Now Reading
Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρύδας σε μωρά

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρύδας σε μωρά

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει πολλαπλά θεραπευτική δράση χωρίς να επιβαρύνει τον ευαίσθητο οργανισμό ενός βρέφους

Ίσως να έχετε ενσωματώσει ήδη το έλαιο καρύδας στη δική σας ρουτίνα ομορφιάς, έχοντας διαβάζει τόσα για τις αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Το ξέρατε όμως ότι μπορεί να αναλάβει δράση και στη φροντίδα του μωρού σας; Ακολουθούν δέκα (συν μία) χρήσεις που ίσως δεν είχατε φανταστεί. Επιλέξτε το βιολογικό έλαιο καρύδας και, σε κάθε περίπτωση, προτού ακολουθήσετε οποιαδήποτε συμβουλή, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.

1. Μηκώνιο: Τα κόπρανα του νεογέννητου, που αποβάλλονται τις πρώτες 2-4 μέρες και έχουν σκούρο πράσινο χρώμα, καθαρίζονται δύσκολα αλλά λίγο λάδι καρύδας σε ένα κομμάτι βαμβάκι μπορεί να βοηθήσει.
2. Βρεφικό μασάζ. Την επόμενη φορά που θα προσφέρετε μια εμπειρία… spa στο μικρό σας, αντικαταστήστε το βρεφικό λαδάκι του εμπορίου με λάδι καρύδας.
3. Συγκάματα από την πάνα. Αντί για κρέμα κατά των συγκαμάτων, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας και δείτε τον ερεθισμό να εξαφανίζεται γρήγορα.
4. Βρεφική ακμή. Η τοπική χρήση ελαίου καρύδας μπορεί να μειώσει τα σπυράκια.
5. Ενυδάτωση στο μπάνιο. Μερικές σταγόνες από έλαιο καρύδας στο μπανάκι του θα ενυδατώσουν τρυφερά την επιδερμίδα του.
6. Βρεφικό έκζεμα. Λίγο λάδι καρύδας στους ερεθισμούς από βρεφικό έκζεμα, ή ατοπική δερματίτιδα, χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του μπορεί να περιορίσει τα εξανθήματα και να ανακουφίσει το μωρό από τη φαγούρα.
7. Νινίδα. Μια φυσική θεραπεία για τη λεγόμενη βρεφική σμηγματορροϊκή δερματίτιδα είναι το ελαιόλαδο, που μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί και από έλαιο καρύδας!
8. Ψείρες. Σκέτο ή σε συνδυασμό με μηλόξιδο, το έλαιο καρύδας μπορεί να συμβάλει στην προστασία από τις ψείρες.
9. Θυλακική υπερκεράτωση: Γνωστή και ως «δέρμα κότας», μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συστηματική χρήση ελαίου καρύδας.
10. Σαν προϊόν styling. Μερικές σταγόνες ελαίου καρύδας θα τιθασεύσουν τις παιδικές μπούκλες, δίνοντάς τους έξτρα λάμψη!

+1: Στο θηλασμό: Αν η επιδερμίδα στις θηλές σας είναι ξηρή και σκασμένη, περιποιηθείτε τη με έλαιο καρύδας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top