Now Reading
Οι 3 δεξιότητες που χρειάζεται το παιδί σας για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά, σύμφωνα με έναν ειδικό στην εκπαίδευση

Οι 3 δεξιότητες που χρειάζεται το παιδί σας για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά, σύμφωνα με έναν ειδικό στην εκπαίδευση

Πώς το θάρρος, η αποφασιστικότητα και ο προβληματισμός μπορούν να βοηθήσουν στην τάξη – και όχι μόνο

Κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, πολλοί από εμάς είμαστε απασχολημένοι με τον προγραμματισμό των παιδιών, αγοράζοντας αθλητικά παπούτσια σε μεγάλο μέγεθος και προμηθεύοντας συνδετικά, μηχανικά μολύβια και σπειροειδή σημειωματάρια. Αλλά το αληθινό κλειδί που θα προετοιμάσει τα παιδιά για επιτυχία στο σχολείο δεν βρίσκεται σε ένα κατάστημα με είδη γραφείου. Τα παιδιά θα ευδοκιμήσουν στο σχολείο (και στη ζωή) εάν έχουν μαζί τους την ικανότητα να είναι θαρραλέα, αποφασιστικά και στοχαστικά.

Ως γονείς, η δουλειά μας είναι να καλλιεργήσουμε την αυτογνωσία και την εξάσκηση αυτών των δεξιοτήτων των παιδιών μας, ώστε μια θαρραλέα, αποφασιστική και στοχαστική διάθεση να γίνει μέρος της ταυτότητάς τους στο σχολείο και πέρα ​​από αυτό.

Ας διερευνήσουμε καθένα από αυτά τα στοιχεία νοοτροπίας (η σημασία τους σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να διαφέρει από την καθομιλουμένη), πώς σχετίζονται με την επιτυχία στο σχολείο και πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να τα αναπτύξουν στο σπίτι.

3 δεξιότητες για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά

Το να έχεις θάρρος

Όταν σκεφτόμαστε το να είμαστε θαρραλέοι, μπορεί να μας έρχονται στο μυαλό εικόνες δύναμης και γενναιότητας. Αλλά το να είσαι θαρραλέος μαθητής δεν έχει να κάνει τόσο με την παραδοσιακή γενναιότητα. Για την επιτυχία στο σχολείο, τα παιδιά πρέπει να αγκαλιάσουν τις προκλήσεις και να τεντωθούν για να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Η εκμάθηση της επιστήμης δείχνει ότι μαθαίνουμε καλύτερα όταν βρισκόμαστε στη ζώνη εγγύς ανάπτυξής μας – λειτουργώντας στο όριο των ικανοτήτων μας. Το θάρρος είναι το καύσιμο που μας ωθεί πέρα ​​από τις ζώνες άνεσής μας, επιτρέποντάς μας να ασχοληθούμε με δύσκολο περιεχόμενο, να εξερευνήσουμε αντισυμβατικές ιδέες και να αναπτυχθούμε.

Το να είσαι αποφασισμένος

Η παραδοσιακή έννοια του να προσδιορίζεσαι επιμένοντας μέχρι να φτάσεις στον στόχο σου λειτουργεί για τη μάθηση. Όταν είμαστε στη ζώνη ασφάλειάς μας, οι πιθανότητες είναι ότι θα κάνουμε λάθη. Το να είσαι αποφασισμένος μαθητής σημαίνει να βλέπεις αυτές τις αναποδιές ως ευκαιρίες για μάθηση. Επειδή τα λάθη μας δείχνουν ακριβώς πού μπορούμε να βελτιωθούμε, μπορεί να είναι ισχυρά εργαλεία μάθησης που μας βοηθούν να οδηγηθούμε προς τους στόχους μας… συχνά ακόμη πιο γρήγορα από ό,τι αν είχαμε κάνει τα πράγματα σωστά την πρώτη φορά. Η κατανόηση ότι η μαεστρία απαιτεί προσπάθεια μπορεί να τροφοδοτήσει την αποφασιστικότητά μας και να μας επιτρέψει να κλίνουμε στη μάθηση.

Να είσαι στοχαστικός

Η τάση των παιδιών στο σχολείο είναι συχνά να βιάζονται να ολοκληρώσουν και να προχωρήσουν γρήγορα στο επόμενο πράγμα. Το να είμαστε στοχαστικός μαθητής σημαίνει να αφιερώνουμε χρόνο για να σκεφτούμε τις εκπαιδευτικές μας εμπειρίες -ένα έργο, μια παράσταση, ένα αθλητικό γεγονός- και να σκεφτούμε τι πήγε και τι δεν πήγε καλά, προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επόμενη ευκαιρία. Το να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μας βοηθά να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας ως μαθητές, να εμπεδώσουμε νέες δεξιότητες και να βρούμε κάτι σημαντικό να δοκιμάσουμε στη συνέχεια. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, το να μαθαίνουν να αναζητούν και να εφαρμόζουν σχόλια μπορεί να ενισχύσει την ικανότητά τους να βελτιώνουν τον εαυτό τους και τη δουλειά τους.

Κατακτώντας τη νοοτροπία

Η υποστήριξη των παιδιών ώστε να είναι θαρραλέα, αποφασιστικά και στοχαστικά με αυτούς τους τρόπους απαιτεί νοοτροπία ανάπτυξης, κατανόηση ότι οι δεξιότητες και η ευφυΐα αναπτύσσονται και δεν κληρονομούνται/ορίζονται – ότι οι άνθρωποι είναι γενικά καλοί σε κάτι επειδή έχουν καλλιεργήσει τις ικανότητές τους με την πάροδο του χρόνου. Αναγνωρίζοντας ότι έχουμε τον έλεγχο των ικανοτήτων μας, μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στη διαδικασία της μάθησης και της ανάπτυξης – ενθαρρύνοντάς μας να επεκταθούμε για να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, να επιμείνουμε μέχρι να φτάσουμε τους στόχους μας και να σκεφτούμε τι μπορούμε να πάρουμε από κάθε εμπειρία.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας είναι έτοιμα να εξασκηθούν και να αναπτύξουν αυτές τις τρεις υπερδυνάμεις.

Ονομάστε και αναγνωρίστε

Ενώ οι ικανότητες να είμαστε θαρραλέοι, αποφασιστικοί και στοχαστικοί ζουν μέσα σε κάθε παιδί (και στον καθένα μας), η ανάπτυξη της νοοτροπίας που επιθυμούμε απαιτεί αυτογνωσία και εξάσκηση. Μιλήστε στα παιδιά σας για αυτές τις τρεις λέξεις, βοηθήστε τα να καταλάβουν το νόημά τους (για παράδειγμα, τι είναι το να είσαι αποφασιστικός σε μια συγκεκριμένη κατάσταση) και πώς και πότε να εξασκήσουν την καθεμία.

Δείτε Επίσης
Φράσεις για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με ενθουσιασμό

Στη συνέχεια, να τους αναγνωρίζετε τακτικά για την πρακτική τους, περιγράφοντας τη συμπεριφορά τους. Για παράδειγμα, «Ξέρω ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος και προσπάθεια για να ολοκληρώσετε την εργασία σας στα μαθηματικά, η μεγάλη δουλειά έχει αποδώσει!» Καθώς τα παιδιά εξοικειώνονται με αυτά τα στοιχεία νοοτροπίας και πώς να τα χρησιμοποιούν, θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν και να διατυπώνουν τις πρακτικές που βλέπουν στον εαυτό τους και στους άλλους.

Δώστε το παράδειγμα

Είναι απίστευτα ισχυρό για τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς τους να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Για παράδειγμα, αν πάντα θέλατε να μάθετε να σχεδιάζετε, πάρτε ένα τετράδιο με σκίτσα και ζωγραφίστε για 10 λεπτά την ημέρα. Αφήστε τα παιδιά σας να δουν τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλετε και το έργο τέχνης σας. Ή εγγραφείτε για να τρέξετε έναν μαραθώνιο 5K, 10K ή έναν μαραθώνιο (ό,τι βρίσκεται ακριβώς έξω από τη ζώνη άνεσής σας). Μοιραστείτε το πρόγραμμα προπόνησής σας με τα παιδιά σας και αφήστε τα να σας βοηθήσουν να παρακολουθούν την πρόοδό σας.

Αγκαλιάστε τη δύναμη του «ακόμη»

Οι λέξεις «όχι ακόμα» λειτουργούν ως ένας ισχυρός τρόπος για να επαναπροσδιορίσουμε τις μαθησιακές προσπάθειες των παιδιών: Δεν είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, απλώς δεν μπορούν να το κάνουν ακόμα. Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι σχεδόν κανένας (ακόμη και οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου) δεν είναι υπέροχοι σε κάτι την πρώτη φορά που το δοκιμάζει. Έτσι, αν δεν διαπρέψουν αμέσως σε ένα νέο πράγμα, τα καλά νέα είναι ότι θα είναι λίγο καλύτεροι σε αυτό την επόμενη φορά. Και ακόμα καλύτερα την ώρα μετά.

Αυτή τη σεζόν, καθώς ελέγχετε όλα τα είδη στη λίστα σχολικών ειδών, θυμηθείτε ότι τα πιο κρίσιμα εργαλεία που χρειάζονται τα παιδιά σας δεν χωράνε σε ένα σακίδιο. Καθορίστε την πρόθεσή σας να διδάξετε στα παιδιά σας τι σημαίνει να είστε θαρραλέοι, αποφασιστικοί και στοχαστικοί. Βοηθήστε τα να αναπτύξουν αυτές τις διανοητικές υπερδυνάμεις και δείξτε τους πώς να τις χειρίζονται για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά — και μια γεμάτη ζωή μάθησης.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top