αντικείμενα για να προωθήσετε το πιάσιμο, όπως μια αγαπημένη κουδουνίστρα. Καθώς το μωρό σας αρχίζει να φτάνει, να πιάνει, να γυρίζει και να κλωτσάει, θα αναπτύξει το συντονισμό του χεριού-ματιού και τις κινητικές του δεξιότητες.

Διεγείρει τις αισθήσεις του μωρού

Τα αντίθετα χρώματα προσελκύουν την προσοχή του μωρού. Τα τολμηρά μοτίβα διεγείρουν την οπτική ανάπτυξη. Τα μαύρα και άσπρα σχέδια τείνουν να είναι μια δημοφιλής επιλογή επειδή είναι αντίθετες αποχρώσεις. Φωτεινά, ζωντανά χρώματα είναι επίσης ελκυστικά για το μωρό σας. Το μωρό σας θα ακονίσει τις ακουστικές δεξιότητές του καθώς ακούν τους ήχους που γίνονται όταν κουδουνίζουν, συμπιέζουν, τραβούν ή κλωτσούν τα διάφορα παιχνίδια, τα υφάσματα και τα εξαρτήματα.

Παρέχει αισθητική διέγερση

Με ανάμεικτες υφές που δίνουν μοναδική και ενδιαφέρουσα αίσθηση στα μικρά τους δάχτυλα.

Παρέχει μια σειρά νέων ενδιαφερόντων

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων στο σπίτι, το μωρό σας ήταν ικανοποιημένο απλώς με το να περιστρέφεται και να κρατιέται. Αλλά σύντομα, θα χρειαστούν περισσότερα για να τους εξάψετε το ενδιαφέρον και να τα ψυχαγωγήσετε. Ένα γυμναστήριο μωρών είναι μια συναρπαστική και διασκεδαστική ευκαιρία που επιτρέπει στο μωρό σας να βελτιώσει τις τομείς της ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Προσφέρει ευκαιρία αλληλεπίδρασης με τους γονείς

Δείτε Επίσης

Αφιερώστε χρόνο για να καθίσετε κοντά του και να επισημάνετε τους διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών που εμφανίζονται και ακούγονται από το γυμναστήριο. Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσετε τη γλώσσα και την επικοινωνία μεταξύ γονέα και παιδιού.

Ενισχύει τη Γνωστική Ανάπτυξη

Εκτός από την ανάπτυξη των αισθήσεων και των κινητικών δεξιοτήτων του μωρού, τα γυμναστήρια βοηθούν επίσης την πνευματική ανάπτυξη, τονώνοντας τη φαντασία και τη δύναμη της αυτοανακάλυψης. Χαρακτηριστικά ζωτικής σημασίας για τη γνωστική ανάπτυξη του μωρού σας.

Ενθαρρύνει την Ελευθερία και την Κίνηση

Δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν αρχίσετε να παρατηρήσετε ότι το μωρό σας γίνεται πιο ενεργητικό και κοιμάται λιγότερο. Ήδη από αυτή την ηλικία τα βρέφη χρειάζονται την ελευθερία να κινηθούν και να εξασκηθούν στην ανεξαρτησία τους.

Ένα γυμναστήριο παιχνιδιού σας δίνει ένα ασφαλές μέρος για να αφήσετε το μωρό σας να κλωτσήσει, να σκοντάψει και να κυλήσει. Ενθαρρύνει τη δραστηριότητα που ισοδυναμεί με άσκηση για βρέφη.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top