Now Reading
Πώς θα προετοιμαστείτε για το πρώτο σας αεροπορικό ταξίδι με το μωρό

Πώς θα προετοιμαστείτε για το πρώτο σας αεροπορικό ταξίδι με το μωρό

Ίσως είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε. Αρκεί να οργανωθείτε σωστά

Ετοιμάζεστε να πετάξετε για πρώτη φορά με το μωρό σας, αλλά νιώθετε σαν να έχετε μπροστά σας μια τεράστια εκστρατεία; Η πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο δύσκολη από όσο φοβάστε. Ωστόσο, προτού να ξεκινήσετε είναι καλό να γνωρίζετε κάποιες γενικές οδηγίες.

Ενημερώστε τον παιδίατρο: Καλό είναι να αποφεύγονται τα αεροπορικά ταξίδια με ένα νεογέννητο, καθώς το ανεπαρκώς αναπτυγμένο ανοσοποιητικό τους σύστημα τα κάνει πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις. Αν είναι απαραίτητο να γίνουν, φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια σας στη διάρκειά τους, χρησιμοποιώντας απολυμαντικό.

Θηλάστε το κατά την απογείωση και προσγείωση: Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα το βοηθήσετε να ηρεμήσει, αλλά επιπλέον θα εξισορροπήσετε τις αλλαγές στην πίεση που υφίστανται τα αυτάκια του, την ώρα που το αεροπλάνο παίρνει ή χάνει ύψος. Αν δεν θηλάζετε, δώστε του μπιμπερό ή πιπίλα. Αν το μωρό σας πέρασε πρόσφατα ωτίτιδα, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο μήπως πρέπει να αναβάλετε το ταξίδι.

Ελέγξτε την αναπνοή του: Η πίεση του αέρα στην καμπίνα του αεροπλάνου είναι χαμηλότερη από εκείνη στο έδαφος. Αυτή η αλλαγή, όταν είναι προσωρινή, δεν ενέχει κινδύνους για ένα απόλυτα υγιές μωρό. Αν όμως γεννήθηκε πρόωρα, αντιμετωπίζει χρόνια καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα, ή περνάει μια λοίμωξη του αναπνευστικού, ρωτήστε τον παιδίατρο αν μπορεί να κάνει αυτό το ταξίδι.

Δείτε Επίσης

Βεβαιωθείτε ότι έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια: «Η μεγάλη μας ανησυχία είναι μήπως ένα μωρό αρρωστήσει, κλεισμένο σε ένα χώρο με τόσους ανθρώπους» σχολιάζει η Αμερικανίδα παιδίατρος Dr.
Aishwarya Deenadayalu, συμπληρώνοντας: «Για οποιοδήποτε μεγάλο ταξίδι, είτε είναι οδικό είτε με αεροπλάνο είτε με τρένο, καλό είναι να έχουμε κάνει όλα τα εμβόλια στο μωρό, ιδιαίτερα αν ο προορισμός βρίσκεται στο εξωτερικό. Τα πρώτα εμβόλια γίνονται στο δεύτερο μήνα της ζωής του».

Ωστόσο, τα αεροπορικά ταξίδια με πολύ μικρά παιδιά έχουν και ένα πλεονέκτημα: Οι μικροί επιβάτες που δεν έχουν συμπληρώσει τα δύο χρόνια ταξιδεύουν δωρεάν με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, αρκεί να μπορούν να καθίσουν στην αγκαλιά του γονιού τους. Σε διεθνείς πτήσεις, κάποιες εταιρείες προσφέρουν μάλιστα και καλαθούνες/κρεβατάκια που στερεώνονται έτσι ώστε να ελευθερώσουν για λίγο τα χέρια του γονιού και να επιτρέψουν στο παιδί να κινηθεί πιο άνετα. Σε κάποια αεροπλάνα, μάλιστα, που κάνουν μεγάλα ταξίδια, ο διάδρομος είναι τόσο μεγάλος, που ο γονιός έχει το περιθώριο ακόμα και να κάνει βόλτα το μωρό με το καρότσι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top