Now Reading
Πώς να φτιάξετε την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Πώς να φτιάξετε την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Γιατί το φθινόπωρο η κολοκύθα έχει την τιμητική της, κι όχι μόνο στο Halloween

Οι κολοκύθες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στα παιδιά τα τελευταία χρόνια αλλά δεν είναι ιδανικές μόνο για το Halloween, αλλά αποτελούν μια διατροφική επιλογή με πολλά οφέλη για όλη την οικογένεια. Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι που δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστούς. Κάποια κομμάτια κολοκύθας ίσως θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα άλλα για να μαγειρευτούν, οπότε φροντίστε να συνεχίσετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει τελείως και να λιώσει η κολοκύθα για μια πιο κρεμώδη υφή σούπας.

Χρησιμοποιούμε λίγη κρέμα γάλακτος στην έκδοχή μας για επιπλέον πλούσια γεύση, αλλά αν θέλετε να παραλείψετε το γαλακτοκομικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας. Αν θέλετε να το κάνετε εντελώς χορτοφαγικό, ο ζωμός λαχανικών θα κάνει μια χαρά. Διατηρούμε επίσης το καρύκευμα στο ελάχιστο σε αυτή τη συνταγή, αλλά μην μας αφήσετε να σας εμποδίσουμε να προσθέσετε μερικά από τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά: η κολοκύθα ταιριάζει πολύ καλά τόσο με γλυκά μπαχαρικά όσο και με αλμυρά μυρωδικά.

Αν περισσέψουν μερίδες μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κιλά κολοκύθα

4 γ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Δείτε Επίσης

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας με παχύ πάτο, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ, κόψτε στη μέση τις κολοκύθας, ξεφλουδίστε και ξύστε τους σπόρους της. Κόψτε σε κομμάτια. Προσθέστε τα κομμάτια κολοκύθας και τον ζωμό στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε να βράσει, ακάλυπτο και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου 30 λεπτά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ βύθισης, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. (Εναλλακτικά, αφήστε τη σούπα να κρυώσει, στη συνέχεια ανακατέψτε στο μπλέντερ.) Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αρωματίστε τη γεύση.

Για το σερβίρισμα, βάλτε με μια κουτάλα τη σούπα σε μπολ, προσθέστε μια στροβιλισμένη κρέμα και γαρνίρετε με πιπέρι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top