Now Reading
Πώς να φτιάξετε «σπιτικές» γευστικές δαχτυλομπογιές για τα μωράκια

Πώς να φτιάξετε «σπιτικές» γευστικές δαχτυλομπογιές για τα μωράκια

Πώς να φτιάξετε «σπιτικές» γευστικές δαχτυλομπογιές για τα μωράκια

Ένα διασκεδαστικό κι ασφαλές αισθητηριακό παιχνίδι για το μικρό σας καλλιτέχνη

Η σπιτική δαχτυλομπογιά είναι το είδος της μαγείας που πιθανότατα χρειάζεστε στη ζωή σας. Η ζωγραφική των δακτύλων δεν είναι μόνο μια αισθητηριακή δραστηριότητα, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς για πόση ώρα τα παιδιά σας θα μπορούσαν να παίξουν και να δημιουργήσουν με τη διασκεδαστική υφή και τα ακόμη πιο όμορφα χρώματα. Και, όλοι γνωρίζουμε ότι όσες φορές και αν πείτε στο μικρό σας να μην κολλάει τα δάχτυλά του στο στόμα του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνει ούτως ή άλλως.

Φυσικά, τώρα αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε μια δαχτυλομπογιά που είναι ασφαλής για το παιδί σας, ακόμα κι αν το περιεργάζεται με την αίσθηση της γεύσης. Λοιπόν, η ζωγραφική με τα δάχτυλα DIY είναι τόσο εύκολη και δεν απαιτεί παρά υλικά που μπορεί να έχετε στο ψυγείο και το ντουλάπι, δηλαδή ήδη στη διάθεσή σας. Συγκεντρώστε τα υλικά σας για αυτή την εύκολη, όπως θα αποδειχθεί ότι είναι, συνταγή δαχτυλομπογιάς

Σπιτική δαχτυλομπογιά για τον μικρό σας καλλιτέχνη

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι αυτή η εντελώς φυσική συνταγή ζωγραφικής με τα δάχτυλα DIY είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες, αλλά είναι ιδιαίτερα υπέροχη για τα πιο μικροσκοπικά μωρά σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά με έντονα χρώματα και γιαούρτι.

Βήμα 1: Επιλέξτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας με βάση τα χρώματα που θέλετε να αναπτύξετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε παντζάρια για κόκκινο, σκούρα πράσινα όπως λαχανό για πράσινο, καρότα για πορτοκαλί και βατόμουρα για μπλε.

Βήμα 2: Ανακατέψτε μια οικογένεια χρωμάτων τη φορά.

Εάν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε. Και, αν θέλετε να πειραματιστείτε με τη δημιουργία διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε να βάλετε τα διαφορετικά φρούτα ή λαχανικά μαζί.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να διαχωρίσετε τα ογκώδη κομμάτια από τον πολύχρωμο χυμό που μόλις φτιάξατε.

Βήμα 4: Ανάλογα με το πόσο ζωντανό θέλετε να είναι το μείγμα σας, θα καθορίσει την αναλογία του ελληνικού γιαουρτιού προς τις σταγόνες χυμού.

Προσθέστε μερικά κουταλάκια του γλυκού, ανακατέψτε τα όλα μαζί και μετά μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα ή να διατηρήσετε ως έχουν.

Δείτε Επίσης

Προαιρετικά: Τεχνικά θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε άμυλο καλαμποκιού αν θέλετε να φτιάξετε μια πιο παχιά βάση για το χρώμα σας. Θα μπορούσατε να βράσετε τα φρούτα και τα λαχανικά που έχετε επιλέξει (μια ομάδα χρώματος τη φορά) και μετά να διαλύσετε λίγο άμυλο αραβοσίτου σε νερό και να το προσθέσετε στην κατσαρόλα σας για να δημιουργήσετε μια πιο παχύρρευστη σύσταση. Προσθέστε λίγη ζάχαρη για μια γλυκιά πινελιά!

Αυτό που θα καταλήξετε να έχετε είναι ένα είδος σάλτσας που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το παιδί σας για βαφή (αφού κρυώσει) ή μπορείτε να επιλέξετε να το αραιώσετε σε λίγο γιαούρτι για πιο υδαρή υφή.

Και, φυσικά, όποια χρώματα δεν μπορείτε να φτιάξετε βιολογικά, θα μπορούσατε πάντα να αντικαταστήσετε με τα απολύτως φυσικά χρώματα τροφίμων.

Διασκεδάστε με αυτήν τη δραστηριότητα και απολαύστε βλέποντας αυτά τα μικρά δαχτυλάκια να γλεντούν στο χάος. Αν έχετε μια μεγάλη περιοχή στην οποία μπορούν να ζωγραφίσουν, μπείτε κι εσείς στη διαδικασία να παίξετε και να ζωγραφίσετε μαζί τους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top